EVGA

Hot!EVGA Precision XOC 6.2.7 Released

Page: 12345.. > >> Showing page 1 of 6
Author
EVGA_JacobF
EVGA Product Manager
  • Total Posts : 15934
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/01/17 12:10:20
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 26
2018/05/08 10:59:45 (permalink)
Version 6.2.7
Release: 5/8/2018

 
www.evga.com/precision
  • Fixed Power and Memory fan increased fanspeeds when starting Precision XOC or switching skins.
  • Fixed GPU fan not allowing software fan curve when starting Precision XOC or switching skins.
  • Improvements to EVGA Z10 keyboard compatibility.
  • Fan curve improvements.
  • Various bug fixes and GUI improvements.
 



   gordon -  6700k @ 4.6ghz || evga Z170 stinger || evga gtx 1070 ftw acx3 || 16gb 3.2ghz ddr4 || 500gb 840 evo raid0 || evga supernova 750 g3
   hadronGTX - 4770k @ 4.4ghz || evga z97 stinger || evga gtx780 ti acx || 16GB 2.6ghz ddr3 || 480gb vertex3 raid0 || 500w gold
#1

159 Replies Related Threads

    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 13:03:59 (permalink)
    Thanks Jacob, EVGA.
     
    I'll try to test it soon! Keep it up. 
     
    Update: Here is the feedback for Precision XOC 6.2.7:
     
    Please note that I uninstall the previous version completely and do a clean install.
    LEDSync is not uninstalled automatically with Precision XOC, so this will be overwritten.
     
    Even though many will overwrite their old installation, when issues occur they are often advised a clean installation.
    This is why I test using a clean installation of Precision to make sure the bugs do not come from old configuration files.
     
     
    Some important things I'd like to point out first:
    1. [6.2.6.1 BETA][LEDSync 1.0.9] LEDSync will crash abnormally using 'End task' in taskmanager.
      • I must say that LEDSync doesn't actually crash initially, but ending the task afterwards makes it get stuck.
        It may however still be unwanted that windows says LEDSync became unresponsive, Precision XOC ends its task normally.
    2. [6.2.7] Start minimized is affecting whether Precision XOC starts with Windows instead of 'Start with OS'.
      • It looks like the settings 'Start minimized' and 'Start with OS' have their functionality switched.
        • This affects the following issues:
          • [6.2.6.1 BETA] Splash screen does not disable using the setting 'Start minimized'.
          • [6.2.6.1 BETA] Start minimized is not functioning.
    3. [6.2.7][iCX] Power and Memory automatic fan control is not enabled/working after a fresh installation and saving a fan curve without closing Precision XOC once.
      • This is very likely an important issue that needs to be addressed quickly.
     
    Feedback on releasenotes (which I can test):
    1. Fixed Power and Memory fan increased fanspeeds when starting Precision XOC or switching skins.
      • Working properly on 1080Ti FTW3.
        • Note: There is some delay before Power/Memory fans kick in, but this will happen faster if fan speed update period is changed to a faster rate.
    2. Fixed GPU fan not allowing software fan curve when starting Precision XOC or switching skins.
      • Working properly on 1080Ti FTW3.
    3. Fan curve improvements.
      • Not sure what this exactly should be, however the following 'issue' still persists and requires an answer:
     
    New issues:
    1. [6.2.6.1 BETA] Precision XOC update pop-up for new version only works after opening settings once.
      • Note: Found when 6.2.7 released, likely same behaviour in 6.2.7.
    2. [6.2.7] Start minimized is affecting whether Precision XOC starts with Windows instead of 'Start with OS'.
      Note: It looks like the settings 'Start minimized' and 'Start with OS' have their functionality switched.
      • Related issues:
        • [6.2.6.1 BETA] Splash screen does not disable using the setting 'Start minimized'.
        • [6.2.6.1 BETA] Start minimized is not functioning.
    3. [6.2.7][iCX] Power and Memory automatic fan control is not enabled/working after a fresh installation and saving a fan curve without closing Precision XOC once.
      Note: In my case the fan curve itself is saved.
      Explanation: 
      1. Precision XOC is freshly installed with no old configuration files.
      2. Automatic fan control is enabled with a fan curve saved.
      3. GPU / Power / Memory automatic fan control buttons are enabled.
      4. User reboots the system without closing Precision XOC a first time after a fresh installation.
      5. User starts Precision XOC after reboot, Power & Memory automatic fan control buttons are not enabled and fan curve will not work automatically.
     
    Fixed issues:
    1. [6.2.5.2 BETA][iCX] Power and/or Memory fan ramp up to 50% or 100% fan speed when starting Precision XOC or switching from skin.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2814947
    2. [6.2.5.2 BETA] GPU fan does not follow software fan curve when starting Precision XOC or switching skin.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2814947
    3. [6.2.5.2 BETA] Clicking on "Curve" button shows 'Enable Automatic Fan Control' as enabled even if it's disabled.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2814947
     
    Not yet fixed issues:
    1. [6.1.8][OSD] PNG screenshot capture with Precision XOC shows image corruptions.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2705146
    2. [6.1.2][Appearance LED] Breathing mode for backplate LED 1080Ti FTW3.
      • Not fixed in releasenote of 6.2.5.2 BETA.
    3. [6.2.4][OSD Settings][Skin] Not able to set individual system tray colours for each sensor in default skin.
      Workaround: Set tray colour settings in Kingpin skin OSD settings.
    4. [6.2.4][OSD Settings][Skin] Not able to set minimum/maximum values for each sensor in default skin.
      This makes "Play alarm sound when value is out of range" useless.
      Workaround: Set minimum/maximum values in Kingpin skin OSD settings.
    5. [6.2.4][OSD Settings][Skin] Not able to set alarms individually for each sensor in default skin.
      This may be useful to ignore some buggy reportings such as framerate.
      Workaround: Set alarms individually in Kingpin skin OSD settings.
    6. [6.2.4][Hardware monitor] Buttons GPU1, System and others are not displayed when Precision XOC is minimized OR clicking inside Hardware monitor window while Precision XOC is open.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2811618
      • Root cause has been found: Enabling 'Start with OS' affects this functionality.
    7. [6.2.4][OSD] Games crash when Precision XOC is exited when OSD is (or has been) enabled in a game.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2811618 (see edit of post)
      NOTE: Issue may have existed for much longer.
    8. [6.2.4] Some games may crash if Precision XOC is exited. (OSD disabled)
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2813356
    9. [6.2.5.2 BETA][LEDSync 1.0.9] Disabling backplate entry in LEDSync of the same videocard does not revert back to original Appearance LED setting.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2814947 & https://forums.evga.com/FindPost/2818660 (bottom post)
    10. [6.2.6][Sensor] Sensors stop displaying after pressing L-ALT button.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2816102
    11. [6.2.6.1 BETA][iCX][Thermal LED] Inconsistency between Precision XOC LED temperature display and hardware Thermal LED display.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
    12. [6.2.6.1 BETA] Splash screen does not disable using the setting 'Start minimized'.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
    13. [6.2.6.1 BETA] Start minimized is not functioning.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
    14. [6.2.6.1 BETA][LEDSync 1.0.9] LEDSync will crash abnormally using 'End task' in taskmanager.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
    15. [6.2.6][iCX][Thermal LED] Thermal LEDs on hardware do not update according to software settings until settings is opened once.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
    16. [6.2.6][iCX][Thermal LED] Thermal LEDs on hardware do not update after closing Precision XOC.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
     
    Feedback required whether this is intended or not:
    1. [6.2.4][iCX] EVGA 1080Ti FTW3 Power/Memory sensors not tracked by default in hardware monitor.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2811618
    2. [6.2.4][Skin] Kingpin skin is not updated to include or change the following:
      • Disabling the < > arrows at GPU/Precision Logo location.
      • OC Scan button is missing on Kingpin skin. (instead accessible via < > buttons)
      • Kingpin skin settings do not contain "OSD" and "Monitoring" tabs. (instead uses old OSD settings menu)
      • More info: https://forums.evga.com/FindPost/2811618
    3. [6.2.4][Hardware monitor] Having a small width window open causes overlapping issues with sensor title texts and information:
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2811618
    4. [6.2.4] Show FCAT overlay not functioning in every game.
    5. [6.2.6.1 BETA][iCX] Power and Memory fans control are inverted.
      More info: https://forums.evga.com/FindPost/2818660
     
    Update: added the following issue: [6.2.7] Start minimized is affecting whether Precision XOC starts with Windows instead of 'Start with OS'.
    Update 2: added the following issue: [6.2.7][iCX] Power and Memory automatic fan control is not enabled/working after a fresh installation and saving a fan curve without closing Precision XOC once.
    post edited by CriticalHit_NL - 2018/05/09 18:50:03

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #2
    thunder-93
    iCX Member
    • Total Posts : 274
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/02/03 05:08:23
    • Location: San Antonio, TX
    • Status: offline
    • Ribbons : 4
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 15:06:59 (permalink)
    Fingers crossed!!

    v/r Thunder-93 (Affiliate Code: F8CE835X1W) 

    i7-8700K(4.7GHz) / Asus ROG STRIX Z370-E / EVGA 1080Ti FTW3 Hybrid / EVGA G3 750 / Thermaltake Floe Riing RGB 360 / TridentZ RGB 16GB DDR4-3200CL14 / Samsung 960 Evo 500GB NVMe / Seagate Firecuda 1TB SSHD / InWin 303C RGB / XOC 6.2.3 / Drvr 397.64
    #3
    pinkfloyd1173
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/02/18 20:09:41
    • Location: Fullerton,CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 16:17:22 (permalink)
    I have downloaded this new version and when I try to save the "enable autromatic fan control"
    I use aggressive setting, it does not save when I restart my rig. 
    Also
    Start with OS
    Start minimized
     
    Dose not save also on restart???
    #4
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5101
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 365
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 16:50:08 (permalink)
    pinkfloyd1173
    I have downloaded this new version and when I try to save the "enable autromatic fan control"
    I use aggressive setting, it does not save when I restart my rig. 
    Also
    Start with OS
    Start minimized
     
    Dose not save also on restart???



    After enabling your fan curve or making any other Settings/Profile changes, manually close Precision..Otherwise, most settings will not remain and will be lost upon start up..It should probably be okay after you do that.

    * Cooler Master NV-334 * ASUS P8Z77-V LE PLUS * Intel i7-2600K @ 5.0GHz * Corsair H80 * Seasonic M12II 750W * 4x4GB 2133MHz Patriot Viper Xtreme * EVGA GTX 760 SC * 2 x WD 500GB Caviar Black RAID 0 * 2 x Toshiba DT01ACA 500GB * Dual-boot Win7 Home Premium 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1803) *   
     
    "If it ain't broke, fix it untill it is"


    #5
    pinkfloyd1173
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/02/18 20:09:41
    • Location: Fullerton,CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 17:24:41 (permalink)
    Ok will try that, thanks.
    #6
    pinkfloyd1173
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/02/18 20:09:41
    • Location: Fullerton,CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 17:36:57 (permalink)
    bob16314
    pinkfloyd1173
    I have downloaded this new version and when I try to save the "enable autromatic fan control"
    I use aggressive setting, it does not save when I restart my rig. 
    Also
    Start with OS
    Start minimized
     
    Dose not save also on restart???



    After enabling your fan curve or making any other Settings/Profile changes, manually close Precision..Otherwise, most settings will not remain and will be lost upon start up..It should probably be okay after you do that.




     
    Ok that did the trick, thanks for your help.
    #7
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5101
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 365
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 17:41:11 (permalink)
    pinkfloyd1173
    Ok that did the trick, thanks for your help.



    No problemo.

    * Cooler Master NV-334 * ASUS P8Z77-V LE PLUS * Intel i7-2600K @ 5.0GHz * Corsair H80 * Seasonic M12II 750W * 4x4GB 2133MHz Patriot Viper Xtreme * EVGA GTX 760 SC * 2 x WD 500GB Caviar Black RAID 0 * 2 x Toshiba DT01ACA 500GB * Dual-boot Win7 Home Premium 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1803) *   
     
    "If it ain't broke, fix it untill it is"


    #8
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5101
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 365
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 17:54:29 (permalink)
    • When a 3D Profile is assigned in the Profile tab, running a 3D application causes Precision XOC to close upon mouseover of the Precision XOC Sytem Tray icon..The PrecisionX Server remains open..Fan speed gets stuck at the current rpm.

    • When a 2D Profile is assigned in the Profile tab, running a 2D application causes Precision XOC to close upon mouseover of the Precision XOC Sytem Tray icon..The PrecisionX Server remains open..Fan speed gets stuck at the current rpm.

    The above bugs may take a short time to reproduce.
     
    Workaround: Don't assign a 2D and/or 3D Profile..OR..Open and then click OK to close Settings after assigning a 2D and/or 3D Profile every time Precision XOC is started.
     
    • Most Settings (including fan curves), Profiles, OSD options, and HWM items still aren't being remembered/sticking unless Precision XOC is manually closed after making changes.
     
    Workaround: Best practice is to manually close Precision XOC after making any changes in Settings, Profiles, OSD options, HWM and overclocking adjustments.
     
    • These things have been ongoing here for many versions now.

    * Cooler Master NV-334 * ASUS P8Z77-V LE PLUS * Intel i7-2600K @ 5.0GHz * Corsair H80 * Seasonic M12II 750W * 4x4GB 2133MHz Patriot Viper Xtreme * EVGA GTX 760 SC * 2 x WD 500GB Caviar Black RAID 0 * 2 x Toshiba DT01ACA 500GB * Dual-boot Win7 Home Premium 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1803) *   
     
    "If it ain't broke, fix it untill it is"


    #9
    mikec11
    New Member
    • Total Posts : 11
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/04 20:18:24
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/08 18:24:49 (permalink)
    I know I've said it before, but it seems like this is working fine.
     
    Thanks!
    #10
    L1N3B3CK
    New Member
    • Total Posts : 25
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/07/07 07:28:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 00:21:56 (permalink)
    thermal leds settings aren't working as they should (at least on my FTW3 Hybrid), "P" and "M" are okay, but "G" uses a +10°C offset from what you've set if pxoc is closed.
     
    For example, if you setup your thermal leds like that : blue at 40°C, green at 50°C and red at 60°C,
    the "G" will turn blue at 49°C, and green at 59°C, I wasn't able to hit 70°C with the hybrid though.
    This is when temperature is rising, but when you stop using the card, and the temp is going down, it looks like the 
    "G" led is working correctly : it changes blue at 49°C and black under 39°C
     
    This problem have always been here, with whichever version you use
    #11
    coolmistry
    FTW Member
    • Total Posts : 1572
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/04/08 11:13:01
    • Location: Hemel Hempstead , London
    • Status: offline
    • Ribbons : 21
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 01:08:21 (permalink)
    bob16314
    • When a 3D Profile is assigned in the Profile tab, running a 3D application causes Precision XOC to close upon mouseover of the Precision XOC Sytem Tray icon..The PrecisionX Server remains open..Fan speed gets stuck at the current rpm.

    • When a 2D Profile is assigned in the Profile tab, running a 2D application causes Precision XOC to close upon mouseover of the Precision XOC Sytem Tray icon..The PrecisionX Server remains open..Fan speed gets stuck at the current rpm.

    The above bugs may take a short time to reproduce.

    Workaround: Don't assign a 2D and/or 3D Profile..OR..Open and then click OK to close Settings after assigning a 2D and/or 3D Profile every time Precision XOC is started.

    • Most Settings (including fan curves), Profiles, OSD options, and HWM items still aren't being remembered/sticking unless Precision XOC is manually closed after making changes.

    Workaround: Best practice is to manually close Precision XOC after making any changes in Settings, Profiles, OSD options, HWM and overclocking adjustments.

    • These things have been ongoing here for many versions now.

    Thanks Bob that what I have trying saying about early version 6.2.4 that both 2D and 3D cause windows because it hard to explain ! I did take off not to Assigned both 2D and 3D mm it running beautiful!! 
    That version is better and did load fan start up and it working when I try add on *******.exe in to PrecisionSever for ODS game which some game not support OSD on DirectX 12!
    I think everything look good with 6.2.7. 
    Can't see any fault or error yet but will keep looking and test!!
    Thanks to all EVGA for trying get hard to fix correct Precision X 6.2.7and keep up good EVGA
    Hope it same go with ICX!!!!!!
    post edited by coolmistry - 2018/05/09 05:42:39

      Use my Affiliate Code: RWYTPFDMCP
     

    Old RIGS xFx Nforce 780SLi
    Please +1 and see my Mods Rigs and I will do same as your  3DMark 11 3DMark 
    #12
    Komojojo
    New Member
    • Total Posts : 16
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/03/01 11:38:50
    • Location: Istanbul
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 01:27:20 (permalink)
    Thermal leds on my 1080ti FTW, yeah they still don't work unless I go to settings after start up. I rely on those indicators since my case has a window and some games don't show the OSD overlay.

    Intel Core i7 8700K - Delidded 5.0 GHZ 1.24v
    Asus Strix Z370-E
    16 GB Corsair Dominator Platinum 3200 MHZ
    EVGA GeForce GTX 1080ti FTW3
    Intel 750 Series 400 GB nVME
    Samsung 860 Evo 1 TB nVME
    Seagate Ironwolf 10 TB
    SIlverstone Strider ST75F-GS w/ Custom Cables
    Fractal Design Meshify C
    Noctua Cooling
    #13
    dual109
    Superclocked Member
    • Total Posts : 115
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/01/12 18:10:32
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 04:56:12 (permalink)
    Anyone confirm if manual overclocking has been fixed using the voltage/frequency curve?.  It's been broken since 6.1.4 as reported by others for sometime now.
     
    Thanks
    #14
    d.burnette
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 4133
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/03/08 13:19:32
    • Status: offline
    • Ribbons : 12
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 05:32:28 (permalink)
    6.2.7:
     
    Installed and set for Aggressive Fan Curve.
    Set a profile for 117% power target and 90c temp target.
    Upon launching, at first the GPU fan shows about 50% on slider, Power and Mem at 0. RPM for GPU fan shows zero. In a few moments the fans kick in appropriately, and all show around 50% and gpu fan showing app 1300 rpm.
    This behavior of the GPU fan slider occurred in the previous beta as well. 
    I believe it is just a graphical bug in how it shows the slider.
     
    I notice now the aggressive fan kicks in sooner than in previous versions, which is nice. Not as much lag after starting PXOC until the fans kick in.
     

    Don 
    EVGA X-79 Dark
    Intel I7 4820K @ 4.50 Ghz (+35 Vcore offset) Bios 2.13
    Corsair H100i cooling system
    EVGA 1080 Ti FTW3 Elite 
    16 gb (4x4) Corsair Dominator Platinum 2133 MHz
    2ea Samsung 840 Pro 256gb SSD's ( non raid)
    Sound Blaster Z
    Oculus Rift
    NZXT Phantom 820 case
    Windows 10 64 Bit
     
     
    #15
    desini
    Superclocked Member
    • Total Posts : 161
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/10/03 00:52:46
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 06:11:07 (permalink)
    6.2.6 seem to fix my issues with 100% fan speed on start-up, downloaded 6.2.7 and the first few times had no issues with the fan speed at start-up today it did it again. Going to try and reinstall 6.2.7. I did remove all folders from 6.2.6 before installing 6.2.7.
     
    Update, everything has been working fine, no issues with fan speed after the reinstall
    post edited by desini - 2018/05/10 05:24:24

     

    #16
    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 07:04:48 (permalink)
    d.burnette
    6.2.7:
     
    Installed and set for Aggressive Fan Curve.
    Set a profile for 117% power target and 90c temp target.
    Upon launching, at first the GPU fan shows about 50% on slider, Power and Mem at 0. RPM for GPU fan shows zero. In a few moments the fans kick in appropriately, and all show around 50% and gpu fan showing app 1300 rpm.
    This behavior of the GPU fan slider occurred in the previous beta as well. 
    I believe it is just a graphical bug in how it shows the slider.
     
    I notice now the aggressive fan kicks in sooner than in previous versions, which is nice. Not as much lag after starting PXOC until the fans kick in.

    I believe it's not a graphical bug, however for me it's a bit tricky to look directly at the GPU while starting Precision XOC.
    GPU-Z is showing the same delay on the Power/Memory fans kicking into action, atleast they work though.
     
    Update: I'd like to add that changing the fan speed update period to for example 500ms makes the Power and Memory fans kick in pretty instant together with the GPU fan.
    post edited by CriticalHit_NL - 2018/05/09 13:29:36

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #17
    TheBlackstorm
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/06/17 14:43:13
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 07:25:16 (permalink)
    Hi,
    +1 for bob16314 feedback.
     
    In addition, when you upgrade from 6.2.6, after the first reboot the apps don't start alone.
     
    - In HWM the "GPU" and "System" options desapear if you click anywhere into the hardware monitor window... the options are back if you click anywhere into the main PrecisionXoc window. When you try to enlarge the hardware monitor window the options are back only when you grab the border.
     


    #18
    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 07:46:05 (permalink)
    TheBlackstorm
    - In HWM the "GPU" and "System" options desapear if you click anywhere into the hardware monitor window... the options are back if you click anywhere into the main PrecisionXoc window. When you try to enlarge the hardware monitor window the options are back only when you grab the border.

    This issue is apparently caused by the setting 'Start with OS', if this option is disabled it works properly and does not disappear.
    I've yet to test this with 6.2.7 however.
     
    Edit: Another funny thing, only after opening the settings window after start-up on 6.2.6.1 BETA, the update pop-up will appear for 6.2.7.

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #19
    Doggfakka
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/07/01 06:30:49
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 09:08:09 (permalink)
    Nobody else worried that the server is wasting CPU performance even when OSD is not active and nothing is monitored in HWM? It's constantly trying to access a non existent file. And it will just restart after killing it in Task Manager. This happens since 6.2.6 ("OSD control is now handled in the “HWM” section."). 6.2.3 doesn't show this behavior.
     

    #20
    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 09:46:00 (permalink)
    Doggfakka
    Nobody else worried that the server is wasting CPU performance even when OSD is not active and nothing is monitored in HWM? It's constantly trying to access a non existent file. And it will just restart after killing it in Task Manager. This happens since 6.2.6 ("OSD control is now handled in the “HWM” section."). 6.2.3 doesn't show this behavior.
     

    Interesting.
    I did not really keep track of the performance statistics with Precision XOC.
    But I can see the same occuring on 6.2.6.1 BETA in taskmanager.
    Counts for both PrecisionX_x64.exePrecisionXServer.exe and PrecisionXServer_x64.exe
     
    Making the polling rate faster makes PrecisionX_x64.exe use more CPU but this is evident and normal when polling a bunch of sensors. (a reason why I don't let utilities like HWiNFO keep running in the background, aside of sensor glitches)

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #21
    pinkfloyd1173
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/02/18 20:09:41
    • Location: Fullerton,CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 13:39:40 (permalink)
    Yup the fans settings are not saving at all, I saved a profile now so when I start up my rig I go in there and check it off. Not much hassle but it would be cool to just start it up with out worrying about it you know. 
     
    Any past releases of OXC that work. I have a evga 1080yi ftw3.
     
    Thanks in advance.
    #22
    EVGAUSER0517
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/05/09 10:27:20
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 17:28:39 (permalink)
    I have a question about this utility. I heard about it on Steam and I installed it. I'm using it to try to get my temps down a little on American Truck Simulator. I haven't had any problems with the default settings - I have a GTX 1070, Win10 Pro, i7 6800K, and a Samsung 850 Evo SSD. I have high settings on the game because it helps get rid of some of the "shimmering" effects. My max temps without this utility have been around 70 C. When I installed version 6.27  and experimented with the fans, I set it at about 40% fan speed. It brought the temps down about 10 -11 C. My question is this- will this have a negative effect on my G.P.U. because of running the fans at 40%? Thanks.
    #23
    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 18:48:24 (permalink)
    PissFirWilly
    I have a question about this utility. I heard about it on Steam and I installed it. I'm using it to try to get my temps down a little on American Truck Simulator. I haven't had any problems with the default settings - I have a GTX 1070, Win10 Pro, i7 6800K, and a Samsung 850 Evo SSD. I have high settings on the game because it helps get rid of some of the "shimmering" effects. My max temps without this utility have been around 70 C. When I installed version 6.27  and experimented with the fans, I set it at about 40% fan speed. It brought the temps down about 10 -11 C. My question is this- will this have a negative effect on my G.P.U. because of running the fans at 40%? Thanks.

    No, not really.
    EVGA has been using very durable dual-ball bearing fans for many years on their videocards, those last much longer than regular sleeve bearing type fans that many other brands (used to) equip their videocards with.
    It'll just be a little more noisy.
     
    However the videocard can handle temperatures of 70°C completely fine so a fan speed increase is not exactly necessary.
    But at 70°C I can imagine the videocard dropping its boost clocks a little bit, it may give a slight decrease in performance but for most barely noticeable.
     
    A lot of videocards come with somewhat conservative silent fan profiles from factory.
    Most of the time people would like to buy hardware that isn't too noisy but still cools well enough.

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #24
    EVGAUSER0517
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/05/09 10:27:20
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 19:11:55 (permalink)
    CriticalHit_NL
    PissFirWilly
    I have a question about this utility. I heard about it on Steam and I installed it. I'm using it to try to get my temps down a little on American Truck Simulator. I haven't had any problems with the default settings - I have a GTX 1070, Win10 Pro, i7 6800K, and a Samsung 850 Evo SSD. I have high settings on the game because it helps get rid of some of the "shimmering" effects. My max temps without this utility have been around 70 C. When I installed version 6.27  and experimented with the fans, I set it at about 40% fan speed. It brought the temps down about 10 -11 C. My question is this- will this have a negative effect on my G.P.U. because of running the fans at 40%? Thanks.

    No, not really.
    EVGA has been using very durable dual-ball bearing fans for many years on their videocards, those last much longer than regular sleeve bearing type fans that many other brands (used to) equip their videocards with.
    It'll just be a little more noisy.
     
    However the videocard can handle temperatures of 70°C completely fine so a fan speed increase is not exactly necessary.
    But at 70°C I can imagine the videocard dropping its boost clocks a little bit, it may give a slight decrease in performance but for most barely noticeable.
     
    A lot of videocards come with somewhat conservative silent fan profiles from factory.
    Most of the time people would like to buy hardware that isn't too noisy but still cools well enough.


    Thank you very much for the reply. I had been told by some people in the American Truck Simulator forums that they thought 70C was a little warm. I feel better about it now. Thanks again.
     
     
     
     
     
     
    #25
    trog69
    Superclocked Member
    • Total Posts : 125
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/01/13 18:55:39
    • Location: S.W. USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/09 19:14:09 (permalink)
    PrecisionX closes after restarting, and when manually starting it again. Just closes every time. It wasn't happening with the last beta version for a short while, then it too started closing. This is beyond ridiculous. 

    i7-6700k @4.4ghz/1080ti FE/16gb 2133 DDR4 ram/AsRock Extreme 4 z170 Mobo/EVGA Supernova 850 PSU/256gb SSD Main/WD 2tb Velociraptor/4k LG mon./pair B&W 601se + Affordable Accuracy Monitors/SVS PB-2000 sub/Denon AVR S710w 7.2ch receiver. 
     
    #26
    CriticalHit_NL
    iCX Member
    • Total Posts : 387
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: online
    • Ribbons : 16
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/10 04:52:00 (permalink)
    trog69
    PrecisionX closes after restarting, and when manually starting it again. Just closes every time. It wasn't happening with the last beta version for a short while, then it too started closing. This is beyond ridiculous. 

    Please try a complete clean installation if you didn't already.
    And is this occurring on Windows 10? build 1803?
     
    I have never seen such behaviour. (windows 7 x64 sp1 ultimate)
    I've heard someone else complain about it automatically closing in the tray on Windows 10 1803:
    https://forums.evga.com/FindPost/2818793

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB - Samsung HD103SJ 1TB - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB - 3x HGST Ultrastar He10 8TB - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 & G35 - Windows 7 Ultimate   
    #27
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5101
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 365
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/10 05:09:55 (permalink)
    trog69
    PrecisionX closes after restarting, and when manually starting it again. Just closes every time. It wasn't happening with the last beta version for a short while, then it too started closing. This is beyond ridiculous. 



    That bug can happen if you have a 2D and/or 3D profile assigned in the Profile tab of the General Settings, as in Post #9 above..If you have a 2D and/or 3D profile assigned, set them to "Not assigned", click OK, then close and open Precision again, and see if it matters. 

    * Cooler Master NV-334 * ASUS P8Z77-V LE PLUS * Intel i7-2600K @ 5.0GHz * Corsair H80 * Seasonic M12II 750W * 4x4GB 2133MHz Patriot Viper Xtreme * EVGA GTX 760 SC * 2 x WD 500GB Caviar Black RAID 0 * 2 x Toshiba DT01ACA 500GB * Dual-boot Win7 Home Premium 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1803) *   
     
    "If it ain't broke, fix it untill it is"


    #28
    DrunkMonk74
    New Member
    • Total Posts : 21
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/19 11:55:46
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/10 09:33:32 (permalink)
    Doggfakka
    Nobody else worried that the server is wasting CPU performance even when OSD is not active and nothing is monitored in HWM? It's constantly trying to access a non existent file. And it will just restart after killing it in Task Manager. This happens since 6.2.6 ("OSD control is now handled in the “HWM” section."). 6.2.3 doesn't show this behavior.



    It's weird, those processes only show up in task manager when PXOC is minimised to the system tray for me. As soon as I open PXOC to view it or make changes, they automatically disappear out of task manager.

    Intel® Core™ i7-5960X @ 3.5GHz; Asus X99-Deluxe; 64Gb DDR4 Hyper X Fury @2133MHz; 256Gb Samsung 850 Pro; EVGA Titan X SC; Asus PG279Q ROG Swift 27"; NZXT Kraken X61; Corsair AX1200i 1200W PSU 80+ Platinum; Phanteks Enthoo Luxe; Beyerdynamic MMX 300 (2nd Generation); Logitech G13; Logitech G900 Chaos Spectrum; SteelSeries QcK XXL; Sennheiser GSX 1000; Windows 10 Pro x64
    #29
    fearpoint
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 2801
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/12/16 21:53:57
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re: EVGA Precision XOC 6.2.7 Released 2018/05/12 14:08:51 (permalink)
    Profile hotkeys not working.
     
    I have to open the settings menu and click ok to apply hotkey settings already showing present for them to work. Occurs every time I restart the software.
    #30
    Page: 12345.. > >> Showing page 1 of 6
    Jump to:
  • Back to Mobile