EVGA

Hot!Precision X1 Win 10 1903 problem

Author
RazoR84
New Member
  • Total Posts : 39
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/10/15 05:09:33
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2019/10/16 14:07:02 (permalink)
Hi,
 
I have a 2070 Super FTW3 and I was installed the X1 and when i try starting it after the Precision X1 logo won't start! Can anyone help me? I tried all the thing what I find here but dont help.
 
One more thing: when fans start i here a "click" noise, it's normal?
 
Thank for the help!
#1

14 Replies Related Threads

    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 18701
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Folding for the Greater Good
    • Status: offline
    • Ribbons : 114
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/16 14:57:11 (permalink)
    Did you follow this FAQ ?  How Do I Troubleshoot Precision X1 Issues?
     
     
    Clicking "sound" from stopped or low speed fans has been mentioned by several other members - Normal
     
    PC Specs ?
     
     
    Moving to EVGA software section of Forums
     

    RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K,EVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 3-GPU Water Loop 1600P2  AIO Folding  1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
    Thank You for Your Support


    #2
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 39112
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 195
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/16 15:00:01 (permalink)
    People say the clicking is normal, but others have had it fixed by getting a replacement card.

    Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
     

     
    #3
    RazoR84
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/15 05:09:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/16 23:21:31 (permalink)
    Clicking sound when the fans start spinning like this, not when stops!
     
    I tried that troubleshoot but doesnt help, after the logo the X1 not launched!
    Only the Steam version working for me, but i dont like it!
     
    Specs:
    Asus Z270G Gaming MB
    i7 6700K
    16GB 3200MHz RAM
    3 Crucial SSD's
    2070S FTW3
    Seasonic Focus+ 750 Gold PSU
     
    Maybe the running RTSS is the problem?
     
    #4
    RazoR84
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/15 05:09:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/16 23:23:12 (permalink)
    I have a 1 day old card and you say start RMA? 
    #5
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 39112
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 195
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 00:02:00 (permalink)
    I didn't say to rma. I said some had their clicking issues fixed by a replacement card. Creating a custom fan curve that doesn't allow the fans to spin down at idle will workaround the issue.

    Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
     

     
    #6
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6020
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: online
    • Ribbons : 474
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 01:27:25 (permalink)
    In case you have both versions installed, uninstall Standalone Precision X1..Then restart your PC..Then delete the leftover EVGA_Co.,_Ltd folder located in the C:\Users\Username\AppData\Local folder..Then install Precision X1 again.

    If you already uninstalled the Standalone Version, delete that remaining folder.

    Those folders are normally hidden so you need to set the folder View Options to Show hidden files, folders, and drives to see them.

    Alternatively, you can use Revo Uninstaller to uninstall Standalone Precision and the leftover files/folders and registry entries..But be SURE you ONLY checkmark to delete the Precision registry entries shown in bold text..Then restart your PC..Then delete the EVGA_Co.,_Ltd folder..Then install Precision again.

    I would uninstall the Steam Version (from Programs and Features) or at least disable it from starting before you install the Standalone Version.

    The leftover folder for Steam Version of Precision is in the C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common folder.

    And I'll guess you're running Win10 Pro or Enterprise (that have more Precision startup problems than Win10 Home)?..There are other paths we can go down if that's the case.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    Confucius say "He who has the most guns wins"
     
     
     
    #7
    RazoR84
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/15 05:09:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 03:19:53 (permalink)
    Custom fan curve is ok to resolve the fan start-stop-start-stop stuff in idle, but when the whole system is starting and fans start spinning a clicky noise is there all the time when a turn on my pc........
    #8
    RazoR84
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/15 05:09:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 03:21:29 (permalink)
    I was tried everything what i can find in the internet but same thing happened...
     
    Are EVGA working this issue with Win 10 Pro?
    #9
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6020
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: online
    • Ribbons : 474
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 03:46:04 (permalink)
    As suspected, Win10 Pro..Hopefully EVGA's working on it..I think it has to do with the extra security measures/permissions in that version.

    But Create A Basic Task to run At log on of any user and see if that works..Name it EVGA Precision X1..Checkmark to Run with highest privileges..If there's already a task for Precision X1, right-click it and then End, then Delete it, or if it's not set to Run with highest privileges and run At log on, try that instead.

    You can also try right-clicking on the Desktop Shortcut..Then Properties..Then in the Security tab Edit give all Groups/Users Full permission, if not already and if you can.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    Confucius say "He who has the most guns wins"
     
     
     
    #10
    RazoR84
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/15 05:09:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 03:51:19 (permalink)
    I will try this, thank you!
     
    Can be the Riva Tuner is the problem, maybe?
    #11
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6020
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: online
    • Ribbons : 474
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 03:57:48 (permalink)
    RazoR84
    I will try this, thank you!
     
    Can be the Riva Tuner is the problem, maybe?



     
    Perhaps..As it says at the beginning of the Precision installer, you should close all programs before proceeding with the install..Or you can uninstall/disable Riva Tuner before the install.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    Confucius say "He who has the most guns wins"
     
     
     
    #12
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 39112
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 195
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/17 09:56:56 (permalink)
    RazoR84
    Custom fan curve is ok to resolve the fan start-stop-start-stop stuff in idle, but when the whole system is starting and fans start spinning a clicky noise is there all the time when a turn on my pc........


    I'm assuming you're talking about during post, and not when just logging into windows?

    Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
     

     
    #13
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 18701
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Folding for the Greater Good
    • Status: offline
    • Ribbons : 114
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/10/30 12:16:51 (permalink)
    RazoR84
    Hi,
     
    I have a 2070 Super FTW3 and I was installed the X1 and when i try starting it after the Precision X1 logo won't start! Can anyone help me? I tried all the thing what I find here but dont help.
     
    One more thing: when fans start i here a "click" noise, it's normal?
     
    Thank for the help!




     
    Looks like this member found a possible solution / discovered Why it would Not start:  https://forums.evga.com/FindPost/3003067

    RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K,EVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 3-GPU Water Loop 1600P2  AIO Folding  1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
    Thank You for Your Support


    #14
    computing5
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/11/02 00:53:03
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision X1 Win 10 1903 problem 2019/11/02 02:06:48 (permalink)
    Cool GTX
    RazoR84
    Hi,
     
    I have a 2070 Super FTW3 and I was installed the X1 and when i try starting it after the Precision X1 logo won't start! Can anyone help me? I tried all the thing what I find here but dont help.
     
    One more thing: when fans start i here a "click" noise, it's normal?
     
    Thank for the help!




     
    Looks like this member found a possible solution / discovered Why it would Not start: 


    Yet another solution that doesn't work for me...


    #15
    Jump to:
  • Back to Mobile