EVGA

Helpful ReplyHot!Getting 04 Code

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
2023/03/01 14:31:49 (permalink)
I did some research and read could be bent pins but I check there no bent pin at all all completly paralle. Came home from work turn on PC but I had feeling something was going be wrong Ha. I am at this moment using the PC. Rebooted couple times there was a crash but I take that probaly was from Windows update I already have long time ago Windows 11 Pro 22H2, but the update was for that 22H2 version. I can play  games fine dont get no crashes, Also I get code D6 few times a week supossed be GPU but again GPU works 100% fine I have dont OC and ran OCCT and all the OC apps out there no crashes no hang ups. they all run 100% fine. Need helpw with advice please.

  
#1
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/01 14:50:08 (permalink) ☄ Helpfulby lastsamurairick 2023/04/10 13:51:37
04 could be because of a device acting up. Disconnect all sata, & usb devices to see if the issue improves. D6 could be caused by not having your monitor on at power up.


#2
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/01 14:59:24 (permalink)
Hi Saijin thanks answering. Will do that troubleshoot and see what happens. Well now you mention it Monitors I notice takes bit longer respond to GPU. like maybe 5 sec. if monitor is going bad I still under warranty got 2 yrs left. 

  
#3
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/01 15:48:15 (permalink)
No problem. Hope you find the issues.


#4
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/02 18:30:54 (permalink)
Since I read somewhere Code 04 might be Ram related too I ran Memtest86 and pass no errors. Sata will be tested soon to see.

  
#5
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/02 18:56:16 (permalink)
Thanks for the update.


#6
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/03 03:49:18 (permalink)
 
Very happy Ram pass. All Memetest86 were 100% no Errors. Update on 04 Code ever since I reset cmos has not giving that code with it's beeps so far. hmm make me wonder if it was simple fix like that. But will still troubleshoot more Satas only have one connected rest are NVMe M.2 2 of them all device manager show fine no ! at all.
Test Start Time2023-03-02 15:05:44Elapsed Time6:10:19Memory Range Tested0x0 - 85E000000 (34272MB)CPU Selection ModeParallel (All CPUs)CPU Temperature Min/Max/Ave36C/60C/48CRAM Temperature Min/Max/Ave-/-/-# Tests Passed48/48 (100%)
 
Test# Tests PassedErrorsTest 0 [Address test, walking ones, 1 CPU]4/4 (100%)0Test 1 [Address test, own address, 1 CPU]4/4 (100%)0Test 2 [Address test, own address]4/4 (100%)0Test 3 [Moving inversions, ones & zeroes]4/4 (100%)0Test 4 [Moving inversions, 8-bit pattern]4/4 (100%)0Test 5 [Moving inversions, random pattern]4/4 (100%)0Test 6 [Block move, 64-byte blocks]4/4 (100%)0Test 7 [Moving inversions, 32-bit pattern]4/4 (100%)0Test 8 [Random number sequence]4/4 (100%)0Test 9 [Modulo 20, ones & zeros]4/4 (100%)0Test 10 [Bit fade test, 2 patterns, 1 CPU]4/4 (100%)0Test 13 [Hammer test]4/4 (100%)0
 
Wanted add after reseting cmos I set back bios settings I had during the Post code 04 but like I said it stop giving that code 4.

Certification

post edited by lastsamurairick - 2023/03/03 07:30:16

  
#7
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/03 10:43:16 (permalink)
πŸ‘


#8
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/13 09:11:17 (permalink)
Ok I whent tru hoops doing this and that did a clear cmos than downloaded and updated Bios to make sure there was no probable corruption that might existed that could been so minute to cause Codes 04,D6,A6. Strange thing of it was Windows dome as it can be was going on a loop trying to repair which probably thought there was something wrong with windows itself. Gave a Bios warning too that NVMe were not present which I got 2 installled and had regular SSD install as well. So after letting windows go on loop for few min decided to remove the SSD was not really using for nothing. Once I did this Windows booted fine and got final Code of A0 which is all is OK. Will see during the next few days when I turn on PC if give me back code 04. Running Windows 11Pro 22H2

  
#9
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/13 12:37:14 (permalink)
Thanks the update.


#10
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/14 06:03:19 (permalink)
Code 04 came back. But PC still working fine. maybe one them things ask EVGA Tech support. later on

  
#11
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/15 15:57:47 (permalink)
Something new happen  turn on pC hit code 04 again but when it should been fully booted screen on monitor was blanc light on monitor was regular color for when screen is fully operational. Screen was not blue nor black. I could see the LED ligts on. The system did not crash at all. 

  
#12
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/15 17:00:53 (permalink)
Hmm. Odd.


#13
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/17 05:58:27 (permalink)
Help this forums has died knowledge has no hold on people here anymore just odd words type. I give a shot elsewhere. Overclocker some other places like that. see if someones Genius is awaken. hee hee

  
#14
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/17 08:06:46 (permalink)
Best advice I could offer at this point would be to try another motherboard just like yours to see if that resolves the issue. I believe there is something going on with the motherboard itself, and the only way to test that theory would be to try a replacement board.


#15
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/03/17 13:35:56 (permalink)
I call EVGA support today talk with them for a bit. told about Code 04  they mention that not really anything worry about if PC0 not crashing nor any major problems. Did tell abotu getting D6 which happens not all the time but it does happen told steps to take and that way figure out if GPU is on it's way out. I hope not is only 1yr few months old. Oh well will have to use my other GPU to see if I get D6 on other GPU I have.

  
#16
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/03/17 16:40:02 (permalink)
Ok. Thanks for the update.


#17
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/06 15:54:31 (permalink)
Ok I was hoping for some weird reason code 04 would be gone after installing another type GPU I know I know that was a nut job thought.  Anyways I only can get rid of that Code 04 after a PC restart. proven time and time again. If I have to RMA again my EVGA z490 Dark motherboard I am going SCREAM! oops I did anyways. 

  
#18
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/04/06 15:58:49 (permalink)
So you’re gonna rma the motherboard? If yes, this will be your second rma of the motherboard?


#19
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/06 16:34:17 (permalink)
Hi Sajin Yes, this the second MOBO from previous RMA. It depends I will call support and see what they say I mean is not giving me problems per say. But it is annoying see that stupid code 04 unless I restart get rid of it.

  
#20
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/04/06 17:02:33 (permalink)
Was your first rma a new motherboard or was it a certified refurbished one?


#21
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/07 03:17:11 (permalink)
Sajin
Was your first rma a new motherboard or was it a certified refurbished one?



My EVGA z490 dark was bought brand new and register by me. Paid full price. never refurbished.

  
#22
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/04/07 03:23:35 (permalink)
Oh, so you never rma'd the board yet. I though you said you already rma'd it in post #20.


#23
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/07 03:37:39 (permalink)
Yea I did rma it sorry this one I have now be refurbished from EVGA my bad

  
#24
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/04/07 04:06:54 (permalink)
Ok, no problem. Hope you get a better refurbished motherboard if you decide to rma again.


#25
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/07 05:09:57 (permalink)
Thanks 

  
#26
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/08 05:16:48 (permalink)
I did not think about the obvious Elephant in the room. Not 100% sure but think the Code 04 started when I connected the Lian Li Fans L connect to the USB on MOBO will disconnect and see if that fixes it. Tell you being 56 my mind not as sharp use to be. Anyways have to see if that is. ( I did contact Lian Li and ask them if L connect would be compatible with my specific Motherboard and got a Yes it would work is ok maybe one them things mistakes are bound to be made. 

  
#27
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/10 13:51:02 (permalink)
Since I had to clean CPU CLC went ahead applied thermal paste, Check all connections to USB headers. 1 USB header seems was not all the way in. Well no longer getting Code 04 pretty sure was USB header not sitting properly. Me in forgetting thought I did check properly the connections. seems problem solved. Sajin thanks for helping out.

  
#28
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 48641
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 199
Re: Getting 04 Code 2023/04/10 14:15:27 (permalink)
Good to hear. πŸ‘πŸ˜Ž


#29
lastsamurairick
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 2392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/11 17:19:53
  • Location: Orlando,FL
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re: Getting 04 Code 2023/04/12 06:53:26 (permalink)
Code 04 is back. Well I know what have to do now.  RMA later on after talk with support. 

  
#30
Page: 12 > Showing page 1 of 2
Jump to:
  • Back to Mobile