EVGA

z490 bios "hardware changed" messages

Author
tk421storm
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/04/23 16:24:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/08/12 06:56:51 (permalink)
On my new build, I am getting random "XX has changed, do you want to enter setup?" messages almost every time I boot. The hardware it identifies is always random, but includes M.2 storage mode, SATA mode, memory and CPU. When I enter the BIOS, everything looks the same, and when I save, "no changes". What's going on here?
#1

2 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 42245
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: online
    • Ribbons : 197
    Re: z490 bios "hardware changed" messages 2020/08/12 09:37:54 (permalink)
    Does a cmos clear help sort the problem? Is your bios fully up to date? Does the issue occur on older and newer bios versions?

    Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
     

     
    #2
    transdogmifier
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 4161
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/09/05 14:26:21
    • Location: Boston, MA
    • Status: offline
    • Ribbons : 10
    Re: z490 bios "hardware changed" messages 2020/08/12 10:12:08 (permalink)
    and change the battery..yeah, it's new...still could be a bad batch of batteries.
     

    Intel 9900k
    Alphacool Eisbaer 420 CPU cooler
    Gigabyte Aorus Z390 Ultra
    eVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming (Hybrid kit on it)
    eVGA 1600W Supernova G2 PSU
    32GB G.skill Ripjaws 3200MHz
    Samsung Pro 970 512GB
    Thermaltake Core X9 Case
     
    My Affiliate Code: 8ST3SZQYI7
    My Associate Code: J4T7H4SOBIGFO8F
    #3
    Jump to:
  • Back to Mobile