EVGA

Hot!Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing

Page: 12345 > Showing page 1 of 5
Author
tuncerd
New Member
  • Total Posts : 24
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/09/05 07:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/12/11 17:07:00 (permalink)
Today I installed the just released EVGA Hybrid cooler into my EVGA 2080ti XC Ultra Gaming. Temps look great as it is idling around 30c and while gaming hitting a maximum of 70c. That said, I noticed there's buzzing near the pump. Is this normal? It is definitely noticeable.
 
On restart I'm also getting a "firmware file not exists" error. Not sure if this is related to the card or not. Odd....
post edited by tuncerd - 2018/12/11 20:12:17
#1

137 Replies Related Threads

    SoldierRBT
    New Member
    • Total Posts : 3
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/01/06 12:12:06
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 17:16:38 (permalink)
    Quick question. What were your temps before the Hybrid cooler?
    #2
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 17:19:24 (permalink)
    SoldierRBT
    Quick question. What were your temps before the Hybrid cooler?


    I was getting about  45c idle and 84c to 86c while gaming before the pump. Definitely a big improvement...
    #3
    AHowes
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 4225
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/09/20 15:38:10
    • Location: Macomb MI
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 17:32:48 (permalink)
    How do you have the radiator installed?

    Intel i7 8700K Custom Water Cooled
    Asus Z370 Maximus X Code 
    G.Skill Trident 16GB 4200MHz DDR4 
    Samsung 950 Pro m.2 512GB/Samsung 500GB & 1TB Evo
    EVGA 1080ti FTW3 Elite EK Water Cooled   
    34" Dell Alienware AW3418DW 1440 Ultra Wide GSync Monitor 
    EVGA SuperNova G2 1000WATT P/S 
    Thermaltake Tower 900 w/ EK Cooling
    #4
    EVGA_JacobF
    EVGA Product Manager
    • Total Posts : 16178
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/01/17 12:10:20
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 26
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 17:36:41 (permalink)
    tuncerd
    Today I installed the just released EVGA Hybrid cooler into my EVGA 2080ti XC Ultra Gaming. Temps look great as it is idling around 30c and while gaming hitting a maximum of 50c. That said, I noticed there's buzzing near the pump. Is this normal? It is definitely noticeable.
     
    On restart I'm also getting a "firmware file not exists" error. Not sure if this is related to the card or not. Odd....




    Is this the first time you installed the card?


    #5
    Michael666123
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/12/09 17:11:44
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 17:44:56 (permalink)
    All pumps makes a little noice. Hard to tell if it´s normal though... :)
    #6
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 18:23:03 (permalink)
    EVGA_JacobF
     
    Is this the first time you installed the card?


    Nope, was running it for several months with air.
    #7
    EVGA_JacobF
    EVGA Product Manager
    • Total Posts : 16178
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/01/17 12:10:20
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 26
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 18:29:13 (permalink)
    Can you send a screenshot of the info page in PX1?


    #8
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 20:02:07 (permalink)
    Here's a video of the buzzing....sounds a bit like a bar fridge.
     

     
    And the info page:
     

    post edited by tuncerd - 2018/12/11 20:11:35

    Attached Image(s)

    #9
    Steve101kd7
    New Member
    • Total Posts : 35
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/03/16 18:06:09
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 20:05:35 (permalink)
    Good God that's not normal
    #10
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 20:14:29 (permalink)
    I quit Precision X1 and then ran it as admin and this time it did ask me to flash the LED. So that's fixed...though still getting the buzzing.
    #11
    SprayingMango
    Superclocked Member
    • Total Posts : 160
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/03/10 21:45:38
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 20:36:47 (permalink)
    I installed both of my Hybrid coolers on my 2080Ti XC Ultras tonight. The LED wire on my second shroud was broken right out of the packaging. Bad solder joint. So my second card is now stuck with white LEDs while the top card is doing the RGB thing and it updated the firmware. Performance is great and maybe if I feel brave I'll try to solder that wire back, doesn't seem worth it to RMA it for an LED wire. 
     
    Otherwise the performance is FANTASTIC, hit my best 3D Mark score yet and temps never went about 66*C in my 1000D case with 130% power set in X1. 

    Affiliate Code = I6E6SHELAX
    i9-7900X
    Rampage VI Extreme
    32GB DDR4 G.Skill Trident Z 3600
    Samsung 970 Evo 2TB
    Samsung 960 Evo 1TB
    SLI EVGA 2080Ti XC Ultra w/ EVGA NVLINK bridge
    Corsair AX1600i PSU
    Corsair 1000D 
    Corsair LL120 fans x 15
    Corsair H150i Pro
    Asus PG27UQ w/ PG279Q x2
    #12
    mackair83
    New Member
    • Total Posts : 17
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/06/24 04:51:14
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 21:12:35 (permalink)
    Temp at load is between 65 to 70c, Isn’t that kinda high? I though it would be around 50 to 55 with hybrid kit?
    #13
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/11 22:00:22 (permalink)
    Yep, mine is definitely a bit too high. I'm playing PUBG and hitting 77c-78C
    #14
    Spyle
    New Member
    • Total Posts : 27
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/10/01 05:02:56
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 07:17:19 (permalink)
    mackair83
    Temp at load is between 65 to 70c, Isn’t that kinda high? I though it would be around 50 to 55 with hybrid kit?



    It is high. I currently get near that on air.
    #15
    AHowes
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 4225
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/09/20 15:38:10
    • Location: Macomb MI
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 07:22:05 (permalink)
    Air trap? Cant see how you have the rad mounted. Pump will die if there's no water for it to pump.

    Intel i7 8700K Custom Water Cooled
    Asus Z370 Maximus X Code 
    G.Skill Trident 16GB 4200MHz DDR4 
    Samsung 950 Pro m.2 512GB/Samsung 500GB & 1TB Evo
    EVGA 1080ti FTW3 Elite EK Water Cooled   
    34" Dell Alienware AW3418DW 1440 Ultra Wide GSync Monitor 
    EVGA SuperNova G2 1000WATT P/S 
    Thermaltake Tower 900 w/ EK Cooling
    #16
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 08:29:12 (permalink)
    SprayingMango
    I installed both of my Hybrid coolers on my 2080Ti XC Ultras tonight. The LED wire on my second shroud was broken right out of the packaging. Bad solder joint. So my second card is now stuck with white LEDs while the top card is doing the RGB thing and it updated the firmware. Performance is great and maybe if I feel brave I'll try to solder that wire back, doesn't seem worth it to RMA it for an LED wire. 
     
    Otherwise the performance is FANTASTIC, hit my best 3D Mark score yet and temps never went about 66*C in my 1000D case with 130% power set in X1. 


    Are you getting any buzzing like mine?
    #17
    SprayingMango
    Superclocked Member
    • Total Posts : 160
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/03/10 21:45:38
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 08:34:37 (permalink)
    tuncerd
    SprayingMango
    I installed both of my Hybrid coolers on my 2080Ti XC Ultras tonight. The LED wire on my second shroud was broken right out of the packaging. Bad solder joint. So my second card is now stuck with white LEDs while the top card is doing the RGB thing and it updated the firmware. Performance is great and maybe if I feel brave I'll try to solder that wire back, doesn't seem worth it to RMA it for an LED wire. 
     
    Otherwise the performance is FANTASTIC, hit my best 3D Mark score yet and temps never went about 66*C in my 1000D case with 130% power set in X1. 


    Are you getting any buzzing like mine?


    Nope.

    Affiliate Code = I6E6SHELAX
    i9-7900X
    Rampage VI Extreme
    32GB DDR4 G.Skill Trident Z 3600
    Samsung 970 Evo 2TB
    Samsung 960 Evo 1TB
    SLI EVGA 2080Ti XC Ultra w/ EVGA NVLINK bridge
    Corsair AX1600i PSU
    Corsair 1000D 
    Corsair LL120 fans x 15
    Corsair H150i Pro
    Asus PG27UQ w/ PG279Q x2
    #18
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 31961
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA CO, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 196
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 08:36:50 (permalink)
    Sounds like the Fan is hitting a Wire or the Fan is hitting the Fan Shroud



    #19
    vengeancewithin
    iCX Member
    • Total Posts : 338
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/10/12 17:34:07
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 08:40:27 (permalink)
    Sounds like the pump to me. Is there a way to adjust the pump speed in precision X1? If so does it change the sound of the buzzing? How bout fan speed does that change the pitch of the buzzing?

    Case: Phanteks Enthoo Luxe CPU: Intel i7 5930K MoBo: Asus Rampage Edition 10 RAM: 32GB Corsair Vengeance LPX 
    GPU: eVGA RTX-2080ti FTW3 PSU: eVGA 1000w P2  SSD: Samsung 960 EVO 250GB OS: Windows 10 Pro
    #20
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 31961
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA CO, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 196
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 09:30:23 (permalink)
    vengeancewithin
    Sounds like the pump to me. Is there a way to adjust the pump speed in precision X1? If so does it change the sound of the buzzing? How bout fan speed does that change the pitch of the buzzing?

    Control both radiator and VRM fans using EVGA Precision X1



    #21
    vengeancewithin
    iCX Member
    • Total Posts : 338
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/10/12 17:34:07
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 09:42:05 (permalink)
    bcavnaugh
    vengeancewithin
    Sounds like the pump to me. Is there a way to adjust the pump speed in precision X1? If so does it change the sound of the buzzing? How bout fan speed does that change the pitch of the buzzing?

    Control both radiator and VRM fans using EVGA Precision X1


    I’d adjust those and see if it changes the noise at all. If it does it’s either the pump or the fan is hitting something. Just my guesstimation though.

    Case: Phanteks Enthoo Luxe CPU: Intel i7 5930K MoBo: Asus Rampage Edition 10 RAM: 32GB Corsair Vengeance LPX 
    GPU: eVGA RTX-2080ti FTW3 PSU: eVGA 1000w P2  SSD: Samsung 960 EVO 250GB OS: Windows 10 Pro
    #22
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 09:54:24 (permalink)
    I'll try taking the shroud out and running without it.
     
    It's definitely NOT the internal fan since at idle it isn't running.
    post edited by tuncerd - 2018/12/12 09:59:18
    #23
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 09:59:20 (permalink)
    vengeancewithin
    Sounds like the pump to me. Is there a way to adjust the pump speed in precision X1? If so does it change the sound of the buzzing? How bout fan speed does that change the pitch of the buzzing?



    It's most definitely the pump but in precision x1 there's no way to control pump speed :(
    #24
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 10:18:53 (permalink)
    Removed the shroud and it is definitely the pump making excessive noise.
     

    post edited by tuncerd - 2018/12/12 10:23:32
    #25
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 10:50:04 (permalink)
    Called EVGA and RMA'd. Will update when I receive the replacement.
    #26
    SprayingMango
    Superclocked Member
    • Total Posts : 160
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/03/10 21:45:38
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 10:52:56 (permalink)
    There is no control through X1 for the fans or pump. Not sure why people keep saying that.

    Affiliate Code = I6E6SHELAX
    i9-7900X
    Rampage VI Extreme
    32GB DDR4 G.Skill Trident Z 3600
    Samsung 970 Evo 2TB
    Samsung 960 Evo 1TB
    SLI EVGA 2080Ti XC Ultra w/ EVGA NVLINK bridge
    Corsair AX1600i PSU
    Corsair 1000D 
    Corsair LL120 fans x 15
    Corsair H150i Pro
    Asus PG27UQ w/ PG279Q x2
    #27
    GGTV-Jon
    FTW Member
    • Total Posts : 1495
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/11/25 14:11:43
    • Location: WA, USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 15
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 10:55:47 (permalink)
    AHowes
    How do you have the radiator installed?



     
    OP you never answered this question. How do you have the radiator mounted. Vertical with the hoses at the top, vertical with the hoses on the bottom or horizontal in the top of the case?
    #28
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 31961
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA CO, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 196
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 11:33:16 (permalink)
    From the Video the Tubes are on the Bottom and mounted on the Back of the Case.
     
    "maximum of 70c" on a Hybrid is High, I wonder if the Pump is plugged into the Correct Connector.
     

    post edited by bcavnaugh - 2018/12/12 11:38:52



    #29
    tuncerd
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/09/05 07:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Installed EVGA Hybrid Cooler - Getting Buzzing 2018/12/12 12:05:45 (permalink)
    GGTV-Jon
    AHowes
    How do you have the radiator installed?

     
    OP you never answered this question. How do you have the radiator mounted. Vertical with the hoses at the top, vertical with the hoses on the bottom or horizontal in the top of the case?




    I moved it so it is now at the back of the case. I have it vertical with the hoses on the bottom, as recommended by EVGA. Max temps have dropped to about 60c-67c. I'm idling at 31c.
     
     
     
     
    #30
    Page: 12345 > Showing page 1 of 5
    Jump to:
  • Back to Mobile