EVGA

AnsweredHot!1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% (Issue has been fixed, see op)

Page: << < ..36373839 > Showing page 38 of 39
Author
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/02/21 10:35:10 (permalink)
Andr3wk
Hello,
I have 1080ti FTW3 6696 and i want to flash the latest bios.(86.02.39.41_92)-(86.02.39.40_92).I have the .rom files.
Can i flash with Nvflash using the second instruction?


Pretty much, but there are a few steps you don't need to do.

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 07:45:46 (permalink)
Wow...i just spent 5 plus hours reading this whole thread and must say...complete BS what EVGA has done.  I've had my 2 FTW3's for over a year and your right...I never noticed.  They still havent fixed the issue...I cant get past 117% lol, ridiculous.  Thank ALL of you for staying on top of this for so long and not giving up hope and thx Vince for "stumbleing" across.  Now I guess I got to drain my loop so I can take out the cards in order to flash one at a time.  Glad you guys got this taken care of and it's AMAZING how long this has gone without people knowing about it.  Im posting on every video on youtube that has to do with the FTW3 to shed light cause NOBODY but this forum seems to realize it or simply nobody wants to acknowledge it...Steve, Jay, Linus..  Really...I applaud all of you on your dedication to this matter...especially you Sajin, who could've stopped posting as soon as you got urs fixxed.  Thx for communicating with Vince too.
fragility_V1
Superclocked Member
  • Total Posts : 169
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/07/16 10:02:01
  • Location: Southern California
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 08:23:30 (permalink)
travisandcarriekinnett
Now I guess I got to drain my loop so I can take out the cards in order to flash one at a time.

Can't you disable the PCI-e slots individually in the BIOS?  Or, depending on the model, there might be a PCIe disable switch on the motherboard itself.  Then you won't have to drain. Alternately I believe nvflash also has the ability to flash one card at a time, it's another flag I think telling which card to flash.
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 08:44:33 (permalink)
travisandcarriekinnett
Wow...i just spent 5 plus hours reading this whole thread and must say...complete BS what EVGA has done.  I've had my 2 FTW3's for over a year and your right...I never noticed.  They still havent fixed the issue...I cant get past 117% lol, ridiculous.  Thank ALL of you for staying on top of this for so long and not giving up hope and thx Vince for "stumbleing" across.  Now I guess I got to drain my loop so I can take out the cards in order to flash one at a time.  Glad you guys got this taken care of and it's AMAZING how long this has gone without people knowing about it.  Im posting on every video on youtube that has to do with the FTW3 to shed light cause NOBODY but this forum seems to realize it or simply nobody wants to acknowledge it...Steve, Jay, Linus..  Really...I applaud all of you on your dedication to this matter...especially you Sajin, who could've stopped posting as soon as you got urs fixxed.  Thx for communicating with Vince too.


Why would you drain your loop to flash the BIOS ?

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 08:47:33 (permalink)
fragility_V1
travisandcarriekinnett
Now I guess I got to drain my loop so I can take out the cards in order to flash one at a time.

Can't you disable the PCI-e slots individually in the BIOS?  Or, depending on the model, there might be a PCIe disable switch on the motherboard itself.  Then you won't have to drain. Alternately I believe nvflash also has the ability to flash one card at a time, it's another flag I think telling which card to flash.


+1 exactly

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 08:53:40 (permalink)
I know theres no switch but I believe I may be able to do it in my mobo bios...and because I was told if Im running SLI that I should take one card out and flash...then do the same with the other.
post edited by travisandcarriekinnett - 2019/07/19 08:58:44
fragility_V1
Superclocked Member
  • Total Posts : 169
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/07/16 10:02:01
  • Location: Southern California
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 08:59:00 (permalink)
travisandcarriekinnett
I know theres no switch but I believe I may be able to di it in my mobo bios...and because I was told if Im running SLI that I should take one card out and flash,,,then do the same with the other.


I think that advice is just to be extra cautious and to make sure you know which card you are flashing.  I don't see any real reason besides that.  If you use nvflash to do the flashing, they have flags to point where you want to flash.  But if you're using the executable they have in this thread, then likely you'll have to disable the PCIe slots.  Or be clever in unzipping the executable.
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 09:10:56 (permalink)
I've flashed my SLI cards before ---> because they were in my custom Loop
 
1) turn Off SLI in Nvidia control panel
2) shutdown PC & remove the SLI bridge
3) select the BIOS position you want to flash
4) Do a Full Power flush, unplug from wall & hold start button 30 sec or longer after the LED go out on MB
5) restart the PC
6) Start Flash process by Making a Copy of the Current BIOS

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 09:38:40 (permalink)
Awesome...thx guys.  I'll have to do it that way cause I cant disable them in the BIOS either.
travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 10:23:24 (permalink)
Ok...Iv'e got a 6696 and a 6796, which files do I need and whats the best way of going about it...still the same way Cool GTX? 
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 10:39:45 (permalink)
travisandcarriekinnett
Wow...i just spent 5 plus hours reading this whole thread and must say...complete BS what EVGA has done.  I've had my 2 FTW3's for over a year and your right...I never noticed.  They still havent fixed the issue...I cant get past 117% lol, ridiculous.  Thank ALL of you for staying on top of this for so long and not giving up hope and thx Vince for "stumbleing" across.  Now I guess I got to drain my loop so I can take out the cards in order to flash one at a time.  Glad you guys got this taken care of and it's AMAZING how long this has gone without people knowing about it.  Im posting on every video on youtube that has to do with the FTW3 to shed light cause NOBODY but this forum seems to realize it or simply nobody wants to acknowledge it...Steve, Jay, Linus..  Really...I applaud all of you on your dedication to this matter...especially you Sajin, who could've stopped posting as soon as you got urs fixxed.  Thx for communicating with Vince too.


No problem.

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 11:06:34 (permalink) ☄ Helpfulby Cool GTX 2019/07/19 11:07:48
travisandcarriekinnett
Ok...Iv'e got a 6696 and a 6796, which files do I need and whats the best way of going about it...still the same way Cool GTX? 


Start by following the 6796 instructions, and then once you get to step #4 make sure you move both the vbios selector switches on both your cards to the slave position instead of just one card, and then once you get to step #8 make sure you type "nvflash64 --list" to view both cards, and then use the --index command to flash only the 6796 card.
 
The --list command will show you which --index number you will need to use. Use the number that corresponds to the 6796 card, so lets say the --list command shows that adapter 0 is the 6796 card, and that adapter 1 is the 6696 card. You'd then want to type...
 
nvflash64 --index=0 --protectoff 
 
then
 
nvflash64 --index=0 -6 FTW3Slave.rom for step #8.
 
Now you can continue with the rest of the steps. Step #12 should update both the cards at the same time now when you run the secondary.exe. 
 
 
 
 
 
 
 

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 11:08:19 (permalink)
Nice instruction Sajin

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 11:11:04 (permalink)
Thanks.

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
KarmNelis
Superclocked Member
  • Total Posts : 160
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/07/10 04:30:08
  • Status: offline
  • Ribbons : 2
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 11:11:45 (permalink)
After testing a while, 127% power target gives little gaming performance vs 117% power target. And it requires 4K and higher resolution to reach 127%. Most of the comparison is only 3-10fps higher somehow. 
But it is good to have the advertised power target. 
Additional information is that the modded bios don't have Nvidia DP 1.4 Firmware update on the FTW3 (as the modded version is based on an older Bios.). It is needed to reinstall DP 1.4 Firmware update to support some 4K monitors (For example, PG27UQ and PG35VQ) to show BIOS interface. Or it is a black screen during that time. 

CPU - Intel 8700K - 5.1GHz core, 5.0GHz cache, 1.37v
GPU - EVGA FTW3 1080Ti SLI - 2.0GHz core, 12GHz memory
Motherboard - Asus Maximus X Hero
Memory - Corsair Dominator 4x16GB - 3000MHz default XMP 15-17-17-35
PSU - EVGA 1600T2
Fire Strike 36838 Extreme 25250 Ultra 14464
travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 13:06:42 (permalink)
Awesome guys...got it thx.  Now how about that XOC.rom and I'm good as long keep it at 1.093 with VF Tuner with Precision right? Anyone had problems with it?
 
travisandcarriekinnett
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/08/24 04:09:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 13:09:33 (permalink)
and that is NOT true either....Im running a PG27UQ, so atleast not in that case. I did nothing that wasn't in the instructions...just in a little different order then Saijin suggested.
 
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2019/07/19 14:08:42 (permalink)

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


alamgeorge
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/01/26 06:25:06
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/05/29 16:29:45 (permalink)
pwawiernia
bcavnaugh
pwawiernia
bcavnaugh
Old FTW3  Bois <  > New Old FTW3  Bois  (Hybrid Model)



so basically the same...

The Overclock is the same for the most part if that is what you are asking but it is not what the Issue was about.


i'm not asking, just pointing the fact that results are basically the same with old and new bios. Or am I missing something?
 
I've updated bios on mine card during the weekend, but didn't have time to put it to some more tests.
 
What I was managed to observe is that I cannot get my overclock stable in 3d mark at point I had it in original bios. I'm crashing 3d mark with anything above +10 on core. On old bios I was able to get +50. Different thing is with superposition - there I can get +70 on core stable. Other thing with superposition is that I can get only one reliable run after computer start, all other runs are like hoovering around 50-80% power not using gpu at 100% and to fix that I have to reboot... Fact is that I can observe now a higher power limit (spiking to 131). At least that is what PXOC reports. And only in superposition, 3d mark doesn't seem to be affected. It doesn't make a lot of sense really.


Hi pwawiernia.
Im facing similar issue like you after upgrading to the new bios. My superposition is not running with full GPU load in the second go. I have to restart my pc and can run once with full load. How did you solved your issue? Can you please share
post edited by alamgeorge - 2020/05/29 23:16:26
rdydet
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/05/09 04:32:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 08:34:15 (permalink)
Any chance EVGA will release a fixed bios for the 6797 (FTW3 Elite) that will run the memory at 12G by default?  I have no issues overclocking the memory back +1000 in Afterburner in Windows, I'd like to have it run at the advertised speeds in other OSes like Ubuntu without having to use an app.
HeavyHemi
Omnipotent Enthusiast
  • Total Posts : 14539
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/28 20:31:42
  • Location: Western Washington
  • Status: online
  • Ribbons : 104
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 12:25:16 (permalink)
rdydet
Any chance EVGA will release a fixed bios for the 6797 (FTW3 Elite) that will run the memory at 12G by default?  I have no issues overclocking the memory back +1000 in Afterburner in Windows, I'd like to have it run at the advertised speeds in other OSes like Ubuntu without having to use an app.


You mean this one? https://www.techpowerup.c...gtx1080ti-11264-170905

EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
Fire Strike                        24,163
Fire  Strike Extreme        14,452 
Fire Strike Ultra                7,711 
Time Spy                        10,357

rdydet
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/05/09 04:32:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 14:53:37 (permalink)
HeavyHemi
rdydet
Any chance EVGA will release a fixed bios for the 6797 (FTW3 Elite) that will run the memory at 12G by default?  I have no issues overclocking the memory back +1000 in Afterburner in Windows, I'd like to have it run at the advertised speeds in other OSes like Ubuntu without having to use an app.


You mean this one?




Does this one have the fix built in?  That seems to be the one my card has on it already and doesn't pass 117% power.
HeavyHemi
Omnipotent Enthusiast
  • Total Posts : 14539
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/28 20:31:42
  • Location: Western Washington
  • Status: online
  • Ribbons : 104
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 20:40:07 (permalink)
rdydet
HeavyHemi
rdydet
Any chance EVGA will release a fixed bios for the 6797 (FTW3 Elite) that will run the memory at 12G by default?  I have no issues overclocking the memory back +1000 in Afterburner in Windows, I'd like to have it run at the advertised speeds in other OSes like Ubuntu without having to use an app.


You mean this one?




Does this one have the fix built in?  That seems to be the one my card has on it already and doesn't pass 117% power.




That BIOS has the memory clock speed at 1501 MHz versus the standard 1376 mhz.
 
GPU Device Id: 0x10DE 0x1B06
GP102 Board Connectors 1x DVI-D 1x HDMI 3x DisplayPort
Board power limit Target: 280.0 W Limit: 358.0 W Adj. Range: -55%, +28% Thermal Limits Rated: 84.0C Max: 90.0C Memory Support GDDR5X, Micron
 
This information is all at the link I provided.

EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
Fire Strike                        24,163
Fire  Strike Extreme        14,452 
Fire Strike Ultra                7,711 
Time Spy                        10,357

Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 21:42:53 (permalink)
rdydet
HeavyHemi
rdydet
Any chance EVGA will release a fixed bios for the 6797 (FTW3 Elite) that will run the memory at 12G by default?  I have no issues overclocking the memory back +1000 in Afterburner in Windows, I'd like to have it run at the advertised speeds in other OSes like Ubuntu without having to use an app.


You mean this one?




Does this one have the fix built in?  That seems to be the one my card has on it already and doesn't pass 117% power.

No it doesn’t.

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
HeavyHemi
Omnipotent Enthusiast
  • Total Posts : 14539
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/28 20:31:42
  • Location: Western Washington
  • Status: online
  • Ribbons : 104
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/08 23:33:51 (permalink)
Well that's a bummer they still have not fixed it. I still hit 127% on my freak FE. I've flashed various BIOS on the GPU, Back on the stock BIOS seems to be the most stable with using the voltage curve and under volting a bit.

EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
Fire Strike                        24,163
Fire  Strike Extreme        14,452 
Fire Strike Ultra                7,711 
Time Spy                        10,357

Hiko14th
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/08/11 07:22:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/11 07:48:06 (permalink)
hi there..i ve just signed up to this forum just say thanks..especially to sajin..i ve bought a used gtx 1080ti ftw3 icx that is the most powerful gpu i ve had in my life..i felt like i ve bought a ferrari..and whenever i look at my pc case this card makes me SMILE..my before gpu was an asus gtx970..anyway after claiming my gpu i observed the card is not gonna more than %119 power limit even the gpu was in slave mode bios..i did some other stuffs but no need to write here now..then i started to feel bad..i thought ive bought a gpu which is broken..then find this forum and this post..now the Ferrari performs like at its full HP at %129 and found a max stable oc without crash with +80gpu and +550mem results 10157 points 4k optimized superposition..
now im confident the engine is still strong :D

one more thing i just wanna know i ve found another slave and master bios for KR-6696 those are NEWER than the bios you shared at techpowerup ( 86.02.39.40.92 and slave 86.02.39.41.92..is there any difference between yours and those new ones ? has anybody tested newer ones are stable ? should i flash or do i need them exactly ?

another thing i cant use OC scanner function both precision and msi afterburner..Oc scanner doesnt work and closes the program immediately..what is the problem i dont get it ? is there anything i miss i need to do it works ? thanks again sajin
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 23843
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Folding for the Greater Good
  • Status: offline
  • Ribbons : 117
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/11 08:29:13 (permalink)
Welcome to the EVGA Forums Hiko14th
 
your post was hung-up in the filter .. sorry for the delay

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
Thank You for Your Support


Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/11 13:00:45 (permalink)
No you don’t need the newer ones. The oc scanner is for 20 series gpu’s only.

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
HeavyHemi
Omnipotent Enthusiast
  • Total Posts : 14539
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/28 20:31:42
  • Location: Western Washington
  • Status: online
  • Ribbons : 104
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/11 16:06:26 (permalink)
Sajin
No you don’t need the newer ones. The oc scanner is for 20 series gpu’s only.

The OC scanner was implemented on the Pascal series driver. Both apps use the same Nvidia API. It should work. I don't use it preferring to set it manually.
 
Hiko14th
hi there..i ve just signed up to this forum just say thanks..especially to sajin..i ve bought a used gtx 1080ti ftw3 icx that is the most powerful gpu i ve had in my life..i felt like i ve bought a ferrari..and whenever i look at my pc case this card makes me SMILE..my before gpu was an asus gtx970..anyway after claiming my gpu i observed the card is not gonna more than %119 power limit even the gpu was in slave mode bios..i did some other stuffs but no need to write here now..then i started to feel bad..i thought ive bought a gpu which is broken..then find this forum and this post..now the Ferrari performs like at its full HP at %129 and found a max stable oc without crash with +80gpu and +550mem results 10157 points 4k optimized superposition..
now im confident the engine is still strong :D

one more thing i just wanna know i ve found another slave and master bios for KR-6696 those are NEWER than the bios you shared at techpowerup ( 86.02.39.40.92 and slave 86.02.39.41.92..is there any difference between yours and those new ones ? has anybody tested newer ones are stable ? should i flash or do i need them exactly ?

another thing i cant use OC scanner function both precision and msi afterburner..Oc scanner doesnt work and closes the program immediately..what is the problem i dont get it ? is there anything i miss i need to do it works ? thanks again sajin

 
I'd probably remove both programs MSI and EVGA's, delete any left over folders and do a clean install of the drivers after a cleaning using DDU. 
https://forums.guru3d.com/threads/display-driver-uninstaller-thread.379506/
 
All the info you need is there.
 
Then reinstall just Afterburner for testing the OC scanner, it seems more stable with it.
 
Just so I satisfied myself I was not talking out my.... screen cap a few seconds ago 
post edited by HeavyHemi - 2020/08/11 16:17:28

Attached Image(s)


EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
Fire Strike                        24,163
Fire  Strike Extreme        14,452 
Fire Strike Ultra                7,711 
Time Spy                        10,357

Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 42492
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 197
Re: 1080 TI FTW3 watercooled Slave BIOS doesn't go over 117% 2020/08/11 16:24:46 (permalink)
“The OC Scanner is essentially a tool that uses an algorithm developed by NVIDIA for the RTX 20 series graphics cards.”

Source: https://www.msi.com/blog/...afterburner-oc-scanner

Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
Page: << < ..36373839 > Showing page 38 of 39
Jump to:
  • Back to Mobile