EVGA

watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI

Page: < 12345.. > >> Showing page 4 of 7
Author
shadowboricua
iCX Member
  • Total Posts : 489
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/27 11:38:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 12:33:19 (permalink)
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.


#91
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 12:41:36 (permalink)
shadowboricua
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.

More like "user not knowing how to set game settings" issues.......I don't doubt that this game could use a patch or too(like all new releases these days), but I feel it comes down to the simple fact that people really don't know how to optimize their own pc systems in the end and lack an overall understanding of their setups and capabilities.
#92
gungnir2014
New Member
  • Total Posts : 86
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/05/11 17:18:28
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 13:08:04 (permalink)
I think the only thing Nvidia did with the latest driver was adding GeForce experience profile, that's it.
 
 So that means, it will be the next driver that should fix the game up, I hope.
#93
lordkahless
iCX Member
  • Total Posts : 298
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/12/26 02:04:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 15:00:28 (permalink)
its funny the geforce experience optimal settings for my system are 1440p, Ultra everything, Temporal SMAA.  Its not remotely playable at those settings.  I tried turning it down to 1080p, High, No AA and it didn't make any difference. 
#94
shadowboricua
iCX Member
  • Total Posts : 489
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/27 11:38:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 16:22:29 (permalink)
Ntrain96
shadowboricua
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.

More like "user not knowing how to set game settings" issues.......I don't doubt that this game could use a patch or too(like all new releases these days), but I feel it comes down to the simple fact that people really don't know how to optimize their own pc systems in the end and lack an overall understanding of their setups and capabilities.




I've tried every setting from Low to Ultra and every combo in between and still get the stuttering; specially when driving. Driving missions are virtually impossible. I know my PC inside out; been gaming and building systems for 30 years. Apart from the stutters; my FPS is a stead 70-75; drops to 1-19 on the moments it stutters. :-(


#95
peteo_85
SSC Member
  • Total Posts : 707
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/09/14 13:46:13
  • Location: Kadena Air Base, Japan
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 17:17:22 (permalink)
Im having the same issues with my SLI 770's 4Gb. Sadly enough I AM glad to hear its not just my setup. Driving missions are ridiculously hard with stuttering. Percision X is showing im just about maxing out my Vram **somewhere around 3800**. I too have tried all settings (including low) ans still get terrible stuttering. We can only hope a patch or a driver update will drop soon . I hear AMD hardware has it worse... poor fellers...
post edited by peteo_85 - 2014/05/28 17:20:32

Intel Core i7-6700K Skylake 4.0GHz LGA 1150   
EVGA Z170 Stinger
Corsair Dominator Platinum DDR4 16GB
ZOTAC GTX 1080 Arctic Storm 
CORSAIR SFF 600W PSU
#96
lordkahless
iCX Member
  • Total Posts : 298
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/12/26 02:04:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 17:21:51 (permalink)
I'm sure they are aware of it and are working on it.  No doubt the game is demanding but it sure isn't utilizing SLI or Vram properly. 
#97
warrior10
FTW Member
  • Total Posts : 1051
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/03/12 02:29:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 18:33:17 (permalink)
I was right. With the next-gen of consoles, in which a GPU can have up to 8gigs to play Watchdogs. It is proof that also the Real next-gen GPUs must also have more memory. Whether ppl like it or not, or won't admit it. ppl will have to Upgrade to higher end cards. Though this game seems to have more problems than just using more Vram.
 
Their will be a few ppl that have lower-end Golden GPUs and be able to play it, though theirs will still most likely have 1 problem still. Also reading from all these sites, it seems like Sli isn't helping in most cases which is tragic. But when games first come out, it is rare for them to have Sli support. from the websites I have just been on about Watchdogs. It seems that in most cases, like 90 some percent of ppl have to have 4 to 6gigs on a Single GPU, and that if I tried both of my 2gig 680s in Sli, it probably still woudn't work. As most ppl have said that a Single GPU must have 4 to 6gigs to play Watchdogs on Ultra settings.
 
I have been thinking about getting the 4gig 770 series of GPUs, and have even thought about forking out a lot of money for a 780ti with enough gigs to play next-gen games. But honestly it seems it may be a better idea to wait for the 800 series to come out with a lot more memory hopefully, and better Graphics Processing Units to utilize these New Generation of games.
post edited by warrior10 - 2014/05/28 18:36:08

My new 
https://www.gigabyte.com/...70-Gaming-K7-rev-10#kf
HAF-X Coolermaster: 4 Fans
New Rig:Ryzen 1700 CPU-H100i Liquid arctic Cooled.
16gigs Corsair Vengeance DDR4-2400
180Ti Hybrid
Blu-ray drive SCSI
CDRW-RW drive SCSI 
Black WD Black caviar 2-1TB's and 1 500gig
WD Blue 1 TB  1 Sand disk SSD 240 for OS
Corsair PSU 1020
SWTOR Mouse and Headset
Razer CHROMA Keyboard
Dell 1444p G-Sync Monitor @144htz to 160htz
#98
lordkahless
iCX Member
  • Total Posts : 298
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/12/26 02:04:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 19:11:16 (permalink)
I just played it for 2 hours and tried to live through the stuttering.  Textures are constantly blinking in and out.  Peoples faces are going wire frame.  Then I have this huge black shadow that goes across the screen in front of my characters that is constantly flickering whenever I move.  Some of the sequences of events are out of order as well its funny to watch things happen out of order.  At least its good for a laugh. 
#99
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/28 22:30:24 (permalink)
I played for 5 hours yesterday and one thing helped me - lowering textures to High, on sli enabled utilization was above 90% all the time, fps 50-60(vsync) on fullscreen 1440p with SMAA, slight shutters..
So they need to fix Ultra textures and SLI profile because I think I should be able to play with Ultra textures with 3GB memory...

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 05:40:11 (permalink)
shadowboricua
Ntrain96
shadowboricua
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.

More like "user not knowing how to set game settings" issues.......I don't doubt that this game could use a patch or too(like all new releases these days), but I feel it comes down to the simple fact that people really don't know how to optimize their own pc systems in the end and lack an overall understanding of their setups and capabilities.




I've tried every setting from Low to Ultra and every combo in between and still get the stuttering; specially when driving. Driving missions are virtually impossible. I know my PC inside out; been gaming and building systems for 30 years. Apart from the stutters; my FPS is a stead 70-75; drops to 1-19 on the moments it stutters. :-(


 I should have reworded to what I said to "a lot of people/users" don't know how to optimize their games and system settings.
 
  FOr myself, I think my Gsync setup eliminates the stuttering other people see, when I shut off Gsync, I do get some odd stutters, but still very little. Might also have to do with the fact I have a very high refresh rate monitor......not sure how this game behaves on a 60hz setup.........but on a 144hz setup with Gsync it still performs well for me. And having 3gb of vram at 1080p with 4x TXAA has no issues for me whatsoever. Again though, no question this game will get a patch or 2 sooner than later with all the other complaints to date.
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 05:53:23 (permalink)
xH4wK
I played for 5 hours yesterday and one thing helped me - lowering textures to High, on sli enabled utilization was above 90% all the time, fps 50-60(vsync) on fullscreen 1440p with SMAA, slight shutters..
So they need to fix Ultra textures and SLI profile because I think I should be able to play with Ultra textures with 3GB memory...


Im not sure if that's the case. At 1440p SMAA AA should be the only AA used regardless of vram on card. And using all Ultra settings is not going to be optimal at all, including textures. Again your gotta realize that a 1440p monitor  will literally HALF the performance over a 1080p monitor setup. 1440p is nearly 4 megapixels. 1080p is only 2 megapixel display.
 
On my 2 megapixel 1080p setup with everything maxed out(Ultra textures too) using 4x TXAA I average between 70-80fps. On a 1440p setup even with just SMAA insteal of TXAA you are going to be way under 50fps with all other settings maxed. You will need to lower textures, and EVERYTHING ELSE to at least HIGH instead of ULTRA on this game at your resolution.
 
   This is why I made my comment of users just not knowing their system well enough and how to properly set system and game settings. A 1440p monitor is EQUAL to a PAIR of 1080p monitors.
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 09:51:23 (permalink)
You must be joking... seriously. Look at my rig and then think about what you just said.
Also, no there is nothing like 1440p is half the performance of 1080p.. you need to get some more facts before giving advices to other people.
I work in IT for over 6 years now and I've been building computer rigs for myself for over 12 years, this game is not really well optimized and SLI profile is garbage.

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 10:07:52 (permalink)
xH4wK
You must be joking... seriously. Look at my rig and then think about what you just said.
Also, no there is nothing like 1440p is half the performance of 1080p.. you need to get some more facts before giving advices to other people.
I work in IT for over 6 years now and I've been building computer rigs for myself for over 12 years, this game is not really well optimized and SLI profile is garbage.


Well, I could care less about your "experience" or working in "IT"(it doesn't mean your knowledgeable or great at anything)because you obviously don't know about some of the basics and you are definitely not someone who I would want building a PC rig for me lacking some of the obvious basics.
 
1440p has basic TWICE the pixels a 1080p display has.
 
1080p display:  1920x1080= 2073600 pixels......a 2 megapixel display.
 
1440p display: 2560x1440=3686400 pixels.......nearly 4 megapixels..........nearly double the pixel amount......nearly twice as much gpu power to drive this display as a mainstream 1080p display. Assuming perfect sli scaling it would take 2 780tis in SLI to drive a 1440p as well roughly as it would take a single 780ti to drive a 1080p monitor. And since we all know that perfect SLI scaling just doesn't exist, yeah, 2 gpu's driving a 1440p monitor is going to give at best about the same performance a single gpu on a 1080p setup.
 
 1600p display is full 4 megapixel display.....and does require twice the gpu power as it would to drive a 1080p display
 
2160p(4k) is an 8 megapixel display and so on, do the math............
 
   So yeah, I looked at your rig. A pair of basic 780's on 1440p..............vs my 780ti's on a 1080p/144hz Gsync monitor..............you really think you should be able to run the settings I do? No..........Your not doing Ultra everything with high AA and expecting 60fps plus are you? LOL! There had better be some SERIOUS game patches done to the game if you are..........
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 14:23:20 (permalink)
Yes actually I am running everything at Ultra with SMAA.. now with often shutters but very playable at 60 fps.. where is your logic now.
 
You need to look at some benchmarks of some games.. there is nothing like 1440p requires twice as much power as 1080p, because the higher resolution the more efficient graphic card becomes and less CPU is used.. do your math.
 
I love people like you.
post edited by xH4wK - 2014/05/29 14:25:59

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 14:45:59 (permalink)
xH4wK
I played for 5 hours yesterday and one thing helped me - lowering textures to High, on sli enabled utilization was above 90% all the time, fps 50-60(vsync) on fullscreen 1440p with SMAA, slight shutters..
So they need to fix Ultra textures and SLI profile because I think I should be able to play with Ultra textures with 3GB memory...


You quoted here that you get between 50-60fps with high textures and SMAA, that would mean your not running everything at Ultra then. You are also getting hit with some pretty brutal minimal fps hits too at that resolution in the 20's and teens depending on draw scene, even though your using SC'd 780's and an OC'd cpu, and Im not talking about the games stutter/hitch issue either.
 
        At 1080p with no OCing on my gpus or cpu using the identical same settings as yourself I am averaging over 110fps with high textures and SMAA..........and Im getting minimum fps hits in the 30's and 40's............
 
  So my logic is 100% spot on. Your performance is literally HALVED running at 1440p vs 1080p.
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 14:53:07 (permalink)
Someone is wrong on the internet, gonna make a video I guess to prove you are wrong.
btw, texture resolution does not affect FPS, at all. try it.

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 15:29:06 (permalink)
xH4wK
Someone is wrong on the internet, gonna make a video I guess to prove you are wrong.
btw, texture resolution does not affect FPS, at all. try it.


Sure, please do make a video proving Im wrong. Make one running at 1440p with identical settings to running at 1080p. You will see how big of a performance hit you take(or gain).
 
  Texture resolution does affect fps, but its very minimal.
 
 
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 15:40:06 (permalink)
Just for you, few screenshots




 
i'll upload video probably tommorow from work, coz of my 0,5Mbit upload at home.
 
You will clearly see on the video that game runs fine but because of bad SLI profile/game optimization there are frame skips and shutters together with few fps drops.

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
eikast
SSC Member
  • Total Posts : 792
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/08/05 23:35:48
  • Location: California
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 15:42:47 (permalink)
3GB of VRAM is fine, it's just that the developers behind Watch Dogs are garbage. The new engine sucks and is not optimized at all. 
I hate this game right now. I regret spending money on it (luckily I only paid around $45 for the deluxe version). By the time it'll be in a decent shape, there will already be sales for it on steam -_-
 

http://www.heatware.com/eval.php?id=70164
i5 3570K @ 4.5 GHz 1.28V
eVGA Titan X SC 1380 MhZ boost core clock.
Switech MCR140-X Drive
EK Titan X waterblock
16 GB G.Skill 1600 MHz 
MSI Z77a-gd55
Samsung 1TB 840 SSD
1TB 7200 RPM HDD
Logitech G502 
Sennheiser PC 350 SE
Razer BlackWidow Ultimate (Battlefield 4 edition)
Razer Destructor 2 (Battlefield 4 edition)
Asus Xonar Essence Stx
Acer XB280HK
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 15:57:06 (permalink)
xH4wK
Just for you, few screenshots




 
i'll upload video probably tommorow from work, coz of my 0,5Mbit upload at home.
 
You will clearly see on the video that game runs fine but because of bad SLI profile/game optimization there are frame skips and shutters together with few fps drops.


Whats the point of a static set of screen shots that I really cant see well? LOL! Reread post # 102 I made and what your disputing after that post concerning 1440p and 1080p.
shadowboricua
iCX Member
  • Total Posts : 489
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/27 11:38:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 16:42:43 (permalink)
Ntrain96
shadowboricua
Ntrain96
shadowboricua
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.

More like "user not knowing how to set game settings" issues.......I don't doubt that this game could use a patch or too(like all new releases these days), but I feel it comes down to the simple fact that people really don't know how to optimize their own pc systems in the end and lack an overall understanding of their setups and capabilities.




I've tried every setting from Low to Ultra and every combo in between and still get the stuttering; specially when driving. Driving missions are virtually impossible. I know my PC inside out; been gaming and building systems for 30 years. Apart from the stutters; my FPS is a stead 70-75; drops to 1-19 on the moments it stutters. :-(


I should have reworded to what I said to "a lot of people/users" don't know how to optimize their games and system settings.
 
  FOr myself, I think my Gsync setup eliminates the stuttering other people see, when I shut off Gsync, I do get some odd stutters, but still very little. Might also have to do with the fact I have a very high refresh rate monitor......not sure how this game behaves on a 60hz setup.........but on a 144hz setup with Gsync it still performs well for me. And having 3gb of vram at 1080p with 4x TXAA has no issues for me whatsoever. Again though, no question this game will get a patch or 2 sooner than later with all the other complaints to date.




My monitor is a BenQ 144hz monitor. I dont think G-Sync has anything to do with stutters though. I get no screen tearing either. Lowering the textures to High has really helped minimize stutter with the rest of the setting on Ultra and TXAA 4x. Will continue to experiment, hopefully a patch will come out soon. No matter how low I got with the settings; there is still stuttering.


shadowboricua
iCX Member
  • Total Posts : 489
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/27 11:38:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 17:53:43 (permalink)
Alright, so I can say that I am more satisfied with the improvement of the game by lowering the Textures to High. The rest of my settings are at Ultra with MSAA x8 and/or TXAA x4. The stutters are minimal on these setting and the driving is very acceptable. Hopefully, the game will only get better from here after a few patches here and there.


xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/29 22:56:32 (permalink)
Ntrain96
xH4wK
Just for you, few screenshots




 
i'll upload video probably tommorow from work, coz of my 0,5Mbit upload at home.
 
You will clearly see on the video that game runs fine but because of bad SLI profile/game optimization there are frame skips and shutters together with few fps drops.


Whats the point of a static set of screen shots that I really cant see well? LOL! Reread post # 102 I made and what your disputing after that post concerning 1440p and 1080p.


Here you are. The game runs flaslessly on 1440p, the only frame drops are because of stuttering which is cause of unoptimized game/SLI profile.
https://www.youtube.com/watch?v=E-rXq8K9sAM

Even developers admit that the game isn't well optimized... but you just keep saying that it's user problem - and that 1440p has half the performance :D
http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/05/29/ubisoft-working-on-pc-patch-for-watch-dogs-offers-advice-to-boost-performance/
https://forums.geforce.com/default/topic/744909/pc-games/watch-dogs-sli-or-more-false-advertising-/2/
 
post edited by xH4wK - 2014/05/29 23:43:32

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
HeavyHemi
Omnipotent Enthusiast
  • Total Posts : 14686
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/28 20:31:42
  • Location: Western Washington
  • Status: offline
  • Ribbons : 106
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 00:50:00 (permalink)
Ntrain96
xH4wK
Just for you, few screenshots




 
i'll upload video probably tommorow from work, coz of my 0,5Mbit upload at home.
 
You will clearly see on the video that game runs fine but because of bad SLI profile/game optimization there are frame skips and shutters together with few fps drops.


Whats the point of a static set of screen shots that I really cant see well? LOL! Reread post # 102 I made and what your disputing after that post concerning 1440p and 1080p.



Well, if you right click on the image and select 'view image' in Fire Fox, you can view them full size. Not that it provides anything but a static screen shot.

EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
Fire Strike                        24,163
Fire  Strike Extreme        14,452 
Fire Strike Ultra                7,711 
Time Spy                        10,357

xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 03:23:31 (permalink)
HeavyHemi
 
Well, if you right click on the image and select 'view image' in Fire Fox, you can view them full size. Not that it provides anything but a static screen shot.


Or open image at new tab/card :P

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Miguell
SSC Member
  • Total Posts : 622
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/16 14:43:51
  • Location: Portugal
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 05:49:16 (permalink)
So..  the game is not as "solid" as it seemed... huh?
 
badly coded?   need patches?  sure seems like it...
glad i did not wasted money on it.... yet..
 
gonna wait for a long while till i see things fixed...

Case: Cooler Master Stacker 830 (BLACK)
Display: 32" AOC Q3279VWFD8 @2560x1440@75Hz
Cpu: Intel Core i7-8700
Cpu Cooler: Cooler Master - MasterLiquid ML120L RGB
Mobo: Asus ROG Strix Z390-H Gaming
Vga: GeForce GTX 1080 Ti
Ram: 32GB DDR4   G.Skill - RIPJAWS V  @3200Mhz
Sound: Hama uRage soundZbar 2.1 Unleashed - Optical
Storage: 120GB SSD UV400 Kingston (OS) + 4TB HDD Toshiba X300
Psu: SeaSonic M12 700W
OS: W10 Pro  64-Bit  (version 2004)
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 06:28:20 (permalink)
shadowboricua
Ntrain96
shadowboricua
Ntrain96
shadowboricua
yasser74
shadowboricuaSo is the final thought that the Stuttering is related to the VRAM on the GTX 780's being only 3GB??? If so, why is the stuttering worse on SLI than not... and, if that is really the reason, then I am bummed that I spent so much money on cards that already max out the VRAM. Don't flame me about it... I am just bummed if that is the case. We'll see....

i think its the VRAM pushing the settings to ultra eats up the RAM  , by the way having SLI doesnt mean u have 6 GB of VRAM ..each card process its VRAM alone , i have 780 ti SC in SLI and the game is stuttering like hell


I know you don't get 6 gb on SLI. Some ppl, however, have stated that the stuttering is minimal on single cards vs SLI. That's what I'm referring too. So is this an SLI issue or a VRAM issue. That's my question.

More like "user not knowing how to set game settings" issues.......I don't doubt that this game could use a patch or too(like all new releases these days), but I feel it comes down to the simple fact that people really don't know how to optimize their own pc systems in the end and lack an overall understanding of their setups and capabilities.




I've tried every setting from Low to Ultra and every combo in between and still get the stuttering; specially when driving. Driving missions are virtually impossible. I know my PC inside out; been gaming and building systems for 30 years. Apart from the stutters; my FPS is a stead 70-75; drops to 1-19 on the moments it stutters. :-(


I should have reworded to what I said to "a lot of people/users" don't know how to optimize their games and system settings.
 
  FOr myself, I think my Gsync setup eliminates the stuttering other people see, when I shut off Gsync, I do get some odd stutters, but still very little. Might also have to do with the fact I have a very high refresh rate monitor......not sure how this game behaves on a 60hz setup.........but on a 144hz setup with Gsync it still performs well for me. And having 3gb of vram at 1080p with 4x TXAA has no issues for me whatsoever. Again though, no question this game will get a patch or 2 sooner than later with all the other complaints to date.




My monitor is a BenQ 144hz monitor. I dont think G-Sync has anything to do with stutters though. I get no screen tearing either. Lowering the textures to High has really helped minimize stutter with the rest of the setting on Ultra and TXAA 4x. Will continue to experiment, hopefully a patch will come out soon. No matter how low I got with the settings; there is still stuttering.


Your right, Gsync has nothing to do with the stutters, but it does help reduce them Ive noticed. Which is probably why I was wondering why everyone was complaining about the stuttering while the game ran relatively smooth for me. It helps reduce the noticeable effects of them. The biggest boost Gsync gives is below 60fps, from 30-60hz/fps the gpu/monitor control sync lets games play buttery smooth like your maintaining 60fps or higher even though your not. Its something you have to see in person to fully appreciate.
Ntrain96
FTW Member
  • Total Posts : 1014
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/02/03 06:53:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 06:29:58 (permalink)
HeavyHemi
Ntrain96
xH4wK
Just for you, few screenshots




 
i'll upload video probably tommorow from work, coz of my 0,5Mbit upload at home.
 
You will clearly see on the video that game runs fine but because of bad SLI profile/game optimization there are frame skips and shutters together with few fps drops.


Whats the point of a static set of screen shots that I really cant see well? LOL! Reread post # 102 I made and what your disputing after that post concerning 1440p and 1080p.



Well, if you right click on the image and select 'view image' in Fire Fox, you can view them full size. Not that it provides anything but a static screen shot.


I don't have firefox, just IE. Not a fan of 3rd party explorers...........
 
   Regardless, Im still not sure what stillshots are supposed to prove over my point that a 1440p takes nearly twice the gpu power to drive that a 1080p display does when this has been proven countless times over...........
post edited by Ntrain96 - 2014/05/30 06:33:24
xH4wK
New Member
  • Total Posts : 20
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/08/26 05:19:12
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: watch dogs running very bad with SLI ! with GTX 780TI 2014/05/30 07:54:52 (permalink)
Any benchmark I check on the internet proves that it does not take twice as much power to drive 1440p.. but you still keep saying yours.. whatever, you are not worth my time trying to convince you.

    Steam: xH4wK Twitter: @xH4wK
    (Rig info is on my Steam page.)
Page: < 12345.. > >> Showing page 4 of 7
Jump to:
  • Back to Mobile