EVGA

X58 boot/post issues

Author
rjd213
New Member
  • Total Posts : 10
  • Reward points : 0
  • Joined: 2018/07/17 09:35:52
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/08/08 12:18:53 (permalink)
Need help with my x58 build. Mobo, evga x58 3x sli, 600w evga psu, gtx 465, i7 930, 8gb ram, toshiba ocz 256 gb ssd, toshiba 1tb hdd, windows 7 home premium. Can't get past the boot menu, just keeps saying to insert boot disc, trying to boot win7 from thumb drive.
post edited by rjd213 - 2018/08/08 12:20:41
#1

6 Replies Related Threads

    rjohnson11
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 67821
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/10/05 12:44:35
    • Location: Europe
    • Status: offline
    • Ribbons : 64
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/08 12:32:17 (permalink)
    Moving this to the correct forum

    Specs: AMD 1920X Threadripper, Samsung SM961 M.2, 32GB Corsair RGB Vengeance,  ASRock X399 Taichi MB, Corsair 1000D PC case



    #2
    rjd213
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/07/17 09:35:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/08 12:34:59 (permalink)
    rjohnson11
    Moving this to the correct forum

    Thank you
    #3
    rjohnson11
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 67821
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/10/05 12:44:35
    • Location: Europe
    • Status: offline
    • Ribbons : 64
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/08 12:35:54 (permalink)
    For your problems first check the BIOs and make sure the Windows Boot Manager in the primary boot partition device. If that isn't present make sure whatever you had for the system boot device is selected. If you're trying to repair the boot manager with a USB stick make sure it is the primary boot device. If you are trying to install Windows 7 fresh the USB stick has to be the primary boot device.

    Specs: AMD 1920X Threadripper, Samsung SM961 M.2, 32GB Corsair RGB Vengeance,  ASRock X399 Taichi MB, Corsair 1000D PC case



    #4
    rjd213
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/07/17 09:35:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/08 12:40:22 (permalink)
    Ill try that, set the boot drive right, windows tech support walked me through making the boot drive,but ill go through it all again and check the partions and stuff. It is an a fresh build, with a used processor and new mobo(yes a found a new x58 board), only the ram and processor werent new.
    #5
    rjd213
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/07/17 09:35:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/09 19:43:03 (permalink)
    Heres the screen when I tried that

    Attached Image(s)

    #6
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31260
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: online
    • Ribbons : 181
    Re: X58 boot/post issues 2018/08/10 00:01:53 (permalink)


    #7
    Jump to:
  • Back to Mobile