EVGA

Hot!VRAM fan spinning always at 100%

Page: < 12 Showing page 2 of 2
Author
Sach DJ
New Member
  • Total Posts : 36
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/07/21 05:42:57
  • Location: Montreal, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: VRAM fan spinning always at 100% 2019/01/04 10:17:02 (permalink)
Sajin
Sounds like defective headers/fans/fan connections to me.


Yeah seems like the same to me...too intermittent...not gonna rma just for that...but it’s annoying
#31
Kaische
New Member
  • Total Posts : 9
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/12/01 02:47:15
  • Location: Hamburg, Germany
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: VRAM fan spinning always at 100% 2019/01/05 01:33:21 (permalink)
Hello Forum,
 
new morning, same problem. 
VRAM fan(pwr_fan) speeds again with full speed and annoyse the sh*t out of me.
Enter Bios , load defaults, reset,  Fan is "adjustable" again.  
 
I hope you have any idea whats wrong. 
 

Mainboard = X299 FTW K Bios 1.17
VGA          = GTX 1080 TI Hydro Copper
#32
Sach DJ
New Member
  • Total Posts : 36
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/07/21 05:42:57
  • Location: Montreal, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: VRAM fan spinning always at 100% 2019/01/05 06:35:31 (permalink)
Kaische
Hello Forum,
 
new morning, same problem. 
VRAM fan(pwr_fan) speeds again with full speed and annoyse the sh*t out of me.
Enter Bios , load defaults, reset,  Fan is "adjustable" again.  
 
I hope you have any idea whats wrong. 
 



+1
 
I ended up just remove the header again...OC my 9980xe to 4.3Ghz (4.0 AVX) stable at 40 C in idle, 65ish C in game and 80-85 C after stress in Time Spy Extreme / Aida64, XMP 64GB at 3600Mhz enabled with a balanced fan curve all over my 7 fans (3 radiator, 4 system) on BIO #3 version 1.14...I would have liked to have a little bit more chilling in the VRAM but after all those mos can tank up to 120 C and I will never get that temperatures...it's annoying but will try to see if future updates of BIOS will change something even if I am pretty sure it's a salty header / fan but I will not RMA just for that yet...need to play with my RTX 2080Ti FTW3 now..enough for the CPU memories :)
post edited by Sach DJ - 2019/01/05 07:03:57
#33
Kaische
New Member
  • Total Posts : 9
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/12/01 02:47:15
  • Location: Hamburg, Germany
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: VRAM fan spinning always at 100% 2019/01/11 03:29:04 (permalink)
Hello again,
 
i posted my problem also in the german evga forum and i got a replied from a user: He he has the same problem since the BIOS Update 1.17. 
 
Please have a look at this problem.  
Thanks and Greetings from Hamburg
Kai

Mainboard = X299 FTW K Bios 1.17
VGA          = GTX 1080 TI Hydro Copper
#34
Page: < 12 Showing page 2 of 2
Jump to:
  • Back to Mobile