EVGA

Hot!Precision doesn't apply LED settings on boot

Author
Geicher
New Member
  • Total Posts : 96
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/06/02 03:43:19
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2021/06/29 04:52:15 (permalink)
Hi,
 
I'm using the latest version of Precision X but unfortunately the LED settings reset after every reboot. (RTX 3090 Founders Edition)
The rest of the settings (like Power Limit) get applied correctly however. 
 
What could cause this? In the settings the checkboxes "Apply previous settings on load" and "Start with OS" are ticked.
 
#1

12 Replies Related Threads

    RobbieS
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/07/03 08:02:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/03 08:03:54 (permalink)
    Same here, but for 3070. I turn all LED off, but they keep going back to Rainbow Wave after I restart the computer.
    #2
    transdogmifier
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5415
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/09/05 14:26:21
    • Location: Orlando, Fl
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/03 08:06:35 (permalink)
    I've been complaining about this for a while.
     
    Sadly it doesn't look as though they're going to fix it.
     
     

    AMD Ryzen 5950x
    Coolermaster ML360R RGB
    Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero
    eVGA GeForce RTX 3090 FTW3 Ultra Gaming (Hybrid kit on it)
    Asus ROG Swift PG43UQ 4k Monitor
    eVGA 1600W Supernova T2 PSU
    32GB Corsair Vengeance Pro 4000MHz (4x8GB)
    Corsair MP600 Pro 2TB (Boot)
    Corsair MP600 2TB (Games/Data)
    Phanteks P500A Case
     
    My Affiliate Code: 8ST3SZQYI7
    My Associate Code: J4T7H4SOBIGFO8F
    #3
    RobbieS
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/07/03 08:02:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/03 08:11:34 (permalink)
    Oh well... I can't see the lights inside my computer case anyway so it's not that much of a big deal for me, but just feel like a waste of resources to have them on by default.
    #4
    Jimbo2112
    Superclocked Member
    • Total Posts : 185
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/06 20:32:53
    • Location: Eagle, ID
    • Status: online
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/14 20:35:55 (permalink)
    Mine work and then randomly change back to the default rainbow wave.  Changing them again in X1 does nothing until I close it and reopen it.

    MOBO - GIGABYTE X570 AORUS Master
    PROC - AMD Ryzen 9 5950X (NZXT Kraken Z73)
    GPU - EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra
    MEM - G.SKILL Ripjaws V Series 64GB 3600 (16-19-19-39)
    PSU - EVGA SuperNOVA 1000 G6
    CASE - Fractal Design Meshify 2 Black
    #5
    BizSAR
    EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 1349
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/07/13 00:27:46
    • Location: Oregon, USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/15 09:44:38 (permalink)
    Sometimes, after a clean install of a new PX1 version, after re-setting the LEDs to dark, for at least a couple reboots, the LEDs come back on until PX1 finishes loading, then they go dark per my setting. After anywhere from 1-3 reboots, it seems the setting "takes" and the GPU stays dark even before PX1 finishes loading and stays that way. This is on a 2080Ti FTW3 Ultra.
    post edited by BizSAR - 2021/07/15 09:45:59

    ~BizSAR
    EVGA 3070Ti FTW3 Ultra - ASUS ROG PG279QM


    #6
    transdogmifier
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5415
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/09/05 14:26:21
    • Location: Orlando, Fl
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/07/15 09:56:31 (permalink)
    mine never 'takes'.
     
    I gave up trying.
     
    I love eVGA, but this is one 'product' that sucks and needs attention.
     
    end of story.
     

    AMD Ryzen 5950x
    Coolermaster ML360R RGB
    Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero
    eVGA GeForce RTX 3090 FTW3 Ultra Gaming (Hybrid kit on it)
    Asus ROG Swift PG43UQ 4k Monitor
    eVGA 1600W Supernova T2 PSU
    32GB Corsair Vengeance Pro 4000MHz (4x8GB)
    Corsair MP600 Pro 2TB (Boot)
    Corsair MP600 2TB (Games/Data)
    Phanteks P500A Case
     
    My Affiliate Code: 8ST3SZQYI7
    My Associate Code: J4T7H4SOBIGFO8F
    #7
    Geicher
    New Member
    • Total Posts : 96
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/06/02 03:43:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/08/20 09:47:36 (permalink)
    Hey,
     
    is there any news on that?
    My OC loads perfectly fine on boot, but the LED configuration resets to default every boot.
    #8
    Morganessa
    New Member
    • Total Posts : 60
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/12/02 06:41:49
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/08/22 05:57:27 (permalink)
    This has been going on for months with no word from EVGA. I've never seen a more piece of **** software than Precision X1.
    #9
    EugeneKog
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/08/21 05:31:20
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/08/22 13:52:04 (permalink)
    Morganessa
    This has been going on for months with no word from EVGA. I've never seen a more piece of **** software than Precision X1.


    En
    +1. 3080 ti. X1 dont save LED setting after reboot. I've never seen a more piece of **** software than Precision X1.
    Rus
    Полностью согласен / 3080 ti. Х1 не сохраняет настройки подсветки после перезагрузки. Я никогда не видел такого куска !!!!!! как этот Х1.
    #10
    sotakuma
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/08/11 10:56:13
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/09/18 14:47:07 (permalink)
    Same here 3080Ti FTW3 Ultra. My RGB lights ALWAYS reset to rainbow every time that I turn off the computer. Any update from EVGA?
    #11
    joseph305
    Superclocked Member
    • Total Posts : 175
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/01/23 08:27:13
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/09/19 10:59:12 (permalink)
    yes ,, please evga , at least say your working on this problem ... as stated above..

    10700, msi z590 mb ,16gig ram, 3070ti ftw3 ultra, win 10  , crucial m.2's
    #12
    martyz242
    New Member
    • Total Posts : 3
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/06/02 11:27:03
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Precision doesn't apply LED settings on boot 2021/09/23 04:29:14 (permalink)
    I think EVGA has a problem with RGB in general. I am having the same issues with PX1 not loading my profile RGB settings on load and their Unleash RGB software is an even greater piece of junk.
    #13
    Jump to:
  • Back to Mobile