EVGA

Hot!NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10)

Page: < 123 Showing page 3 of 3
Author
BizSAR
EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 1543
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/07/13 00:27:46
  • Location: Oregon, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/05/25 09:55:22 (permalink)
Are you using Windows 11? If so, this post might help (look through the thread for my post)
Otherwise, check out the troubleshooting sections in the FAQ here.
post edited by BizSAR - 2022/05/25 09:57:27

BizSAR
EVGA 3070Ti FTW3 Ultra - ASUS ROG PG279QM

#61
chazcon
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/07/04 10:57:40
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/07/04 11:00:30 (permalink)
I got the "EVGA NuAudio init error 0x00001" and had to basically install twice.
 
Works great EXCEPT that on boot the app launches (not just to system tray but the full app). I have to manually close it each time. The previous driver versions didn't have this behavior.
#62
BizSAR
EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 1543
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/07/13 00:27:46
  • Location: Oregon, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/07/05 11:10:04 (permalink)
chazcon
I got the "EVGA NuAudio init error 0x00001" and had to basically install twice.
 
Works great EXCEPT that on boot the app launches (not just to system tray but the full app). I have to manually close it each time. The previous driver versions didn't have this behavior.


Go into the app setup menu (gear on the upper right of the UI) and check the 'Start Minimized' box and press 'Apply'.

BizSAR
EVGA 3070Ti FTW3 Ultra - ASUS ROG PG279QM

#63
chazcon
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/07/04 10:57:40
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/07/05 23:27:02 (permalink)
OMG I'm an idiot...
#64
esarhaddon
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/07/10 07:34:55
  • Location: Denver
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/07/10 08:07:59 (permalink)
I have basically the same problem. It used to work fine, but now on only a couple of web pages, it refuses to send a signal to the SPDIF. Even on the NU audio control, the Graphic does not show any %of volume. switch to headphones or a desktop speaker and it is fine. There has to be something triggering on just those few websites. Also, I believe it possible to just find some setting somewhere that would resolve this. And of course, this only started recently, probably with the latest Driver update
#65
esarhaddon
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/07/10 07:34:55
  • Location: Denver
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: NU Audio Driver Release v0.2.1.14 (Win10) 2022/07/10 08:48:03 (permalink)
Update on the SPDIF issue. This is a Youtube page, which I got thinking, I listen to youtube music frequently without problem, but using the 'Brave' browser. SO, I tried the link in brave and it worked, I went back to Edge and it still didn't work. I then copied a link to a music file on youtube and opened it in a new tab in edge and that worked fine, but ALSO at the same time, this other offending page started working. There has to be something in the digital signal that is causing this to flake out. I will try it again after another reboot and possibly wait a few days to see if it comes back or if it is totally resolved.

PS the offending page is a lecture as opposed to music.
#66
Page: < 123 Showing page 3 of 3
Jump to:
  • Back to Mobile