EVGA

LockedEVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released

Page: << < ..111213 Showing page 13 of 13
Author
betatester
New Member
  • Total Posts : 93
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/12/25 13:20:42
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 03:29:33 (permalink)
Mine does the same thing but I've narrorowed it down to the connection of my powered NZXT USB hub and powered USB card reader.  When those are removed, the problem goes away.  (Fan stays on but computer is shut down...doesn't happen every time, maybe 1 in every 5 shutdowns).

CPU=920 DO                                                           Cooler=Prolimatech Megahalems Rev. B CPU Cooler
CASE=HAF 930                                                        Windows XP SP3 and Windows 7 64bit
GPU=ATI 5870 2gb                             
dvallee
New Member
  • Total Posts : 14
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/07/14 03:36:43
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 03:37:49 (permalink)
boldencrazy

EVGA_JacobF

The next BIOS we are progressing on. We are looking to fix the screen refresh when Intel RAID Rom shows (already fixed) and also enable dynamic voltage when turbo is enabled and voltage set manually (still testing)


Hey Jacob, about the dynamic voltage, it is working fine. I'm using 191bclk with turbo 21x and vcore is set manually to 1.35000v and CPU-Z report vcore at idle 1.07v @ 2.2GHz and it go up to 4.0GHz @ 1.33v under load.

Maybe on the E768.. but  not on the E760!
Digital_trans
Superclocked Member
  • Total Posts : 248
  • Reward points : 0
  • Joined: 2005/04/20 19:46:44
  • Location: Houston, TX
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 03:48:57 (permalink)
So far the Bios v80 is rock solid. No problems here and I don't use SSD or RAID for that matter. keep up the good work EVGA. Nice to see EVGA adding more features to the X58 series. I can only agree to go for the win! Never a blue-screen or system lock up with my current rig. I am not over clocked but would like to make a couple of tweaks in the near future. I'm also loving the GTX 590's in Quad SLI it's the best graphics I've seen yet with Crysis 2 Even on max hardcore settings on a Dell 30" 2560x1600 it's fast and smooth all the way.
post edited by Digital_trans - 2011/04/12 03:54:24

MSI Big Bang-XPower II X79 3960X
Cooler Master Cosmos II Ultra
Corsair H100i
2X EVGA GTX 690 NVIDIA Quad SLI
Corsair Dominator Platinum 16GB Quad Channel 2400
3X Corsair Force Series GS 240 SSD
Dell UltraSharp U3011 30"
Silverstone Strider 1500W
hongly
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/07 09:45:24
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 07:17:37 (permalink)
EVGA_JacobF

The Intel RAID rom has not been fully tested, so there are no plans to move to it at this time.

Also we are still working on the VT double boot.

Hi JacobF,
 
I think almost everyone on the forum prefer Intel AHCI rom, so move to it please. Big thanks. 
Yaboze
New Member
  • Total Posts : 74
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/03/12 22:21:58
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 07:50:10 (permalink)
EVGA_JacobF

The Intel RAID rom has not been fully tested, so there are no plans to move to it at this time.

Also we are still working on the VT double boot.

 
Nice! You had me at "Also"!
 
haha
 
I can't wait....that's the one I have been waiting for.

Intel i7 960 ∙ EVGA X58 X3 SLI ∙ 12GB G.Skill Ripjaws DDR3-1600 ∙ nVidia GTX 770 ∙ Intel 520 SSD ∙ Dell 2407WFP ∙ Corsair HX 1KW ∙ Windows 8.1 Pro
zalbard
Superclocked Member
  • Total Posts : 196
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/12/14 02:30:24
  • Location: Germany
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 12:49:56 (permalink)
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 13:06:02 (permalink)
zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Where did you get this BIOS?
zalbard
Superclocked Member
  • Total Posts : 196
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/12/14 02:30:24
  • Location: Germany
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 13:13:50 (permalink)
Simple. ;)
EVGA_JacobF

For those of you who use VT and don't like the double boot, and are interested in testing a possible release candidate BIOS, can you send me a mail at jacobf@evga.com

Make sure to specify the motherboard you have.

dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 13:21:27 (permalink)
zalbard

Simple. ;)
EVGA_JacobF

For those of you who use VT and don't like the double boot, and are interested in testing a possible release candidate BIOS, can you send me a mail at jacobf@evga.com

Make sure to specify the motherboard you have.


Email sent...let's see if I will get it after bombarding them with RAID requests lol
X-MAN
Superclocked Member
  • Total Posts : 102
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/05/29 17:04:03
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 15:22:37 (permalink)
Will we get a fix for Hard Drive boot option changing itself form RAID0
being the first to the third place on E760?
charjol
New Member
  • Total Posts : 9
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/21 17:01:20
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 17:24:37 (permalink)
Can someone enlighten me about what is such a big deal with VT double-pump ? 5-second longer bootup time ? Personal annoyance ??
 
Some will claim the excessive spinup of mechanical HDDs, however even if it was triple- or quad-pumped for that matter, it's highly unlikely one will ever run out of start/stop cycles...
 
Also, I think people should realize they are discussing a beta bios release, still in development, and there is no reason to complain about whatever issue that's not been addressed yet.

EVGA X58 FTW3 / i7-930 @ 3.80 GHz / Thermalright Venomous-X RT
12GB (6 x 2GB) Mushkin Redline 6-8-6-24 @ 1600 MHz
2 x EVGA GTX 470 SC SLI
120 GB OCZ Vertex II / 2 x 2TB WD2002FAEX (single drives)
Corsair 1000HX / Lian-Li PC-B25F w/ W-LM2AB-1 side panel
Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
Luigi408
SSC Member
  • Total Posts : 697
  • Reward points : 0
  • Joined: 2005/08/28 01:28:42
  • Location: San Jose, Ca
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 17:47:11 (permalink)
charjol

Can someone enlighten me about what is such a big deal with VT double-pump ? 5-second longer bootup time ? Personal annoyance ??

Some will claim the excessive spinup of mechanical HDDs, however even if it was triple- or quad-pumped for that matter, it's highly unlikely one will ever run out of start/stop cycles...

Also, I think people should realize they are discussing a beta bios release, still in development, and there is no reason to complain about whatever issue that's not been addressed yet.


Yep, and Yep... Another reason is because I haven't seen other X58 manufacturers have this bug, and yes it could harm HHDs.. So yes it is a big deal. Betas are meant to be discussed for bugs, so that is why a lot of us are asking to fix bugs that we have found. Also VT double-pump has been asked to be fixed since pretty much the 759 Classified was released two or so years ago. So there is nothing new here at we really are asking except bugs like the "shutdown hang" some of us are experiencing with the new bios. Hope that you are now enlighten.
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 20:22:01 (permalink)
zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Looks like the fix is a port from BIOS 49.  It does not work for me.  Same problem as before.  VT is enabled in BIOS but it does not work in actuality.
 
Back to the drawing board
5thduke
CLASSIFIED Member
  • Total Posts : 3352
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/12 19:25:57
  • Location: ociania
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 21:30:45 (permalink)
the thing i like about evga is they make the sexiest motherboards so they have a few quirks but hell they listen to the community man this is just so refreshing. 

 
never attempt to remove a fly from your friends head with a meat cleaver .  

lam_das
SSC Member
  • Total Posts : 714
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/07 17:34:53
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 21:48:50 (permalink)
dejanh

zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Looks like the fix is a port from BIOS 49.  It does not work for me.  Same problem as before.  VT is enabled in BIOS but it does not work in actuality.

Back to the drawing board
which board do u have? Back in 49, it worked for my 758 board. So, I think I may be in luck.
 
@zalbard: what board do u have where VT fix is working?

EVGA X58 SLI Rev 1.1
i7 920 D0 LinX/Prime Stable 4.4(21x210) HT ON
1.3125vcore, +100mV, vDIMM 1.625v, Rest Auto
OCZ Gold 6GB 1680 (2:8) 9 9 9 24 1T
Prolimatech Megahalems (Push/Pull)
Because of S3 issues: 21x196, Auto vcore, 2:8, 8-8-8-24-1T 12GB.
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/12 23:20:10 (permalink)
lam_das

dejanh

zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Looks like the fix is a port from BIOS 49.  It does not work for me.  Same problem as before.  VT is enabled in BIOS but it does not work in actuality.

Back to the drawing board
which board do u have? Back in 49, it worked for my 758 board. So, I think I may be in luck.

@zalbard: what board do u have where VT fix is working?

I'm running an E759.  The original fix back in 49 did the same thing for me...it did not work.
zalbard
Superclocked Member
  • Total Posts : 196
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/12/14 02:30:24
  • Location: Germany
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 00:48:29 (permalink)
lam_das

dejanh

zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Looks like the fix is a port from BIOS 49.  It does not work for me.  Same problem as before.  VT is enabled in BIOS but it does not work in actuality.

Back to the drawing board
which board do u have? Back in 49, it worked for my 758 board. So, I think I may be in luck.

@zalbard: what board do u have where VT fix is working?

E762. BIOS 49 used to fix my E760, too, if I remember correctly.
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 09:26:30 (permalink)
zalbard

lam_das

dejanh

zalbard
Jacob's VT-fixed beta BIOS works for me. No more double pump on reboot. And yes, VT still works (installed WinXP using Virtual PC under Win7 x64 and ran it a few times).
Thanks for the nice fix. :)

Looks like the fix is a port from BIOS 49.  It does not work for me.  Same problem as before.  VT is enabled in BIOS but it does not work in actuality.

Back to the drawing board
which board do u have? Back in 49, it worked for my 758 board. So, I think I may be in luck.

@zalbard: what board do u have where VT fix is working?

E762. BIOS 49 used to fix my E760, too, if I remember correctly.

I really want to know what is the difference.  There has to be some physical difference between the boards for this behavior to be in place.  I used to run i7 920s before and had this issue, now I run i7 970 and still have the issue.  Video cards and hard drives all changed in the meantime, pretty much every component aside from the board itself.
 
Can you post all of your BIOS settings so I can compare them to mine and see if it is possibly a BIOS setting causing this?
RaptorX86
New Member
  • Total Posts : 41
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/07 12:30:40
  • Location: Italy
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 09:30:48 (permalink)
I've EVGA E672... It's possible disabled function of shadow bios? I installed my kit of G. Skill Trident 1600 Mhz ( 6 7 6 18) that are certified for this motherboard but when start my pc not boot and see on display code 25 (Shadow system/video bios). I tested also 12Gb of dominator GT and not have this problem..
 
"Not have keyboard PS/2"
 
Any Ideas?  (Please help me thanks)

MOTHERBOARD: EVGA E762 CLASSIFIED 4 WAY SLI CPU: INTEL i7 980X @ 4Ghz RAM: G.SKILL TRIDENT 3x4GB 2000Mhz (8 9 8 24) 12GB VGA: 2 ZOTAC GTX580 SLI HARD DISK: 2 VERTEX 2E 60GB RAID 0 - 2 VELOCIRAPTOR 150GB RAID 0 SOUND CARD: SOUND BLASTER X-FI TITANIUM PCI.E CD ROM/BLU RAY: LG BH10LS30 (BLU RAY) - LG GH24NS50
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 09:41:45 (permalink)
RaptorX86
I've EVGA E672... It's possible disabled function of shadow bios? I installed my kit of G. Skill Trident 1600 Mhz ( 6 7 6 18) that are certified for this motherboard but when start my pc not boot and see on display code 25 (Shadow system/video bios). I tested also 12Gb of dominator GT and not have this problem..

"Not have keyboard PS/2"

Any Ideas?  (Please help me thanks)

The problem is with timings.  The following settings work for 6-7-6-18-72-1T using 12GB of DRAM.

Pay close attention to your Round Trip Latency values as well as RtWdd, RtWdr, RtWsr, RtRdd, and RtRdr values (the five values of 8 on the right side of sub-timings above.  Keep in mind that these five values must all be set to the same value (in my case 8), at least from my own experience with 12GB of DRAM.  Setting them at different values causes the BIOS to get stuck at code 25.  Round Trip Latency should be set in increments (for example, I have mine set at 51, 52, and 53).
post edited by dejanh - 2011/04/13 09:43:52
RaptorX86
New Member
  • Total Posts : 41
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/07 12:30:40
  • Location: Italy
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 09:59:34 (permalink)
Thanks Dejanh for the complete answer! But I've an kit of 6Gb... 
What are the parameters to be set for 6GB? 
 
I also have a kit of G. Skill Trident at 2000 Mhz (8 9 8 24) 12Gb .. Could you help me set them for the best perfomance?
 
Now I'm using the 2000. Thanks a lot

MOTHERBOARD: EVGA E762 CLASSIFIED 4 WAY SLI CPU: INTEL i7 980X @ 4Ghz RAM: G.SKILL TRIDENT 3x4GB 2000Mhz (8 9 8 24) 12GB VGA: 2 ZOTAC GTX580 SLI HARD DISK: 2 VERTEX 2E 60GB RAID 0 - 2 VELOCIRAPTOR 150GB RAID 0 SOUND CARD: SOUND BLASTER X-FI TITANIUM PCI.E CD ROM/BLU RAY: LG BH10LS30 (BLU RAY) - LG GH24NS50
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 10:06:22 (permalink)
RaptorX86
Thanks Dejanh for the complete answer! But I've an kit of 6Gb... 
What are the parameters to be set for 6GB? 

I also have a kit of G. Skill Trident at 2000 Mhz (8 9 8 24) 12Gb .. Could you help me set them for the best perfomance?

Now I'm using the 2000. Thanks a lot

Unfortunately there is really no one answer.  Every kit and in every combination will be different.  Even two of the same brand and model kits will likely behave slightly different.  Even for the 6GB kit you can start with the settings I specified above and try lowering them.  Maybe you can try dropping the RTL to 49, 50, 51, and maybe you can try dropping the five values from 8 to 7.  You need to tweak on your own though.
 
Generally, you can use DRAM Ratio option for sub-timings as the starting point if you wish to tweak for best performance.  For 24/7 I'm just setting regular settings in the example above.  Best I have done has been as low as 6-7-6-15-54-1T with even tighter sub-timings, but that was just for benchmarking.  I do not run such settings for 24/7 because I want to be extra sure of stability.
post edited by dejanh - 2011/04/13 10:12:46
RaptorX86
New Member
  • Total Posts : 41
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/04/07 12:30:40
  • Location: Italy
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 10:31:46 (permalink)
I have this parameters in bios and I set also the principal settings:
 
XMP Profile 1
Memory Control Setting "ENABLED"
Memory Frequency [1333 / 2:10] 2013 Mhz
Channel Interleave Setting [6 Way]
Rank Interleave Setting [4Way]
 
Memory Low Gap [AUTO]
TCL: 8
TRCD: 9
TRP: 8
TRAS: 24
tRFC: [AUTO] - 134
tREF: [AUTO] - 764
Command Rate: 1N
tRRD: [AUTO] - 5
tFAW: [AUTO] - 50
tRTP: [AUTO] - 6
TWR: [ATUO] - 12
CH1 Round Trip Latency: [AUTO] - 59
CH2 Round Trip Latency: [AUTO] - 62
CH2 Round Trip Latency: [AUTO] - 63
Back to Back Cas Delay: [AUTO] - 0
tddWrTRd: [AUTO] - 6
tdrWrTRd: [AUTO] - 6
tsrWrTRd: [AUTO] - 17
tddRdTWr: [AUTO] - 10
tdrRdTwr: [AUTO] - 10
tsrRdTWr: [AUTO] - 10
tddRdTRd: [AUTO] - 7
tdrRdTRd: [AUTO] - 6
tsrRdTRd: [AUTO] - 4
tddWrtWr: [AUTO] - 7
tdrWrTWr: [AUTO] - 7
tsrWrTWr: [AUTO] - 4
TRL [+0]
TWL [+0]
Can you help me fix it for good? Thanks
post edited by RaptorX86 - 2011/04/13 11:41:56

MOTHERBOARD: EVGA E762 CLASSIFIED 4 WAY SLI CPU: INTEL i7 980X @ 4Ghz RAM: G.SKILL TRIDENT 3x4GB 2000Mhz (8 9 8 24) 12GB VGA: 2 ZOTAC GTX580 SLI HARD DISK: 2 VERTEX 2E 60GB RAID 0 - 2 VELOCIRAPTOR 150GB RAID 0 SOUND CARD: SOUND BLASTER X-FI TITANIUM PCI.E CD ROM/BLU RAY: LG BH10LS30 (BLU RAY) - LG GH24NS50
AngryAce
SSC Member
  • Total Posts : 860
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/03/27 20:40:35
  • Location: Nebraska
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 13:02:50 (permalink)
Crusheddream

its not missing its called SATA 6 controller just not label marvell anymore.


Nereus

woojyee
Jacob,
How about the option to disable the marvell controller in the bios.. seems to be missing in ver80. I dont use it so I like to disable things I dont use in the bios to keep system resources as free as possible.

Wow really, they took it out?

 
Holy crap, I must have looked that screen 100x and did not see that option to disable the SATA 3.0 controller but now its there... Either I am going crazy or need glasses


pureenergie
New Member
  • Total Posts : 57
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/02/08 20:36:34
  • Status: offline
  • Ribbons : 2
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 13:22:08 (permalink)
Bad news for LSI 9260 users...BIOS 80 grew just enough that even with the lastest LSI BIOS' there is not enough "Option ROM" available to load both the onboard Intel RAID and the LSI RAID.
 
What's different though from the past is the fast that the LSI card is taking precedence over onboard devices and "forces" it's way in and squeezes the Intel ICH10R out - in other words the onboard Intel will not post with 9260 installed... :(
dejanh
FTW Member
  • Total Posts : 1553
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/08/07 10:40:07
  • Location: Vancouver, BC, Canada
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 13:53:50 (permalink)
pureenergie
Bad news for LSI 9260 users...BIOS 80 grew just enough that even with the lastest LSI BIOS' there is not enough "Option ROM" available to load both the onboard Intel RAID and the LSI RAID.

What's different though from the past is the fast that the LSI card is taking precedence over onboard devices and "forces" it's way in and squeezes the Intel ICH10R out - in other words the onboard Intel will not post with 9260 installed... :(

I will never understand those using external RAID and on-board RAID at the same time
rafale
FTW Member
  • Total Posts : 1582
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/01/09 20:11:47
  • Location: Portland, OR
  • Status: offline
  • Ribbons : 6
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 13:59:43 (permalink)
dejanh

pureenergie
Bad news for LSI 9260 users...BIOS 80 grew just enough that even with the lastest LSI BIOS' there is not enough "Option ROM" available to load both the onboard Intel RAID and the LSI RAID.

What's different though from the past is the fast that the LSI card is taking precedence over onboard devices and "forces" it's way in and squeezes the Intel ICH10R out - in other words the onboard Intel will not post with 9260 installed... :(

I will never understand those using external RAID and on-board RAID at the same time

 
True, why would one need both?

lam_das
SSC Member
  • Total Posts : 714
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/07 17:34:53
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re:EVGA X58 Motherboards - BIOS 80 BETA Released 2011/04/13 14:18:42 (permalink)
With multi-core CPUs and gigs & gigs of RAM common these days, I don't know why would anyone use hardware RAID at all. Use a sane FS like ZFS and you have better chances of surviving hardware failures than a hardware RAID. Note that hardware RAID itself is a failure prone component, but that's not my main point.

EVGA X58 SLI Rev 1.1
i7 920 D0 LinX/Prime Stable 4.4(21x210) HT ON
1.3125vcore, +100mV, vDIMM 1.625v, Rest Auto
OCZ Gold 6GB 1680 (2:8) 9 9 9 24 1T
Prolimatech Megahalems (Push/Pull)
Because of S3 issues: 21x196, Auto vcore, 2:8, 8-8-8-24-1T 12GB.
Page: << < ..111213 Showing page 13 of 13
Jump to:
  • Back to Mobile