EVGA

Hot!EVGA Precision XOC 6.1.16

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
EVGA_JacobF
EVGA Product Manager
  • Total Posts : 15491
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/01/17 12:10:20
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 23
2017/09/06 14:51:20 (permalink)
www.evga.com/precision
 
•  Fix LED issue on 1080 Ti FTW3 HYBRID
•  Make OC Scanner Manual Mode VF Curve Smooth
•  Various Other Bugfixes


   gordon -  6700k @ 4.6ghz || evga Z170 stinger || evga gtx 1070 ftw acx3 || 16gb 3.2ghz ddr4 || 500gb 840 evo raid0 || evga supernova 750 g3
   hadronGTX - 4770k @ 4.4ghz || evga z97 stinger || evga gtx780 ti acx || 16GB 2.6ghz ddr3 || 480gb vertex3 raid0 || 500w gold
#1

39 Replies Related Threads

    Koithim
    New Member
    • Total Posts : 27
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/03/14 18:24:49
    • Location: Canada
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/06 18:00:02 (permalink)
    Unfortunately it is still hard crashing for me with a random color screen. The latest version that works perfectly for me is 6.1.11.
     
    I tried everything under the sun, just wonder what changed from 6.1.11 to 6.1.12 to cause that.
     
    I don't mind using an older version just out of ideas to troubleshoot the issue.
     
    Cheers!

    K
    _____________________________
    CASE: EVGA DG-87
    COOL: EVGA CLC 280
    PSU: EVGA SuperNOVA 850 G2L
    MOBO: ASUS ROG Maximus IX Code
    CPU: Intel Core i7-7700k @ 4.6 GHz
    MEM: 4x8GB Corsair vengeance LED 3400
    SSD: Samsung 960 Pro 512GB PCIe M.2
    VGA: EVGA GTX 1080 Ti FE
    DISP: Asus PG279Q
    Windows 10 pro 1703
    #2
    AdamInk
    Superclocked Member
    • Total Posts : 237
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/02 04:23:53
    • Location: Hungary
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/06 21:41:39 (permalink)
    Thank you for the quick fix for the FTW3 Hybrid!


     

    #3
    EyeDeeNo
    Superclocked Member
    • Total Posts : 113
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/01/12 09:15:18
    • Location: 97km north of New York City
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/07 10:31:28 (permalink)
    Question not related to the latest 6.1.16 but how much longer will we have access to 6.0.0 to 6.0.9? What will eventually happen to them?

    Lenovo IdeaCentre 710-25ISH with a i5-6400 Skylake ~ Win10 64 H 1703
    GeForce GTX 1050 Ti Reference Card 
    G.SKILL Value 4GB DDR4 2133 288-Pin SDRAM x 4    
    Seagate Hybrid Drive 1TB SSHD + Seagate Barracuda 1TB HDD
    Pioneer Blu-ray Burner BDR-209M
    Lenovo LS2221 Wide 21.5" LED TFT Monitor via DVI-D + Samsung LN26A450C1D 26'' TV via HDMI
    Creative GigaWorks T20 series II
    #4
    Vlad260
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/08/31 11:58:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/07 11:21:09 (permalink)
    Good afternoon.
    Is it planned to support 5 or more video cards in future versions?
    #5
    EVGATech_JosephL
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 626
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/06/12 10:33:58
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/07 11:29:47 (permalink)
    Vlad260
    Good afternoon.
    Is it planned to support 5 or more video cards in future versions?


    Not likely to see support for 5 graphics cards as this is not a supported configuration.

    If you have a moment, please rate my service. We appreciate the feedback!
    #6
    kbajaj10
    New Member
    • Total Posts : 55
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/26 13:28:18
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/07 11:31:33 (permalink)
    Looks like the Fan graph/selectors are not accurately showing how fast the power fan is spinning visually using the up/down fan setter/selector compared to GPU fan on my 1080 ti SC2. The power selector/setter is just moving with the gpu fan selector/setter. This was not a problem on previous version and I have them Async (unlinked). if you click to show the actual RPM the power fan is going at, it seems what it should be at on the textual display, but this is not being properly represented visually via the up/down selector.
    post edited by kbajaj10 - 2017/09/07 11:34:44
    #7
    SlyWolfz
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/04/16 14:23:46
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 11:22:26 (permalink)
    With this update my OC profile for a 1080 FTW2 won't automatically apply on start-up anymore. It never does in the flow control software for my CLC 280 either 

    NZXT H440 | Intel i7-7700k @ 4,7ghz | EVGA CLC 280 | EVGA 1080 FTW2 | Asus Maximus IX Hero | G.Skill Trident Z RGB 3600Mhz | Samsung 850 EVO 500Gb | Samsung 850 EVO 250Gb | Western Digital Blue 1Tb | Corsair RM850i | 3x ML120 PRO | 2x NF-A14 iPPC-3000 | Windows 10 64-bit
    #8
    CriticalHit_NL
    Superclocked Member
    • Total Posts : 218
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: offline
    • Ribbons : 6
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 11:49:21 (permalink)
    EVGA_JacobF
    www.evga.com/precision
     
    •  Fix LED issue on 1080 Ti FTW3 HYBRID
    •  Make OC Scanner Manual Mode VF Curve Smooth
    •  Various Other Bugfixes


    Thanks for the update Jacob, EVGA. 
     
    Runs fine so far with a fresh install on Windows 7.
    However I did run into a few new oddities, I'll describe them below:
     
    • Changing screenshot saving location tends to be problematic, causing first screenshot save to fail and no longer work after.
    When I change the default directory to B:\fraps or B:\fraps\screenshots, it will attempt to save the screenshot the first time (the game freezes for a moment to know it tries), but it doesn't save any screenshot file.
    I don't know whether fraps folder is being detected/filtered, other locations appear to work fine.
     
    • Disabling OSD in games can cause some games to crash.
    Whenever the OSD is hooked into certain games, for example GTA V or FlatOut 4, and then is being disabled after, it crashes the games.
    It might be that Precision XOC is attempting to remove the OSD-hook from the games, but not all games or applications in general like this behaviour.
     
    An example is Dxtory, where there is a setting to keep a permanent hook active even when the application itself (Dxtory) is closed, to prevent games from crashing, though the overlay is no longer invisible.
    This may be an improvement to implement on Precision XOC if not present.
     
    • Fan sliders do not properly represent fan tachometer RPM speed.
    As reported above me by @kbajaj10, the fan sliders do not properly represent the fan tachometer RPM speed, the fan sliders seem to increase and decrease equally, though fan RPM may be much higher on Power fan for example.
    If you then put power fan back to manual mode you'll also see it decrease fan RPM speed to what the slider really represents at that time.
     
     
    Here is a video to make it clear: https://www.youtube.com/watch?v=fXm-sBx1kCI
     
    See how the fan RPM speeds differ from eachother even though the fan sliders show the same speed, the same fan curve is used for every fan.
     
     
    Not fixed yet:
    1. Breathing mode for backplate LED 1080Ti FTW3.
    2. Precision XOC crash when closing hardware monitor after fan speeds are changed.
    3. PNG screenshot capture is broken. (more info see https://forums.evga.com/FindPost/2705146 )
     
    Hope I have informed you enough again. 

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB (boot) - Samsung HD103SJ 1TB (games) - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB (programs/backup mirrors) - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 + G35
    #9
    kbajaj10
    New Member
    • Total Posts : 55
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/26 13:28:18
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 13:22:54 (permalink)
    how did so many bugs make it into this release...
    #10
    QuantumHive
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/08/20 19:08:47
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 14:10:15 (permalink)
    Updated to 6.1.16 on my Windows 10 Pro N Version 1703 Build 15063.540 64-bit
    When launching the program, it crashes with Windows giving me a message dialog:
     
    EVGA Precision XOC has stopped working
    A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.
    #11
    CriticalHit_NL
    Superclocked Member
    • Total Posts : 218
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: offline
    • Ribbons : 6
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 14:54:57 (permalink)
    QuantumHive
    Updated to 6.1.16 on my Windows 10 Pro N Version 1703 Build 15063.540 64-bit
    When launching the program, it crashes with Windows giving me a message dialog:
     
    EVGA Precision XOC has stopped working
    A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.

    Try doing a complete clean install of Precision XOC if you didn't try yet, remove any leftover files left after uninstallation.

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB (boot) - Samsung HD103SJ 1TB (games) - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB (programs/backup mirrors) - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 + G35
    #12
    BizSAR
    EGC Lead Admin
    • Total Posts : 860
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/07/13 00:27:46
    • Location: USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/08 22:01:18 (permalink)
    Are you aware that it seems Precision XOC's auto-update hasn't worked for at least a few releases now?

    ~BizSAR
    Intel i7-5960x in ASUS X99 Sabretooth
    16GB Crucial Ballistix Elite DDR4-2600
    EVGA GeForce GTX 1080Ti FTW3 Elite | ASUS PG279Q monitor
     
    #13
    CriticalHit_NL
    Superclocked Member
    • Total Posts : 218
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: offline
    • Ribbons : 6
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/09 04:10:40 (permalink)
    BizSAR
    Are you aware that it seems Precision XOC's auto-update hasn't worked for at least a few releases now?

    I got a notification telling me there was an update for Precision XOC with so far all the versions I recently used, or do you mean something else?

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB (boot) - Samsung HD103SJ 1TB (games) - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB (programs/backup mirrors) - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 + G35
    #14
    klatoszek
    New Member
    • Total Posts : 9
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/06/18 09:54:24
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/09 14:20:29 (permalink)
    Same exact issue... 6.1.11 is the last version that didn't crash when setting a custom VF curve. I'd like to undervolt my 1080 Ti FTW3 and when I attempt to do this with 6.1.16, the voltage points create a straight line at the top of the graph.. I went to use the snipping tool to show this happening and my monitor went to black. Had to press the reset button to get it working.
     
    I reported this issue a few weeks back, an EVGA tech said he tested what I described and didn't run into the issue. If anyone is willing to try undervolting their card to see if this can be duplicated, I'd really appreciate it.  
    #15
    saturngaming
    New Member
    • Total Posts : 33
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/08/25 17:09:59
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/09 20:09:33 (permalink)
    klatoszek
    Same exact issue... 6.1.11 is the last version that didn't crash when setting a custom VF curve. I'd like to undervolt my 1080 Ti FTW3 and when I attempt to do this with 6.1.16, the voltage points create a straight line at the top of the graph.. I went to use the snipping tool to show this happening and my monitor went to black. Had to press the reset button to get it working.
     
    I reported this issue a few weeks back, an EVGA tech said he tested what I described and didn't run into the issue. If anyone is willing to try undervolting their card to see if this can be duplicated, I'd really appreciate it.  


    Same thing here, straight line at top. Previous versions crash pc.
    #16
    SecretTI
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/28 22:41:27
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/10 09:58:01 (permalink)
    thank you for the hybrid led fix! was driving me nuts
    #17
    Sayte
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/09/06 20:57:04
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/10 12:25:19 (permalink)
    Going from my computer working perfectly fine, updating the software and now stuck in a BSOD loop all from this software blows my mind.
    #18
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 23558
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 137
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/10 12:54:33 (permalink)
    Sayte
    Going from my computer working perfectly fine, updating the software and now stuck in a BSOD loop all from this software blows my mind.

    Time to delete the evga folder in safe mode.


    #19
    klatoszek
    New Member
    • Total Posts : 9
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/06/18 09:54:24
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/11 08:08:07 (permalink)
    There must be something that changed in versions 6.1.12 and up. I recall 6.1.12 specifically being pulled because it was either crashing or causing systems to crash. I'm still running into issues with the latest and I know I'm not the only one. Maybe someone over at EVGA can take a look at what changed from 6.1.11 (last known version that I'm able to undervolt with). 
    #20
    malventano
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/09 00:00:00
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/11 12:10:20 (permalink)
    Automatic fan control no longer controls fans independently on the 1080Ti FTW3 in 6.1.16. All sliders move in unison, regardless of temperature differences on GPU/Power/Memory. Rolling back to 6.1.15 corrects the issue.
    #21
    kbajaj10
    New Member
    • Total Posts : 55
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/10/26 13:28:18
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/11 13:21:35 (permalink)
    This version giving me BSOD:  DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER, happens as soon as I open it.
     
    Infinite bootloop BSODs to the point that my windows had corrupted somewhere due to SSD's in raid0 max performance mode (cache corrupted). Terrible that your software is causing this and last few releases have been junk.
    post edited by kbajaj10 - 2017/09/11 17:11:24
    #22
    bdary
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 7606
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/04/25 14:08:16
    • Location: Florida, USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 68
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/12 07:47:24 (permalink)
    malventano
    Automatic fan control no longer controls fans independently on the 1080Ti FTW3 in 6.1.16. All sliders move in unison, regardless of temperature differences on GPU/Power/Memory. Rolling back to 6.1.15 corrects the issue.


    On the main interface of PXOC, isn't there a button/pic of a chain link where you can select to "Link or Unlink" the fans to run together or independently?

    EVGA X99 Classy ~ EVGA 1080 FTW ~ EVGA 970 SSC for PhysX
    i7-5930K @ 4.40GHz ~ Corsair H100i ~ 16GB G.Skill RipJaws 4 @ 2400MHz
    Samsung 960 EVO w/Win10 Pro ~ Samsung 840 Pro ~ Samsung 840
    EVGA 1300W G2 ~ CM HafX ~ ASUS PG278Q Gsync ~ Acer 27" 120Hz

    Affliate Code - M1D1QH1FTU
    #23
    CriticalHit_NL
    Superclocked Member
    • Total Posts : 218
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/09/08 10:23:06
    • Status: offline
    • Ribbons : 6
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/12 10:45:54 (permalink)
    bdary
    On the main interface of PXOC, isn't there a button/pic of a chain link where you can select to "Link or Unlink" the fans to run together or independently?

    As seen on the video I posted this happens with chains unlinked.
     
    It's only a visual problem though, because behind the scenes the fan RPM's do differ from eachother and follow the actual curve, it's just that the sliders do not properly represent the RPM speed.
    post edited by CriticalHit_NL - 2017/09/12 10:48:05

    i7 3930K 3,8Ghz - EVGA 1080Ti FTW3 - 32GB Corsair Dominator DDR3-1866 - Asus Sabertooth X79 - Samsung 840 Pro 256GB (boot) - Samsung HD103SJ 1TB (games) - 3x HGST 7K4000 Deskstar 4TB (programs/backup mirrors) - Corsair AX1200i - Asus PG279Q + BenQ G2110W - Logitech G502 & SBF98 - Logitech Z906 + G35
    #24
    CriticaI
    New Member
    • Total Posts : 14
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/02/22 02:56:36
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/13 07:55:54 (permalink)
    This version introduced a complete lockup when windows starts and attempts to run it. Reverting to previous version.
    #25
    Scorch010
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/30 17:51:30
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/14 07:03:09 (permalink)
    Having a similar display lockup issue as i have read in some of the other comments. Seems to happen after applying the changes to OC settings. displays will freeze, sometimes change to a solid color, reset (if they manage to get that far) and then everything comes back up. 
     
    System Build: "https://pcpartpicker.com/list/Q6JDYr"
    using nvidia surround - 5760x1080 resolution
     
    At first I was not getting past the solid color issue. Windows would boot back up after a power button restart and i would get about 30-60 seconds of time to do something before it locked up again. Ended up having to go into safe mode, uninstalling the nvidia drivers. afterwards i could restart normally, precision would not detect hardware, and would not freeze my machine. From this point i was able to uninstall it. Also would like to note that there is a precision.cfg file that is not deleted when you uninstall. Found it after several attempts to reinstall the software after removing the folder and having the same issue immediately happen. Removed the file and was able to load and view the UI for precision. Started to change OC settings again one at a time, hit apply, there would be a few moments of display locking, reset, and then displaying fine again. I thought: "Great! I can work with this". 
     
    Made a new profile. Hit apply...total screen lock again this morning at 2AM. Shut it down and went to sleep. Ill let you know if I have any success.
     
    Anyone else having this kind of issue? Is there a more stable release that is not overriding the nvidia drivers for display settings when you OC the GPU?
    post edited by Scorch010 - 2017/09/14 07:12:26
    #26
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 23558
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 137
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/14 09:55:22 (permalink)
    Scorch010
    Having a similar display lockup issue as i have read in some of the other comments. Seems to happen after applying the changes to OC settings. displays will freeze, sometimes change to a solid color, reset (if they manage to get that far) and then everything comes back up. 
     
    System Build: "https://pcpartpicker.com/list/Q6JDYr"
    using nvidia surround - 5760x1080 resolution
     
    At first I was not getting past the solid color issue. Windows would boot back up after a power button restart and i would get about 30-60 seconds of time to do something before it locked up again. Ended up having to go into safe mode, uninstalling the nvidia drivers. afterwards i could restart normally, precision would not detect hardware, and would not freeze my machine. From this point i was able to uninstall it. Also would like to note that there is a precision.cfg file that is not deleted when you uninstall. Found it after several attempts to reinstall the software after removing the folder and having the same issue immediately happen. Removed the file and was able to load and view the UI for precision. Started to change OC settings again one at a time, hit apply, there would be a few moments of display locking, reset, and then displaying fine again. I thought: "Great! I can work with this". 
     
    Made a new profile. Hit apply...total screen lock again this morning at 2AM. Shut it down and went to sleep. Ill let you know if I have any success.
     
    Anyone else having this kind of issue? Is there a more stable release that is not overriding the nvidia drivers for display settings when you OC the GPU?


    Sounds like you overclock settings may be too high. What clocks are you trying to run? Post the actual MHz you're trying to run instead of the offsets.


    #27
    Scorch010
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/30 17:51:30
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/14 10:30:56 (permalink)
    Sajin
    Scorch010
    Having a similar display lockup issue as i have read in some of the other comments. Seems to happen after applying the changes to OC settings. displays will freeze, sometimes change to a solid color, reset (if they manage to get that far) and then everything comes back up. 
     
    System Build: "https://pcpartpicker.com/list/Q6JDYr"
    using nvidia surround - 5760x1080 resolution
     
    At first I was not getting past the solid color issue. Windows would boot back up after a power button restart and i would get about 30-60 seconds of time to do something before it locked up again. Ended up having to go into safe mode, uninstalling the nvidia drivers. afterwards i could restart normally, precision would not detect hardware, and would not freeze my machine. From this point i was able to uninstall it. Also would like to note that there is a precision.cfg file that is not deleted when you uninstall. Found it after several attempts to reinstall the software after removing the folder and having the same issue immediately happen. Removed the file and was able to load and view the UI for precision. Started to change OC settings again one at a time, hit apply, there would be a few moments of display locking, reset, and then displaying fine again. I thought: "Great! I can work with this". 
     
    Made a new profile. Hit apply...total screen lock again this morning at 2AM. Shut it down and went to sleep. Ill let you know if I have any success.
     
    Anyone else having this kind of issue? Is there a more stable release that is not overriding the nvidia drivers for display settings when you OC the GPU?


    Sounds like you overclock settings may be too high. What clocks are you trying to run? Post the actual MHz you're trying to run instead of the offsets.


    Hey Sajin,
     
    So the actual values i was getting before using Heaven was gpu clock: 195X (+400 offset) and mem clock: 550X (+60? offset) which is right about where i wanted it to get to. I also bench marked with 3DMark but i do not remember the score or have the link.
     
    On this iteration of testing and adjusting I thought i was unstable so i went for 1859/5500 respectively.
     
    In both cases I pushed the power adjustment to max of 117%.
     
    -Scorch
     
      
    #28
    bcavnaugh
    Insert Custom Title Here
    • Total Posts : 21768
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: Colorado Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: offline
    • Ribbons : 100
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/14 10:41:13 (permalink)
    WOW! (+400 offset), I can max at +130 on my 1080 Ti cards and only on two while on the others only +90 and +110
    Don't OC the Memory OC only the GPU for now. And remember to set the voltage to the Max on the Slider.
    post edited by bcavnaugh - 2017/09/14 10:43:29

    Be Cautious when Helping Members on this Forum, You May Offend Others. New Horizons   My HFM  DISCLAIMER: *This Post may have just Increased my Post Count*
     


    #29
    Scorch010
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/08/30 17:51:30
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: EVGA Precision XOC 6.1.16 2017/09/14 10:45:44 (permalink)
    bcavnaugh
    WOW! (+400 offset), I can max at +130 on my 1080 Ti cards and only on two while on the others only +90 and +110
    Don't OC the Memory OC only the GPU for now. And remember to set the voltage to the Max on the Slider.


    Voltage is maxed, Ill try backing off the memory OC.
    #30
    Page: 12 > Showing page 1 of 2
    Jump to:
  • Back to Mobile