EVGA

EVBot GPU Flasher 1.0.0.2

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
EVGA_JacobF
EVGA Product Manager
  • Total Posts : 16177
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/01/17 12:10:20
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 26
2012/09/11 14:36:07 (permalink)
For you EVBot users, we now have a way to flash EVBot using the graphics card! An EVGA motherboard is no longer required for flashing.
 
EVBot GPU Flash 1.0.0.2:
  • Initial release
Graphics Cards Supported:
  • EVGA GeForce GTX 680 Classified
  • EVGA GeForce GTX 580 Classified
  • EVGA GeForce GTX 285 Classified
 


Windows Installation
  • Download the .zip file below:
         EVBot GPU Flasher 1.0.0.2
  • Connect the EVBot cable to the MB port located on the EVBot device.
  • Connect the other end of the EVBot cable to your graphics card.
  • Extract contents of above .zip file and run EVBotFlashTool.exe
  • Select the bundled .hex file for flashing.
  • Hold down the EVBot POWER button for 7 seconds until you see the EVBot screen display FLASH MODE.
  • Click OK in EVBot Flash Tool to being the flashing process.
  • After flash is complete, unplug EVBot, then plug it back in to any EVBot port.
Warning:
**Do not restart or interrupt your PC while the flash is ongoing

 
post edited by EVGATech_MattM - 2014/08/13 02:14:10


#1

34 Replies Related Threads

    EliteGeek91
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 10669
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/02/10 09:40:19
    • Location: Censored!
    • Status: offline
    • Ribbons : 44
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/11 14:51:02 (permalink)
    Finally! That's nice! That's the reason I sold mine, because I refuse to own EVGA boards, but yet I wanted one for my 580 Classy HC before.

    #2
    genkifd
    Superclocked Member
    • Total Posts : 187
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/05/26 21:58:25
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/11 16:20:00 (permalink)
    fantastic

    MB: EVGA Z77 FTW, CPU: i7 3770k (4.7ghz TIM Liquid Pro), PSU: Seasonic Platinum 1000w, Case: Coolermaster Cosmos II, SSD: Crucial M4 256gb, HDD: Seagate Barracuda 2TB, ODD: Asus bluray writer, Watercooling: Rad 1: XSPC RX240, RAD 2: XSPC EX360, CPU Waterblock: XSPC Raystorm Full Copper, Pump: Swiftech 655, RAM: G Skill Trident X 2400mhz 2x8gb, Monitors: Benq GL2450HM x 3, GPU: SLI EVGA GTX680 Classifieds with EVBot, Sound Card: Sound Blaster Z, Keyboard: Cooler Master Storm Trigger (Cherry MX Blue), Mouse: Logitech G9x.
     
    #3
    masterpmi
    Superclocked Member
    • Total Posts : 219
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/12/09 22:13:14
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/17 20:54:49 (permalink)
    yeah it worked.. V019


     

      EVGA AFFILIATE CODE:   B7VT8RML4L
    #4
    Jdiaosi
    New Member
    • Total Posts : 15
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/15 04:07:27
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/25 03:10:29 (permalink)
    why after click the ok, cannot find EVBot device?
     
    #5
    EVGA_JacobF
    EVGA Product Manager
    • Total Posts : 16177
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/01/17 12:10:20
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 26
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/25 09:51:26 (permalink)
    What card do you have and are you in flash mode? Also make sure the cable is plugged into the far left plug on the bottom of EVBot.


    #6
    Jdiaosi
    New Member
    • Total Posts : 15
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/15 04:07:27
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/25 10:23:47 (permalink)
    thanks,i get it . i get GTX680 Classfied ,is possibly to work  in 1.35V(NVVDD) with EVBot?
    #7
    bryceje
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/03/04 00:28:14
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/25 18:32:14 (permalink)
    i keep on getting this error... help gtx 680 classified z77 asrock oc formula i7 3770k

    then that comes up

    post edited by bryceje - 2012/09/25 18:34:19
    #8
    GunslingerOCS
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 2970
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/11/30 19:08:08
    • Location: Decatur, AL
    • Status: offline
    • Ribbons : 9
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/09/27 16:15:15 (permalink)
    I had the same error, ended up just closing everything out and trying again and it worked.
     
    On a different not though, I flashed my other EVBot to the 580 firmware without issue, however it is not allowing me to raise the VGPU on the card, says I fail
     

    7900X
    X299 ASRock OC Formula
    1TB Samsung EVO  
    64GB Corsair Torque 3200MHz  

    Corsair AX1500i
    Heat:  http://www.heatware.com/eval.php?id=61643 

    #9
    scumcity
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/01/15 07:08:17
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/10/17 01:51:03 (permalink)
    I`m getting the same error
    any chance of fixing this
     
    bryceje

    i keep on getting this error... help gtx 680 classified z77 asrock oc formula i7 3770k

    then that comes up



    #10
    coool12
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/12/05 22:42:17
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/12/05 22:48:36 (permalink)
    nice posts i like it......

    Buy leather products from
    black-biker-jacket-women
    yellow-motorcycle-jacket
    motorcycle-gear-for-men
    #11
    jblanc03
    Superclocked Member
    • Total Posts : 215
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/11/04 13:01:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/12/29 22:44:03 (permalink)
    ME too!
     
    i get the exact same error!
     
    please help EVGA!
    #12
    jblanc03
    Superclocked Member
    • Total Posts : 215
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/11/04 13:01:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/12/29 22:53:09 (permalink)
    EVGA might of just F-UPed! my Evbot!
     
    I followed these directions to the T and i got the error that everyone else is getting!
    SO my Evbot displayed the words "Flash mode" and the screen light went on and off constantly.  I tried closing the EVbot Flash tool and reopening it and trying it again to no avail!
     
    But now i think this might have F-upped my EVbot cause now every time i plug the cable back into my GPU the Evbot lights up and displays nothing but a black box on the screen!!!  I cant even get it to go into flash mode anymore!!
     
    EVGA!  Please Help me!
     
    Okay!
    After playing around with the evbot, i was able to get it back into flash mode by doing the following:
    "unplugged the cable from the MB port with the other end still plugged into my GPU.  Then i held down the power button while plugging cable back into the MB port.  I continued to hold down the power button for about 7 seconds and it showed flashmode on the Evbot LCD.   WhEW!!!!!
     
    I tried the Flashtool again and it worked!   Who new?!
     
    I uplugged the power to the EVbot and plugged into one of the VGA ports on the Evbot instead.
     
    The Evbot now reads " EVGA EVBOT For EVGA VGA and shows V019 on the bottom right of the Evbot LCD"
     
    Is this the right Version?
     
    Can someone please confirm that the Flashtool updates the Evbot to V019?
     
    Please?
    post edited by jblanc03 - 2012/12/30 14:10:40
    #13
    jblanc03
    Superclocked Member
    • Total Posts : 215
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/11/04 13:01:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/12/30 17:04:29 (permalink)
    Just a quick curious question.
     
    After i press OK on the Evbot Welcome Screen, i see the following:
    VGA0
    VGA1
    VGA2
    VGA3
     
    I only have 3 Gpu's!
     
    Why do i see 4?
    I only have 3 cables plugged into the Evbot on VGA ports 1-3!
    #14
    jblanc03
    Superclocked Member
    • Total Posts : 215
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/11/04 13:01:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2012/12/30 17:42:44 (permalink)
    Okay,
     
    This post is all good and fine, but do i need to run the EVGA Evbot Flash Tool for each GPU in my system? 
     
    The reason why i ask this is because i am confused with the menu options on my Evbot.
     
    Like i mentioned above, i have VGA0 VGA1 VGA2 VGA3
    Now like i said, i have only 3 gpu's
     
    If i select VGA0,  I get the following:
    Vcore
    VPLL
    VDD
    VDDQ
     
    If i select vga1,2 or 3, i get the following:
     
    NVVDD
    FBVDD
    PEXVDD1
    PEXVDD2
    OCP
     
    I dont see what i saw on VGA0.
     
    If i make a change to VGA0, does it affect all my GPU's simultaneously?
     
    Before you ask, yes i have read the instructions throroughly and even looked up online and nothing explains this.
     
     
    #15
    Conin
    New Member
    • Total Posts : 58
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/01/15 19:50:39
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/01/05 16:23:43 (permalink)
    jblanc03Like i mentioned above, i have VGA0 VGA1 VGA2 VGA3

    I think "VGA0" corresponds to a mobo if you would have any connected, thus, "VGA1 VGA2 VGA3" are your graphics cards.

     Core i7 3960X @ 4.8 Ghz - Rampage IV Extreme - 32 GB MUSHKIN @ 2400 - SuperNOVA NEX1500 Classified PSU - EVGA GTX 680 4GB Classified 4-WAY SLI
    #16
    harshal
    New Member
    • Total Posts : 11
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/10/12 02:34:50
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/01/25 01:43:07 (permalink)
    like!!
    #17
    The Nach
    New Member
    • Total Posts : 11
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/25 23:42:38
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/23 10:15:35 (permalink)
    is the EVBot a worthwhile companion?



    #18
    Conin
    New Member
    • Total Posts : 58
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/01/15 19:50:39
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/23 10:18:52 (permalink)
    The Nach is the EVBot a worthwhile companion?

    It depends a lot on what do you think to do with it, I mean, if you just want to overclock your videocard "a little bit", I think it is not worth, but if you are the kind of hardware torturing guy, then, I think it is a nice and friendly help. I've been able to reach 1450 Mhz on each of my 680's Classified with the EVBot's help.

     Core i7 3960X @ 4.8 Ghz - Rampage IV Extreme - 32 GB MUSHKIN @ 2400 - SuperNOVA NEX1500 Classified PSU - EVGA GTX 680 4GB Classified 4-WAY SLI
    #19
    jblanc03
    Superclocked Member
    • Total Posts : 215
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/11/04 13:01:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/23 11:26:22 (permalink)
    Conin

    The Nach is the EVBot a worthwhile companion?

    It depends a lot on what do you think to do with it, I mean, if you just want to overclock your videocard "a little bit", I think it is not worth, but if you are the kind of hardware torturing guy, then, I think it is a nice and friendly help. I've been able to reach 1450 Mhz on each of my 680's Classified with the EVBot's help.

     
    What he said,
     
    Evbot is your Overclocking Friend!
     
    Hey Conin!  what voltages did you use for each of your cards to get those clocks?
    I put mine each to 1.35v(Evbot) to get 1400mhz stable.
     
    #20
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 31848
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA CO, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: offline
    • Ribbons : 195
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/26 16:06:40 (permalink)
    I received my EVBOT today and I am not finding where on the GTX 680 Classified Video to plug in the cable. Did I waste my hard earned money on the EVBOT? All 3 of my GTX 680 Classified Cards are new.
    Thanks for any help,
    Bill
    I can connect it to my x79 FTW with no problems. Even updated the Firmware.



    #21
    Conin
    New Member
    • Total Posts : 58
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/01/15 19:50:39
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/26 16:16:30 (permalink)
    bcavnaugh...I am not finding where on the GTX 680 Classified Video to plug in the cable.

    Newer 680 Classified videocards do NOT have the EVBot connector due to nVidia restrictions: at first they had it, then nVidia released a statement restricting some things and ordering EVGA not to include the connector anymore.
     
    Anyway, you can buy the connectors (eBay) and solder them in its place, it works just as great as if it came already installed by EVGA. I have a 4-WAY SLI setup, and in one of the cards I had to go that way, buy the connector and solder it because I bougth that fourth card after nVidia's restriction date  =)

     Core i7 3960X @ 4.8 Ghz - Rampage IV Extreme - 32 GB MUSHKIN @ 2400 - SuperNOVA NEX1500 Classified PSU - EVGA GTX 680 4GB Classified 4-WAY SLI
    #22
    Conin
    New Member
    • Total Posts : 58
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/01/15 19:50:39
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/26 16:34:35 (permalink)
    bcavnaughI received my EVBOT today and I am not finding where on the GTX 680 Classified Video to plug in the cable.

    Check these links:
     
    http://forums.evga.com/tm.aspx?m=1755509
     
    http://kingpincooling.com/forum/showpost.php?p=23414&postcount=3
     


     Core i7 3960X @ 4.8 Ghz - Rampage IV Extreme - 32 GB MUSHKIN @ 2400 - SuperNOVA NEX1500 Classified PSU - EVGA GTX 680 4GB Classified 4-WAY SLI
    #23
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 31848
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA CO, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: offline
    • Ribbons : 195
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/04/26 16:59:23 (permalink)
    Then I hope that when the x79 Dark comes out I will get $50.00 off the price. (EVGA_JacobF) I hope that someone at EVGA reads this and updates the page below and REMOVE
    Supported EVGA Products:
  • EVGA GTX 680 Classified  http://www.evga.com/articles/00521/
    I would push this issue with EVGA_JacobF but I would rather him push out the x79 Dark and maybe some EVGA WaterBlocks 690 and 680 Classified that is.
    Bill



  • #24
    Dancop
    New Member
    • Total Posts : 49
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/05/21 18:03:03
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2013/07/31 10:29:17 (permalink)
    Can i also flash with 780 classi?
    #25
    RushX
    New Member
    • Total Posts : 10
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/11 05:02:34
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2014/04/13 23:57:30 (permalink)
    That is very nice. 
    #26
    kaboooom2000uk
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/12/01 17:44:02
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2014/04/30 08:43:16 (permalink)
     
     
    Also regarding the EVbot, if I alter the voltages on my cards, is the change permanent or do I loose the over-clock once the machine is powered off.
     
    Hopefully I am posting in the right place and someone will be able to assist.
     
     
    EDITED: You would need to post in the WTB section for that, which you also need 50 posts to do, and auth from Evga. The WTB portion of this post has been edited out / deleted.
    post edited by XrayMan - 2014/05/03 21:51:20
    #27
    jmallamo
    New Member
    • Total Posts : 21
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/02 15:47:31
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2014/10/23 19:23:56 (permalink)
    When will there be a firmware update for the EVBOT to support the 980 classified?

    HWBOT: http://hwbot.org/user/jpmboy/
    OCN UN : jpmboy
    FM HOF: jpmboy
     
    #28
    Sunset1
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/02/24 05:31:56
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2014/11/15 07:34:54 (permalink)
    hello jpmboy :>
    #29
    jmallamo
    New Member
    • Total Posts : 21
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/02 15:47:31
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVBot GPU Flasher 1.0.0.2 2015/07/23 20:26:44 (permalink)
    uh oh - flashed the new p56 firmware to my evbot for the 980Ti Kingpin.  Screen is showing the correct version but I get the "Failed" message if I try to adjust voltages.  what's up?

    HWBOT: http://hwbot.org/user/jpmboy/
    OCN UN : jpmboy
    FM HOF: jpmboy
     
    #30
    Page: 12 > Showing page 1 of 2
    Jump to:
  • Back to Mobile