EVGA

Helpful ReplyHot!Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working

Author
JakeLooker
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/03/28 06:45:52
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/11/08 14:32:56 (permalink)
Hi all, wondering if you can help with this error after updating to the 1.1.1 release of X1. Latest nvidia driver installer - 457.09
 
The curve goes off outside the intended area and OC Scan goes straight to 255% then fails.

 
post edited by JakeLooker - 2020/11/08 14:37:23

Attached Image(s)

#1
hawaiiansurfer28
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/11/11 09:26:04
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/11 10:13:36 (permalink)
Hi all,
 
I am having a similar experience with VF Curve Tuner for Precision X1 (v1.1.0.11). Latest Nvidia driver installer - 457.30
 
The image show 2 steep lines of trajectory, a blue and a green line, reading a GPU Freq (Mhz) that are off the charts.  I have tried using alternative versions of Precision X1 and cleanly reinstalling Windows OS/drivers with the same end result. 
 

#2
Anqquri
New Member
  • Total Posts : 3
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/08/19 06:51:50
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/11 10:23:32 (permalink)
Same problem here, uninstalled old version I had happily used for a year (0.3.17.0_BETA) which had working OC scanner. Did a fresh install of precisionx -- VF curve was empty. Installed latest drivers (457.30), now got some VF curve but it's completely off chart.
 

 
Common nominator appears to be Pascal cards and the frequency curve starts too high.

EVGA GTX 1060 SC
#3
garrett_i
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2018/07/27 18:54:07
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/13 11:31:36 (permalink)
Same issue here.

Attached Image(s)

#4
yjgfikl
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/09/28 16:38:29
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/13 13:38:39 (permalink)
Same issue here with a 1080 Ti FTW3, wanted to experiment with OCing this card with X1 because Afterburner seems inadequate. Bummer. Might be related to a driver issue, as I see the release notes for PX1 1.1.1 "Improves compatibility with GeForce Game Ready Driver 457.09" while I'm on 457.30 at the moment. 
#5
Koithim
Superclocked Member
  • Total Posts : 133
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/03/14 18:24:49
  • Location: Canada
  • Status: online
  • Ribbons : 2
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/13 17:04:07 (permalink)
I would try version 1.0.7, that is the last version before the introduction of the 3000 series.  Common thing is that you are all using 1000 series.
 
Cheers!
 

CASE: EVGA DG-87 COOL: ASUS Ryujin 360
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 T2 MOBO: ROG Maximus XI Extreme
CPU: i9-9900k @ 5.0 GHz 4x8GB G.skill Trident Royal ddr4-4000
SSD: Samsung 960 Pro 512GB PCIe M.2
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA
Display: Asus PG279Q Windows 10 pro 2004

 
 
#6
cerealkeller
Superclocked Member
  • Total Posts : 182
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/10/01 00:44:13
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/13 17:41:51 (permalink)
I haven’t seen that, but voltage curve not working for me either with a 3090

Intel i9 9900K 5.4 GHz Koolance CPU400 Water Block
EVGA Z390 Dark
32 GB G Skill Trident 4000 MHz G Skill RAM Cooler
EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra (Optimus Block coming)
Samsung 960 Evo 1 TB
Seagate Fire Cuda 1 TB
EVGA 1600 P2 PSU
Pioneer BD-RW
Thermaltake Core W200 Super Tower
2 x Alphacool Nexxus Monsta 480x90mm Rads, 280x65mm Phobya Rad, 240x55mm Koolance Rad
2 x Koolance PMP450S 24v Pumps, 2 x 770ml Koolance Reservoirs, 12 x Corsair ML140s, 4 x Corsair SP120s, 8 x Corsair HD120s, 8 x Cooler Master Sickle Flow 120s
Windows 10
#7
JakeLooker
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/03/28 06:45:52
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/29 14:36:14 (permalink)
Just updated to 1.1.2 and the issue still exists
#8
cerealkeller
Superclocked Member
  • Total Posts : 182
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/10/01 00:44:13
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/11/29 14:37:44 (permalink)
JakeLooker
Just updated to 1.1.2 and the issue still exists

Ugh! I was really hoping they’d fix it, so friggin annoying!
#9
Anqquri
New Member
  • Total Posts : 3
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/08/19 06:51:50
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/03 01:32:16 (permalink)
Yep,
 
Sticking with 1.07 until this bug is fixed or I get a new GPU (whichever comes first) as it works with the latest driver and auto-OC and fan curve work.

EVGA GTX 1060 SC
#10
BizSAR
EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 1171
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/07/13 00:27:46
  • Location: Oregon, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/03 14:29:29 (permalink)
V1.1.2 looks fine using my 2080Ti FTW3 Ultra...in fact, I've not run this yet on this card. Looks like I have a little breathing room.
When updating to new versions of PX1, I always completely wipe the previous version first.

post edited by BizSAR - 2020/12/03 14:33:16

Attached Image(s)


~BizSAR


 
#11
BRooDJeRo
New Member
  • Total Posts : 38
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/09/12 12:59:22
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/05 11:04:53 (permalink)
Confirmed
 
Problem still persists in 1.1.2 on EVGA GTX 1070 iCX SC2
 
- The curve data does not fit the curve tool window, but the entire X1 application window
- Any attempt in using the curve tuner results in a "FAIL" after 10-20 seconds and the progress bar appears randomly (basically not functional)
 
The rest of the application (1.1.2) seems to be running as intended as far as I can see or notice
 
Windows 10 Pro 20H2 19042.662
AMD 1800X 3600-4000Mhz
Asrock X370 Taichi (Bios latest 5.10 stable)
G. Skill FlareX 3200Mhz 32Gb
EVGA GTX 1070 iCX SC2 1600-2100Mhz
Samsung NVME 970 EVO 500Gb
 
#12
BizSAR
EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 1171
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/07/13 00:27:46
  • Location: Oregon, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/05 12:24:09 (permalink)
For 1.1.2,
I do notice the manual increases to Memory and GPU speeds based are not persistent upon reboot or even assigning the settings to a profile, moving off that profile and back onto it again. Is this by design perhaps?
Also noticing that the LED setup on takes effect when PX1 is loaded on boot.

~BizSAR


 
#13
EVGATech_LeeM
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 2292
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/04 14:43:35
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 14
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/08 18:08:20 (permalink)
Regarding the VF Curve going off the screen, this will be fixed in the next version.
#14
ratzorizzo69
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/02/20 15:53:27
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/13 21:45:38 (permalink)
Hi EVGATech, what about the HVM being blank, as in, there's no graph info showing up under any of the categories (i.e. gpu temp, gpu clock, etc). Just completely blank.
Wasn't this way when I had my evga 1080 Ti. Only after upgrading to accommodate my combo EVGA RTX 3080 and GIGABYTE RTX 3090 did the graph disappear.
 
UPDATE: My oversight. I didn't have on the HVM toggle button, which apparently needs to be on when you access the HVM Panel Tab. Ooops!
post edited by ratzorizzo69 - 2020/12/13 21:56:48
#15
BizSAR
EGC Lead Admin / EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 1171
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/07/13 00:27:46
  • Location: Oregon, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/13 21:48:00 (permalink)
I had that happen once so far with v1.1.2. A clean reinstall fixed it.

~BizSAR


 
#16
ratzorizzo69
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/02/20 15:53:27
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/13 21:56:17 (permalink)
thx, I already fixed it. My oversight. I didn't have on the HVM toggle button, which apparently needs to be on when you access the HVM Panel Tab. Ooops!
#17
EVGATech_LeeM
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 2292
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/04 14:43:35
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 14
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/15 09:55:45 (permalink) ☄ Helpfulby Cool GTX 2021/01/01 21:36:43
In addition to the update on 1.1.3, we just put up another version which also fixes a VF curve save issue:  https://www.evga.com/precisionx1/
#18
Nyke86
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/04/15 18:16:17
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/19 09:57:20 (permalink)
Same problem.
 
EVGA 2080 XC Ultra
 
EVGA Precision versision v1.1.4
post edited by Nyke86 - 2020/12/19 09:59:57

Attached Image(s)

#19
onuroncer
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/12/29 20:49:27
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2020/12/30 20:45:39 (permalink)
pls GTX support i beggggg :D until i can get my hands on an rtx at least
 
#20
smoke1877
New Member
  • Total Posts : 36
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/04/02 12:04:50
  • Location: Buffalo, NY
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Bug - VF Curve Glitched & OC Scan not working 2021/01/01 21:06:20 (permalink)
can confirm 1.1.4 vf cuve is fixed and working on my 1080 ti sc2
#21
Jump to:
  • Back to Mobile