EVGA

2080ti Kingpin OLED issue? Help

Author
turbo_neon
New Member
  • Total Posts : 6
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/04/06 21:53:22
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2019/05/19 11:33:13 (permalink)
[Fan] Radiator 0 rpm
 
I have the latest precision x1 as of 5/19.
 
I watched jays2cents video (posted 5/19) his read out rpm?

Attached Image(s)

#1

11 Replies Related Threads

    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37430
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 268
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/19 11:35:35 (permalink)
    You are running PX1 0.3.17.0?
    How do you have PX1 setup for the OLED?

     
    How are your Fans on the Radiator Connected?

    post edited by bcavnaugh - 2019/05/19 11:52:51


    #2
    turbo_neon
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/04/06 21:53:22
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/19 13:04:40 (permalink)
    ive plugged via the black cable the way it comes and plugged both fans in the rear pwm. Both same results. Yes i have the newest version. Pretty sure im set to defaults
    #3
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37430
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 268
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/19 13:41:15 (permalink)
    Power Down your Computer and Monitor and Turn Off the Power Supply Switch for a few minutes.
    When you installed 0.3.17.0 did you get a Prompt to update the LED Firmware?
    And if so did it Complete?
     
    It took a bit to add the Rad Fan but it is showing the RPM.
    Only the 4-Pin Connector on the GPU will show the RPM and needs to be a 3-Pin or 4-Pin Fan.
    post edited by bcavnaugh - 2019/05/19 14:25:36


    #4
    turbo_neon
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/04/06 21:53:22
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/23 16:29:00 (permalink)
     ok sorry for the delay.  I have 3.17.0 at default.  I have push pull noctuas and they are y split together with one connecting to the black ribbon male pwm off the kingpin.  Still 0rpm after the reset and monitor off w no psu on. I find it odd because im getting the same result even if i plug into the pwm on the rear of the card?
     
    Thanks for the quick replys!
     

    Attached Image(s)

    #5
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37430
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 268
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/23 18:47:08 (permalink)
    Can you connect the Graphics Card to the PCIe Slot that is Next to the CPU Slot.
    Remove the Ribbon Cable / Riser Cable that is as it can cause issues.
     
    Can you connect one of the Fans that Came with your Card and plug it in to the Connector that has 4 Pins in it. 
    The Connector that come out between the two Tubes.
     
    How do you have the OLED Monitoring Setup?
    You image above looks like the Default.

    post edited by bcavnaugh - 2019/05/23 18:54:21


    #6
    turbo_neon
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/04/06 21:53:22
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/23 20:23:10 (permalink)
    I will try that. Yes i have the OLED setup in default mode
    #7
    TiN_EE
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 305
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/01/22 21:30:49
    • Location: xDevs.com
    • Status: offline
    • Ribbons : 13
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/23 20:59:28 (permalink)
    Okay, with two stock fans and everything connected the same way card out of the box. Originals wiring connects only one tachometer signal from one of the fans, leaving other fan RPM signal not connected.
    Assuming that both fans are same type, same PWM speed setting mean that both fan speeds is close. If you use 3rd party adapter to connect multiple fans to KPE , that may connect tachometer signals together, causing monitoring problem, when card cannot detect correct signal frequency to calculate RPM.
     
    If you can take closeup photo of all connectors/connections or draw a diagram where each wire go, that would be helpful in troubleshooting.

    If you have question, please post in public forum. I do not reply PMs, so all in community can benefit the answer. 
    #8
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37430
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 268
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/23 21:46:43 (permalink)
    This is the correct Y-Adaptor you want to use
    This is what I use https://www.amazon.com/dp/B01N1Z3FYD 4-Pin
    https://www.amazon.com/gp/product/B00C46DX4S 3-Pin
     
    Others https://www.amazon.com/dp/B07JFMVSYG
    or https://www.amazon.com/eBoot-Splitter-Sleeved-Computer-Converter/dp/B01N1Z3FYD

     
    This is NOT the Correct Y-Adaptor to use
    https://www.amazon.com/dp/B076HBQTD5
    or https://www.amazon.com/Rosewill-Splitter-Duplicator-Converter-Adapter/dp/B01N0XQ7XC

     
     
    Never use this type of a Y-Adaptor

    post edited by bcavnaugh - 2019/05/23 22:05:11


    #9
    turbo_neon
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/04/06 21:53:22
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/25 06:45:42 (permalink)
    i will get a picture of the wiring. im not at my computer currently. I am using noctua y splitters
     
    thanks a ton for the help peeps!
    post edited by turbo_neon - 2019/05/25 08:35:55
    #10
    dwexpress
    SSC Member
    • Total Posts : 613
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/11/13 09:24:09
    • Location: Altona, IL
    • Status: online
    • Ribbons : 3
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/25 10:03:42 (permalink)
    turbo_neon
    i will get a picture of the wiring. im not at my computer currently. I am using noctua y splitters
     
    thanks a ton for the help peeps!




    I am using the Noctua wire splitters with mine and no issues. Part #  NA-SYC1 chromax.black

    Click the bottom code for a 5% to 10% discount on your purchases. 

     

    #11
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37430
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 268
    Re: 2080ti Kingpin OLED issue? Help 2019/05/25 11:21:50 (permalink)
    turbo_neon
    i will get a picture of the wiring. im not at my computer currently. I am using noctua y splitters
     
    thanks a ton for the help peeps!

    You still need to Test with the Stock Fan and report back.
     


    #12
    Jump to:
  • Back to Mobile