EVGA

Hot!post code 97 6900xt + z490 KP

Author
chasing_spy
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/12/15 13:51:24
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2021/04/20 16:03:22 (permalink)
Hello everyone,
Recently purchased new 6900xt LD, and it seems like it doesn’t want to work with my mobo z490 dark kp. I have tried few bios versions.
However installing this card to different pc boots without a problem( so that’s not a faulty gpu) , while here I got constant 97 post error. I have tried different gpu on KP mobo and it works perfectly.
Anyone have suggestions ?
Thanx in advance
#1

5 Replies Related Threads

    Zerhot
    New Member
    • Total Posts : 100
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/04/27 23:25:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: post code 97 6900xt + z490 KP 2021/04/28 00:25:58 (permalink)
    I has same problem
    #2
    rjohnson11
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 85777
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/10/05 12:44:35
    • Location: Belgium
    • Status: online
    • Ribbons : 75
    Re: post code 97 6900xt + z490 KP 2021/05/01 05:30:21 (permalink)
    Can you please post your complete system specs and PSU make/model and wattage?

    AMD Ryzen 9 5950X,  Corsair Mp600 Pro M.2 2TB, 128GB DDR4  Crosshair VIII Hero, Asus RX 6900 XT Associate Code: H5U80QBH6BH0AXF

    #3
    abdull74
    Superclocked Member
    • Total Posts : 103
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/07/16 20:23:20
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: post code 97 6900xt + z490 KP 2021/05/14 03:59:32 (permalink)
    I'm feeling sus.
    The Z390 had a similar problem, some solved it with changing the power supply, others with disabling the igpu. 

    Keep it Simple
    #4
    Darkkittycry79
    Superclocked Member
    • Total Posts : 213
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/05/17 12:35:50
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: post code 97 6900xt + z490 KP 2021/06/02 08:34:13 (permalink)
    Ahhh... my 6950....way back when we had choice in buying
    #5
    fragility_V1
    SSC Member
    • Total Posts : 518
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/07/16 10:02:01
    • Location: Southern California
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: post code 97 6900xt + z490 KP 2021/07/21 17:08:38 (permalink)
    chasing_spy
    Hello everyone,
    Recently purchased new 6900xt LD, and it seems like it doesn’t want to work with my mobo z490 dark kp. I have tried few bios versions.
    However installing this card to different pc boots without a problem( so that’s not a faulty gpu) , while here I got constant 97 post error. I have tried different gpu on KP mobo and it works perfectly.
    Anyone have suggestions ?
    Thanx in advance

    Did you ever get this resolved?  Having a similar issue.
    #6
    Jump to:
  • Back to Mobile