EVGA

Solved: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first phase

Author
ButterGlands
New Member
  • Total Posts : 16
  • Reward points : 0
  • Joined: 2018/04/01 16:44:09
  • Location: Florida
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/04/01 18:55:35 (permalink)
Hi all,

The Vcc LED indicator is solid red. The bios registers all 64GB of ram (4 x 16GB) and there are no other red LED's indicated on the board. How can I trouble shoot this red VCC indicator?

Also, perhaps unrelated, but the heatsink over the Vcore VRM does not fully cover the first phase, not sure if this is an issue at all (check picture for visual)?

EVGA X299 Dark, Bios V1.07
EVGA SuperNova 1600 T2 PSU
Intel Core i9-7900X Processor
G.SKILL TridentZ RGB Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3600 (17-19-19-39) 1.35v F4-3600C17Q-64GTZR
GeForce GT 1030
EVGA CLC 240 400-HY-CL24-V1
Samsung 960 EVO Series - 250GB PCIe NVMe - M.2 Internal SSD (MZ-V6E250BW)
post edited by ChintzyButters - 2018/04/02 12:08:24
#1

6 Replies Related Threads

    EVGATech_JoseC
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 357
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/06/05 00:00:00
    • Location: EVGA
    • Status: offline
    • Ribbons : 2
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/01 20:08:41 (permalink)
    Hello and welcome to the forum! 
     
    The red VCC should not be turned on unless you didn't successfully POST, but this isn't the case. Have you changed the DIMM Voltage at all in BIOS? 
     
    As for the VRM Heatsink, it should cover the first phase, could you provide an image of that? I do not see any images uploaded to this forum post. Maybe trying uploading the image to imgur and sharing the link here. 
    #2
    ButterGlands
    New Member
    • Total Posts : 16
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/04/01 16:44:09
    • Location: Florida
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/01 21:34:24 (permalink)
    Attached is a picture of the VRM heatsink as well as one of the red LED.

    I'm able to post, enter into BIOS, load installation media. The Vcc (D8) LED remains red from power on throughout the entire process. The G.Skill SPD voltage is rated for 1.2v with a tested voltage of 1.35v . I have tried the auto setting (~1.2v) and adjusting the voltage as well as using the XMP profile (1.35v). The LED remains red in all cases.
    post edited by ChintzyButters - 2018/04/01 21:36:54

    Attached Image(s)

    #3
    the_Scarlet_one
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 20099
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/11/13 02:48:57
    • Location: East Coast
    • Status: offline
    • Ribbons : 76
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/02 05:32:59 (permalink)
    That is a choke that isn’t covered, the VRM is covered under the heat sink next to the screw behind the choke.

      <- Clickable link to my Main PC Specs
    #4
    GGTV-Jon
    FTW Member
    • Total Posts : 1811
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/11/25 14:11:43
    • Location: WA, USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 18
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/02 07:43:31 (permalink)
    The Red LED was brought up here - https://forums.evga.com/FindPost/2750813
     
    we all came to the conclusion it was supposed to be that way
     
    https://forums.evga.com/FindPost/2745345
    post edited by GGTV-Jon - 2018/04/02 07:48:25
    #5
    ButterGlands
    New Member
    • Total Posts : 16
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/04/01 16:44:09
    • Location: Florida
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/02 12:07:29 (permalink)
    Awesome, then I'm good to go. Thanks everybody.
    #6
    geninfo
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/12/18 11:22:15
    • Status: offline
    • Ribbons : 2
    Re: Vcc LED indicator constantly red and Vcore VRM heat sink does not fully cover first ph 2018/04/13 12:36:27 (permalink)
    Added maybe useful chart of LED behaviors found during initial install:
     
    https://forums.evga.com/FindPost/2813321 (#91)
    #7
    Jump to:
  • Back to Mobile