EVGA

Hot!Eleetx error code Ring0""Open()!!

Author
Vivifiedstriker
New Member
  • Total Posts : 64
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/08/30 11:11:40
  • Location: United States
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/10/12 09:47:24 (permalink)
As the title states I am getting this error code Ring0""Open()!! when trying to open eleet. Before anyone asks I do not have any hardware monitoring software installed. No cpuz, HWinfo, speedfan, or precision. I'm using a Z370 Classified K with bios 1.08 paired with a 8700k and gskill trident z 3000mhz ram on win10 with most recent updates. I'm not sure if this issue is due to the recent windows updates or what. Eleet was working a couple weeks ago now when I try to open it even as administrator I get that error every time. I did uninstall eleet and tried reinstalling and yes I have the correct version 1.0.4 downloaded for my motherboard. I even tried version 1.0.3 because 1.0.4 is an offshoot of 1.0.3 as mentioned in an earlier post. Any help would be appreciated. 

Current rig: Z370 Classified K | i9-9900K @ 5.2ghz lapped die/direct die | RTX 3090 XC3 Ultra +125mhz/+600mhz | Trident Z 32GB 4x8gb 4000MHZ | 970 Evo Plus 500GB | 970 Evo Plus 1TB | 970 Evo Plus 2TB | Corsair AX860 | Custom Watercooling Loop | O11 Dynamic XL
 
https://builds.gg/builds/valkyrie-31560
#1

21 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 47614
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 198
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/10/12 09:53:44 (permalink)

    Want to save 3% to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase.
     
    #2
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 47614
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 198
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/10/12 09:54:24 (permalink)
    Moving thread to evga software subsection.

    Want to save 3% to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase.
     
    #3
    Vivifiedstriker
    New Member
    • Total Posts : 64
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/30 11:11:40
    • Location: United States
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/10/13 20:29:25 (permalink)
    That previous thread doesn't offer any answers and those users were running other pieces of software that cause issues with eleetx. I made sure to remove every piece of software that was mentioned in that thread before posting mine to insure I wouldn't run into the same issues. Alas eleet is still giving the same error code. The only thing that makes sense is the windows updates changing something in the registry. 

    Current rig: Z370 Classified K | i9-9900K @ 5.2ghz lapped die/direct die | RTX 3090 XC3 Ultra +125mhz/+600mhz | Trident Z 32GB 4x8gb 4000MHZ | 970 Evo Plus 500GB | 970 Evo Plus 1TB | 970 Evo Plus 2TB | Corsair AX860 | Custom Watercooling Loop | O11 Dynamic XL
     
    https://builds.gg/builds/valkyrie-31560
    #4
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/10/14 00:34:05 (permalink)
    It sounds like some registry borkage/permissions/update issues that I've encountered with EVGA and other software (Precision, Asus AI Suite) and the fix is usually simple.
     
    E-LEET should install WinRing0_1_2_0 in the in the following registry folder.
     
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
     
    Press the Windows and R keys to open the Run dialog, then type in regedit to open the Registry Editor.
     
    Is the WinRing0_1_2_0 folder there and when you click on it does the ImagePath point to your E-LEET WinRing0 file location such as \??\C:\Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0\WinRing0x64.sys ?
     
    Does the ImagePath point to another program?..If the ImagePath points to another program, close then uninstall/temporarily disable that program and then delete the WinRing0_1_2_0 folder and restart your PC..Then install E-LEET again and restart your PC..See how that rolls.
     
    You can also right-click on the WinRing0_1_2_0 registry folder to give/change Permissions..Same with the WinRing0.sys files in the Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0 folder..Permissions can be an issue also.
     
    Be sure to right-click on the E-LEET installer and 'Run as administrator'. 
     
    Create a System Restore Point before monkeying around in the Registry so that the Registry can be restored should something go wrong.
     
    Windows Updates KB4056892 and KB4056891 breaks AI Suite and some other software..You can uninstall those if they are there.

    I might also be helpful to say what Win10 you're running..Home, Pro, Enterprise, whatever.
     
    Hopefully something in all this will fix it.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #5
    Vivifiedstriker
    New Member
    • Total Posts : 64
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/08/30 11:11:40
    • Location: United States
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/10/14 00:38:00 (permalink)
    Thanks for the input, I'll be sure to give these steps a try tomorrow and report back. I'm using win10 1809.

    Current rig: Z370 Classified K | i9-9900K @ 5.2ghz lapped die/direct die | RTX 3090 XC3 Ultra +125mhz/+600mhz | Trident Z 32GB 4x8gb 4000MHZ | 970 Evo Plus 500GB | 970 Evo Plus 1TB | 970 Evo Plus 2TB | Corsair AX860 | Custom Watercooling Loop | O11 Dynamic XL
     
    https://builds.gg/builds/valkyrie-31560
    #6
    frogmum
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/11/21 09:59:04
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/11/21 10:59:04 (permalink)
    Bob's solution fixed it for me. The imagepath was pointing towards a Precision XOC folder. Just edited it to go to the eleet folder and it restarted and Eleet opened fine.

    8086k @ 5ghz, 3600mhz gskill, classified k, titan XP, watercooled in 011-D
    #7
    cronustr75
    New Member
    • Total Posts : 59
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/07/16 13:29:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/11/26 10:03:20 (permalink)
    I have the same problem and when I open regedit, I couldnt find mentioned folder WinRing0_1_2_0....
     
    I'm pissed of EVGA products, CLC AIO flow control does not read cpu temp, e-leet does not even open...bad software..
    post edited by Sajin - 2018/11/26 12:59:32
    #8
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 38656
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 276
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2018/12/02 10:53:54 (permalink)
    cronustr75
    I have the same problem and when I open regedit, I couldnt find mentioned folder WinRing0_1_2_0....
     
    I'm pissed of EVGA products, CLC AIO flow control does not read cpu temp, e-leet does not even open...bad software..


    Unsupported Memory EVGA Z370 FTW with bios 1.10 does not work with supported GSKILL F4-3600C19D-16GVRB

    Associate Code: 9E88QK5L7811G3H


     
    #9
    cetane
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/01/06 15:49:57
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2019/01/06 16:27:05 (permalink)
    bob16314
    It sounds like some registry borkage/permissions/update issues that I've encountered with EVGA and other software (Precision, Asus AI Suite) and the fix is usually simple.

    E-LEET should install WinRing0_1_2_0 in the in the following registry folder.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

    Press the Windows and R keys to open the Run dialog, then type in regedit to open the Registry Editor.

    Is the WinRing0_1_2_0 folder there and when you click on it does the ImagePath point to your E-LEET WinRing0 file location such as \??\C:\Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0\WinRing0x64.sys ?

    Does the ImagePath point to another program?..If the ImagePath points to another program, close then uninstall/temporarily disable that program and then delete the WinRing0_1_2_0 folder and restart your PC..Then install E-LEET again and restart your PC..See how that rolls.

    You can also right-click on the WinRing0_1_2_0 registry folder to give/change Permissions..Same with the WinRing0.sys files in the Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0 folder..Permissions can be an issue also.

    Be sure to right-click on the E-LEET installer and 'Run as administrator'. 

    Create a System Restore Point before monkeying around in the Registry so that the Registry can be restored should something go wrong.

    Windows Updates KB4056892 and KB4056891 breaks AI Suite and some other software..You can uninstall those if they are there.

    I might also be helpful to say what Win10 you're running..Home, Pro, Enterprise, whatever.

    Hopefully something in all this will fix it.



    Thanks this really helped! It was pointed at Precision XOC. So I uninstalled both and deleted the WinRing0_1_2_0 folder and reinstalled Eleetx and it worked.  
    #10
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2019/01/06 16:43:13 (permalink)
    cetane
    Thanks this really helped! It was pointed at Precision XOC. So I uninstalled both and deleted the WinRing0_1_2_0 folder and reinstalled Eleetx and it worked.  



     
    You're welcome..Glad you got it fixed 
     

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #11
    MaddMutt
    New Member
    • Total Posts : 21
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/07/26 09:26:34
    • Location: Kodak,Tn
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2019/08/06 14:16:28 (permalink)
    bcavnaugh
    cronustr75

    Unsupported Memory

    ^ I have also tossed crap @ EVGA for other problems. I have to admit that this is also a problem with an ASUS ROG Maximus X Code. Their Dec 2018 BIOS update broke support for my F4-3600C17Q-16GVK that I had been using. I had been running it OCed to DDR4-4000 @ 12-20-20-28. I had to replace it with DDR4-3200C14D-16GTZKW memory running OCed to DDR4-3866 @ 16-19-19-28. It wasn't until an update in May that I got 4000 back but @ 13-18-18-28 :(
     
    This trick works great :) I cloned the SSD from my broken ASUS z370 and installed it in a EVGA z370 Classified K. I uninstalled all the ASUS software and installed the EVGA stuff but the Eleet-X Software didn't work. It was still pointing to a EVGA Precision-X install, I changed the path and now it works :)

     
    - General George S. Patton Quotes“It is foolish and wrong to mourn the men who died. Rather we should thank God that such men lived.”

    “You’re never beaten until you admit it.”
    Wars may be fought with weapons, but they are won by men.
    #12
    Pigar
    New Member
    • Total Posts : 3
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/11/09 19:19:07
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/08/15 14:22:09 (permalink)
    Bob's fix worked deleted evga apps, then deleted registry WinRing0_1_2_0 folder and reinstalled Eleetx and it worked! GREAT! Bob, I love you in the most PC allowed way imaginable.
    #13
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/08/15 21:03:24 (permalink)
    Pigar
    Bob's fix worked deleted evga apps, then deleted registry WinRing0_1_2_0 folder and reinstalled Eleetx and it worked! GREAT! Bob, I love you in the most PC allowed way imaginable.



    ..Glad it worked for you 

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #14
    ramsisthe3rd
    New Member
    • Total Posts : 41
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/10/03 00:06:58
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/10/12 19:30:41 (permalink)
    sorry to necro this thread but I am having the same error. I cannot find that WinRing0_1_2_0 in my registry and I have uninstalled all other evga software and reinstaleld eleetx and still cant get it to work. Anyone have any ideas?
    #15
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/10/13 05:27:49 (permalink)
    ramsisthe3rd
    sorry to necro this thread but I am having the same error. I cannot find that WinRing0_1_2_0 in my registry and I have uninstalled all other evga software and reinstaleld eleetx and still cant get it to work. Anyone have any ideas?



    Something you should always do is list your PC hardware and OS you're running.
     

    Try the easy way, rather than regediting for 1/2 hour..This is if you're installing E-LEET in C:\Program Files (x86)\EVGA.
    • Create a Windows System Restore point to fall back on if necessary.
    • Install the correct version of E-LEET.
    • View the ReadMe and download my WinRing0_1_2_0.reg registry entry for the 'E-LEET Tuning Utility X' here from my OneDrive page..Right-click on it, then click 'Merge' to add it to the registry HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services folder..Then restart your PC and see if it's more better.
     
    Good luck.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #16
    ramsisthe3rd
    New Member
    • Total Posts : 41
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/10/03 00:06:58
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/10/13 22:16:51 (permalink)
    Hey bob, thank you very much for your reply and your detailed help. Sorry for the missing information. I have an Evga z87 motherboard with a 4790s processor.
     
    I followed the steps you outlined and by merging the file you uploaded I saw the WinRing_1_2_0 in my registry. After reinstalling eleetx, merging the file you uploaded and restarting my PC I got the same error. I went and looked at the image path and there was a /??/ portion before the C: so I went and removed that so the image path would be exactly where I installed eleetx. Yet I get the same error.
     
    Any more suggestions to potentially fix this issue?
     
    Thank you for your help!
    https://ibb.co/8cJ6m6c
     
    post edited by ramsisthe3rd - 2020/10/13 22:20:46
    #17
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/10/14 06:08:21 (permalink)
    ramsisthe3rd
     
    Any more suggestions to potentially fix this issue?

     

    I dunno, man.

    Leave it be the way it was with the /??/ part in there..There should also be a WinRing0 folder with .sys files in it in the C:\Program Files (x86)\EVGA\ELeetX folder too.
     
    That's all I can tell you about it other than maybe try right-clicking on the E-LEET installer and then 'Run as administrator'..And close all other programs/apps running in the System Tray/Task Bar before installing.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #18
    ramsisthe3rd
    New Member
    • Total Posts : 41
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/10/03 00:06:58
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2020/11/13 08:51:42 (permalink)
    Just an update so I am able to get it working when I run Iobit Game booster which shuts off all of my background progams and services.
     
    That tells me that there is something running in the background that is interfearing with E-Leet X. I have gone through all of my active processses and I looked through the programs that Game Booster actually shuts down and i'm not sure what oculd be interfearing. Maybe a result of a windows update? not sure.
     
    Regardless, I can still run it now so hopefully this can help someone who has tried everything above already.
    #19
    koldtruth
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/12/15 10:59:53
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2021/04/23 18:48:20 (permalink)
    bob16314
    It sounds like some registry borkage/permissions/update issues that I've encountered with EVGA and other software (Precision, Asus AI Suite) and the fix is usually simple.

    E-LEET should install WinRing0_1_2_0 in the in the following registry folder.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

    Press the Windows and R keys to open the Run dialog, then type in regedit to open the Registry Editor.

    Is the WinRing0_1_2_0 folder there and when you click on it does the ImagePath point to your E-LEET WinRing0 file location such as \??\C:\Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0\WinRing0x64.sys ?

    Does the ImagePath point to another program?..If the ImagePath points to another program, close then uninstall/temporarily disable that program and then delete the WinRing0_1_2_0 folder and restart your PC..Then install E-LEET again and restart your PC..See how that rolls.

    You can also right-click on the WinRing0_1_2_0 registry folder to give/change Permissions..Same with the WinRing0.sys files in the Program Files (x86)\EVGA\ELeetX\WinRing0 folder..Permissions can be an issue also.

    Be sure to right-click on the E-LEET installer and 'Run as administrator'. 

    Create a System Restore Point before monkeying around in the Registry so that the Registry can be restored should something go wrong.

    Windows Updates KB4056892 and KB4056891 breaks AI Suite and some other software..You can uninstall those if they are there.

    I might also be helpful to say what Win10 you're running..Home, Pro, Enterprise, whatever.

    Hopefully something in all this will fix it.

      
    THIS WORKED!
    #20
    bob16314
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8005
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 744
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2021/04/23 20:06:35 (permalink)
    koldtruth
    THIS WORKED!





    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.4GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * 2x WD Caviar Black 500GB * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Elite Capellix 280mm * EVGA GTX 760 SC * Win7 Home/Win10 Home/Win10 Pro * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #21
    layne81
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/03/07 07:00:12
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleetx error code Ring0""Open()!! 2022/05/01 19:31:05 (permalink)
    what to do if eleet is not installing the ring folder what so ever under program files?
    #22
    Jump to:
  • Back to Mobile