EVGA

Hot!Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK

Author
EVGATech_LeeM
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 3232
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/04 14:43:35
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 14
2021/10/07 17:59:02 (permalink)
Adds some Vcore support for XOC on Z590 DARK.
Release Notes:
  • Adds Vcore Override Support for Z590 DARK
  • Allows Vcore to be set higher than 1.72V on the Z590 DARK
 
As always, please leave your feedback and let us know if you run into any issues.
#1

9 Replies Related Threads

    Apollo1321
    New Member
    • Total Posts : 85
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/09/09 22:49:24
    • Location: Connecticut
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/10/08 07:38:41 (permalink)
    For Eleet x1 v1.0.7 and this newest one v1.0.8.0 both are instant closing out just like unleash rgb was with the FirmwareUpdate.exe and dotnet errors on my z590 dark.
    I saved the event viewer log of the two errors eleet x1 throws, and put it on my google drive.
    https://drive.google.com/...IX_Uh/view?usp=sharing
    #2
    Apollo1321
    New Member
    • Total Posts : 85
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/09/09 22:49:24
    • Location: Connecticut
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/10/08 08:55:14 (permalink)
    Eleet x1 v1.0.8.0 also auto closed with the newest Dark bios 1.06 with the same errors as I linked in previous post.
    So I was messing around with the firmwareupdate.exe from different versions of eleet.
    But v1.0.80 will work for me if I remove Z590_AP_R112.bin in folder FirmwareHid, and replace it with the Z590_AP_R111.bin from eleet v1.0.6.0.  Nothing else was changed in the program folder besides that .bin file.
    #3
    EVGATech_LeeM
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 3232
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/11/04 14:43:35
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/10/08 09:15:51 (permalink)
    I'll pass this along to our software team.  Thanks!
    #4
    zippytek
    iCX Member
    • Total Posts : 309
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/10/06 17:25:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/10/18 07:11:37 (permalink)
    any chance this utility could be released with a version that runs on windows xp? (i know)
    #5
    Mr. Fox
    New Member
    • Total Posts : 65
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/03/24 12:50:21
    • Location: Classified | Undisclosed
    • Status: offline
    • Ribbons : 2
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/11/16 21:53:09 (permalink)
    Should we expect to see functionality coming on the tab for real time memory control? It doesn't even read current values, much less allow for real time changes.


    Wraith // EVGA Z590 Dark | 10900KF @ 5.5GHz | OptimusPC Foundation | EVGA RTX 3090 K|NGP|N on Hydro Copper Block | 32GB G.SKILLL Ripjaws V DDR4-4000 CL15 | EVGA SuperNOVA 1600 P2 | Hailea HC-500A (1/2HP~790W) Chiller | MO-RA3 360 Pro Radiator | Dual XSPC D5 Photon 270 || PrimoChill Praxis WetBenchSX Flat [Black]
    Banshee // ASUS ROG Strix Z490-H Gaming | Core i9-10700K @ 5.2GHz| EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Shunted on EK Quantum Vector Nickel+Plexi Block | 32GB G.SKILLL Ripjaws V DDR4-4000 CL15 | EVGA 850 B5 | Dual 240mm Rads | XSPC Photon 170 || Corsair 5000D Airflow [Black]
     
     
     

    #6
    B0baganoosh
    FTW Member
    • Total Posts : 1176
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/08/04 04:27:18
    • Status: offline
    • Ribbons : 11
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/11/28 15:11:09 (permalink)
    I'm getting an error when I try to open this now that says "Ring0 is not open." It pops up as soon as I try to launch the application, then if I X it out or click "OK" it closes the app. I can try to reinstall it, but I was wondering if that's any sort of cause for concern?

    Formerly Nike_7688 (please refer to post#77 here for info)

    i9 11900k - EVGA Z590 FTW - EVGA RTX 3080 ti FTW3 Ultra (+Hybrid Kit) - 32GB 3733MHz CAS16 G.Skill, gear1 - WD SN850 2TB NVMe Gen4 - BeQuiet! Dark Base 900 Pro. Project Dark Water MODS RIGS post for build notes.
    #7
    gimplar01
    New Member
    • Total Posts : 30
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/05/09 15:31:52
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/12/04 09:40:19 (permalink)
    I recently had this issue with the Z590. I ran through the forums and the most helpful was from user bob16314 in another thread listed here:
    https://forums.evga.com/Eleetx-error-code-Ring0quotquotOpen-m2867557.aspx
     
    Assuming you read through that post, I had the following issue:
    After installing ELEET X1, I would attempt to open it and get the "Ring0 could not open". Run as Admin and changing permissions didn't do anything. I thought I had conflicting software with iCUE but shutting down services and uninstalling it did not help. 
     
    What I found was installing ELEET X1 did not install a registry key here named WinRing0_1_2_0:
     
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
     
    I am pretty sure it has to do with a service running while Windows is booted up normally. The fix for me was to uninstall ELEET X1 and install it under safe mode (no networking). Once I did that I noticed that the registry key entry was there with the appropriate values. One difference from user bob16314 post is that EVGA moved the WinRing0 folder to the root EVGA folder:
     
    C:\Program Files (x86)\EVGA\WinRing0
     
    So your image path should point there. Running the ELEET X1 in safe mode won't work however when you launch it as a regular user, it launches another executable "regWing0.exe" as a registry edit to make sure the image path is pointed correctly. I verified by changing the image path to something else then running the .exe in safe mode.
     
    TLDR: Try installing ELEET X1 in safe mode.
     
    Other notes:
    Running EVGA EleetX1_1.0.9.0 with z590 FTW, Corsair Vengeance RAM 64gb, bunch of other Corsair RGB fans/rad/etc.
    Fresh install of Windows 10.
    Motherboard shipped with 1.04 bios version to which I updated to 1.08.
     
    @EVGA, not sure why the installer (if it even is supposed to) or regWing0.exe didn't install the registry key but this is where my problem was.
     
    Edit: Mispelling/Typo. Added @EVGA section.
    post edited by gimplar01 - 2021/12/04 09:43:56

      
    #8
    EVGATech_LeeM
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 3232
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/11/04 14:43:35
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/12/06 09:05:05 (permalink)
    I'll pass this along to our SW team to see if they can reproduce the issue/fix.
     
    Thanks.
    #9
    crfactor
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/09/18 12:35:12
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Eleet X1 v1.0.8 - XOC Support for EVGA Z590 DARK 2021/12/07 07:54:40 (permalink)
    @Gimplar01 - Thank you for this! I was having the same issue with "WinRing0" error. I installed in safe mode then restarted. Program worked perfectly! 
    post edited by crfactor - 2021/12/07 07:55:58
    #10
    Jump to:
  • Back to Mobile