EVGA

Hot!2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue

Author
bp7178
Superclocked Member
  • Total Posts : 191
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/04/15 15:24:51
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
2019/06/14 18:28:42 (permalink)
I tried to see if this was already posted, but am I missing how to change the LEDs from white and breathing? PX1 seems to have no effect. Other than unplugging it, I see no way to control it. 
 
I also have to take issue with the OLED screen. The quality doesn't seem that great. The Asus OLEDs are bright brilliant white. The EVGA one is kind of a dingy white-yellow. It looks worse when next to the breathing bright white LEDs on the KPE Hydro Copper block. 
#1

25 Replies Related Threads

    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5623
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 432
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 21:41:05 (permalink)
    If you are not already, try the Standalone Version 0.3.19.0 that was just released on 6/14/2019 and checkmark to install LEDSync Setup when running the installer.

    * Cooler Master NV-334 * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit *   
     
    God created man... Samuel Colt made them equal.
     
     
     
    #2
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 21:56:24 (permalink)
    Are you using the same card/block? 
     
    I don't think this is a LEDSync issue...
    #3
    GTXJackBauer
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5900
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/04/19 22:23:25
    • Location: U.S.A
    • Status: online
    • Ribbons : 29
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 22:06:47 (permalink)
    bob16314
    If you are not already, try the Standalone Version 0.3.19.0 that was just released on 6/14/2019 and checkmark to install LEDSync Setup when running the installer.




    Thanks for that update bob.

    Use this Associate Code at your checkouts, to get 5%-10% discounts on all your EVGA purchases:
    LMD3DNZM9LGK8GJ
    Use this Rewards Code below when registering your EVGA products. 
    (Make sure to upload your invoice.)
    #4
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5623
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 432
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 22:10:44 (permalink)
    GTXJackBauer
    Thanks for that update bob.



    Sure thing..Just seen it myself here about 1/2 hour ago..And there's no notice posted yet in the Software forum.

    * Cooler Master NV-334 * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit *   
     
    God created man... Samuel Colt made them equal.
     
     
     
    #5
    GTXJackBauer
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5900
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/04/19 22:23:25
    • Location: U.S.A
    • Status: online
    • Ribbons : 29
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 22:46:05 (permalink)
    bob16314
    GTXJackBauer
    Thanks for that update bob.



    Sure thing..Just seen it myself here about 1/2 hour ago..And there's no notice posted yet in the Software forum.




    I'll set one up right now.

    Use this Associate Code at your checkouts, to get 5%-10% discounts on all your EVGA purchases:
    LMD3DNZM9LGK8GJ
    Use this Rewards Code below when registering your EVGA products. 
    (Make sure to upload your invoice.)
    #6
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5623
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Transylvania
    • Status: offline
    • Ribbons : 432
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 22:48:02 (permalink)
    GTXJackBauer
     
    I'll set one up right now.





    * Cooler Master NV-334 * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K @ 5.2GHz * 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit *   
     
    God created man... Samuel Colt made them equal.
     
     
     
    #7
    GTXJackBauer
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 5900
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/04/19 22:23:25
    • Location: U.S.A
    • Status: online
    • Ribbons : 29
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/14 22:55:12 (permalink)
    bob16314
    GTXJackBauer
     
    I'll set one up right now.








    Here's the LINK as it's up and running. 
     
    I'm diving in captain.  See if she stabilizes.

    Use this Associate Code at your checkouts, to get 5%-10% discounts on all your EVGA purchases:
    LMD3DNZM9LGK8GJ
    Use this Rewards Code below when registering your EVGA products. 
    (Make sure to upload your invoice.)
    #8
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 05:02:48 (permalink)
    To get back on topic, the newest version of PX1 does not give any control over the LEDs in the KPE waterblock. 
     
    Its a puzzling choice that they went with breathing as the default considering there's no way to control it...
    #9
    Mrtooshort
    New Member
    • Total Posts : 5
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/19 03:59:07
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 06:12:54 (permalink)
    Breathing as in blinking?  Yes the blinking white logo is annoying. Hope there is a fix with a new bios or something.  Might have to disconnect or cut the wires to the light logo.
    #10
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 07:26:08 (permalink)
    Yes, blinking. I want to meet the person that made that boneheaded decision...
     
    Its simple enough to unplug it from the back of the OLED screen. There's two very small allen screw which hold the OLED on. Unscrew those, lift it up and unplug. For a $350 waterblock its a little shortsighted...
    #11
    dwexpress
    SSC Member
    • Total Posts : 603
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/11/13 09:24:09
    • Location: Altona, IL
    • Status: online
    • Ribbons : 3
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 07:35:14 (permalink)
    Seems to me if it's that annoying to some a simple solution is a strip of black tape over it.

    Click the bottom code for a 5% to 10% discount on your purchases. 

     

    #12
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 12:06:38 (permalink)
    Seriously, that's your contribution this thread? Black tape over a LED lit logo plate? 
    #13
    dwexpress
    SSC Member
    • Total Posts : 603
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/11/13 09:24:09
    • Location: Altona, IL
    • Status: online
    • Ribbons : 3
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 12:18:01 (permalink)
    Others said cut wires or take screen apart I was just suggesting something other then taking it apart or damaging it.. it's only a light. Seems the only 2 options are cover it or disable it since it's not controllable.
    post edited by dwexpress - 2019/06/15 13:16:37

    Click the bottom code for a 5% to 10% discount on your purchases. 

     

    #14
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 21:35:44 (permalink)
    A reasonable person would think that unplugging it would be the least obtrusive solution. The same reasonable person would think this SHOULD NOT be necessary on a $350 water block. 
    #15
    dhall243
    New Member
    • Total Posts : 68
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/05/03 00:21:17
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/15 21:37:05 (permalink)
    Glad Im not the only one it doesn't aggravate the crap out of, maybe a Hydrocopper firmware is the fix?

    Mobo: EVGA Z390 Dark
    CPU: Intel I9-9900k @ 5.2ghz
    GPU: EVGA 2080 TI Kingpin w/ Hydro Copper
    RAM: Corsair 2x16GB 3200mhz
    SSD: Corsair MP510 980GB NVME
    PSU: Corsair RM1000i


    #16
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/16 09:32:30 (permalink)
    Just wondering, are you on the FA.3F firmware? 
     
    ETA: I tried reverting to an older firmware (FA.3D) to see if it would have an effect. Nope. 
    post edited by bp7178 - 2019/06/16 09:42:32
    #17
    onMute
    New Member
    • Total Posts : 57
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/03/12 06:19:41
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/16 15:51:29 (permalink)
    I'm on 3F firmware as well with same issues. Breathing LED and also noticed the OLED settings do not stick after restart (while clock info does). I cannot find anywhere in PX1 to try to change the LED color/mode. Assuming a firmware and PX1 fix will be required.


    #18
    dhall243
    New Member
    • Total Posts : 68
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/05/03 00:21:17
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/16 16:15:32 (permalink)
    onMute
    I'm on 3F firmware as well with same issues. Breathing LED and also noticed the OLED settings do not stick after restart (while clock info does). I cannot find anywhere in PX1 to try to change the LED color/mode. Assuming a firmware and PX1 fix will be required.


    Its at the top in the middle of PX1, but it has no effects.

    Mobo: EVGA Z390 Dark
    CPU: Intel I9-9900k @ 5.2ghz
    GPU: EVGA 2080 TI Kingpin w/ Hydro Copper
    RAM: Corsair 2x16GB 3200mhz
    SSD: Corsair MP510 980GB NVME
    PSU: Corsair RM1000i


    #19
    TiN_EE
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 305
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/01/22 21:30:49
    • Location: xDevs.com
    • Status: offline
    • Ribbons : 13
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/16 18:10:23 (permalink)
    We working on this, it's a bug and LED should be controllable (it's white color only though).

    If you have question, please post in public forum. I do not reply PMs, so all in community can benefit the answer. 
    #20
    bp7178
    Superclocked Member
    • Total Posts : 191
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/16 18:20:32 (permalink)
    Thanks TiN.
    #21
    TiN_EE
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 305
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/01/22 21:30:49
    • Location: xDevs.com
    • Status: offline
    • Ribbons : 13
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/17 11:14:47 (permalink)
    We have a fix, will be in next PX1/FW release after QC check.

    If you have question, please post in public forum. I do not reply PMs, so all in community can benefit the answer. 
    #22
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37399
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 265
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/06/17 12:07:40 (permalink)
    TiN_EE
    We have a fix, will be in next PX1/FW release after QC check.

    Added this to other Thread as well.
    Technical Guide and candies for RTX 2080 Ti Kingpin Post #163
    post edited by bcavnaugh - 2019/06/17 12:12:35


    #23
    fragility_V1
    Superclocked Member
    • Total Posts : 135
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/07/16 10:02:01
    • Location: Southern California
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/08/15 15:43:26 (permalink)
    bcavnaugh
    TiN_EE
    We have a fix, will be in next PX1/FW release after QC check.

    Added this to other Thread as well.
    Technical Guide and candies for RTX 2080 Ti Kingpin Post #163


    Did this fix get released?  The technical guide still notes E200_FA3F from May 10, 2019 is still the latest.
    #24
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 37399
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: offline
    • Ribbons : 265
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/08/15 15:47:03 (permalink)
    fragility_V1
    bcavnaugh
    TiN_EE
    We have a fix, will be in next PX1/FW release after QC check.

    Added this to other Thread as well.
    Technical Guide and candies for RTX 2080 Ti Kingpin Post #163

    Did this fix get released?  The technical guide still notes E200_FA3F from May 10, 2019 is still the latest.

    Yes
    Version 0.3.19.0 or Version 0.4.4.0 correct this, I am running Version 0.4.8.0 and can still Dim or turn off the LED Logo.
    I Do Not Install LED Sync or use it and it is not needed on the KPE Graphics Card.
    post edited by bcavnaugh - 2019/08/15 15:57:49


    #25
    fragility_V1
    Superclocked Member
    • Total Posts : 135
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/07/16 10:02:01
    • Location: Southern California
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 2080 Ti Kingpin Hydro Copper LED issue 2019/08/15 19:49:35 (permalink)
    bcavnaugh
    fragility_V1
    bcavnaugh
    TiN_EE
    We have a fix, will be in next PX1/FW release after QC check.

    Added this to other Thread as well.
    Technical Guide and candies for RTX 2080 Ti Kingpin Post #163

    Did this fix get released?  The technical guide still notes E200_FA3F from May 10, 2019 is still the latest.

    Yes
    Version 0.3.19.0 or Version 0.4.4.0 correct this, I am running Version 0.4.8.0 and can still Dim or turn off the LED Logo.
    I Do Not Install LED Sync or use it and it is not needed on the KPE Graphics Card.


    Yup.  Worked like a charm.  I guess I was expecting to need to update the firmware and hadn't tried using the LED tab again.
    #26
    Jump to:
  • Back to Mobile