EVGA

Hot!POST LED Indicator failure

Page: << < ..6 Showing page 6 of 6
Author
mobb-1
New Member
  • Total Posts : 42
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/02/06 15:01:11
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re: POST LED Indicator failure 2022/06/28 08:21:59 (permalink)
I dont know if its related but my z590 FTW failed.  the post code led display was completely non functional and the fans spun up to 100%.  Customer service was pretty bad on this and actually denied my RMA initially.  I cant believe I'm saying this but I think I'm going to go with asus and an extended warranty through best buy moving forward.  Here is a link to what happened with my Z590 FTW.
 
Z590 FTW Motherboard failure and customer support experience - EVGA Forums
frankd3
Superclocked Member
  • Total Posts : 248
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/05/20 06:20:30
  • Location: OH
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: POST LED Indicator failure 2022/07/03 03:12:00 (permalink)
Add me to the list. Z590 FTW.
 
In December I decided to go back to showing the cpu temp. Yesterday the lower right segment of the first digit went dim, almost out.
More to follow, I guess.
 
Edit: 4 hours later and that segment is dead. But something weird. My system is idling right now going back and forth from 30 to 29 and back. The 3 digit is dim in all segments and the bad segment is dead. But the 2 digit is bright in all segments, 3 of which are also used by the 3 digit. When it switches back to the 3 digit all remaining segments go dim. The poor thing is struggling
post edited by frankd3 - 2022/07/03 08:08:33
grechie
New Member
  • Total Posts : 52
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/05 01:33:20
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: POST LED Indicator failure 2022/08/01 05:19:27 (permalink)
Frustrating and disappointing as hell.
 
I now firmly believe this failure is factory standard

i9 11900K 5.3GHz | EVGA Z590 FTW | RTX 3090 FE | CRUCIAL 3901MHz GEAR 1; 16-19-19-38-1 
980 PRO NVMe Gen 4 | EVGA CLC360 | EVGA SUPERNOVA 850 P2 | EVGA DG-87
jjeffers
New Member
  • Total Posts : 3
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/04 08:12:49
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: POST LED Indicator failure 2022/08/12 21:02:39 (permalink)
Add another Z590 FTW Post LED Fail.   Gonna try turning them off in bios.
 
SMH.
frankd3
Superclocked Member
  • Total Posts : 248
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/05/20 06:20:30
  • Location: OH
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: POST LED Indicator failure 2022/08/13 05:34:35 (permalink)
All along I assumed the led readout was defective or over driven with voltage or current.
I have since learned that with my board that is not the case.
 
Even now, it's a cool morning where I am, the cpu temp is 29c. The digits are nice and bright like they were brand new.
But whenever any other digit is displayed in the left digit position whether its a number or a letter (during post) then all segments of the left digit go very dim with the bottom right segment totally gone.
 
My conclusion is that whatever is driving the display is the problem. Maybe this will help EVGA, if they even care.
They may not since they never responded.
I'm thinking about buying the z690 Classified but researching whether they have the same problem.

EVGA Z590 FTW, 11900K, EVGA RTX 3080 Ti FTW3
B0baganoosh
FTW Member
  • Total Posts : 1601
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/08/04 04:27:18
  • Status: online
  • Ribbons : 21
Re: POST LED Indicator failure 2022/08/13 16:48:19 (permalink)
I haven't seen any z690 reports with this problem, just FYI.

6Q6CPFHPBPCU691 is a discount code anyone can use.
 
i9 12900k - EVGA Z690 Classy - EVGA RTX 3080 ti FTW3 Ultra (+Hybrid Kit) - G.Skill 32GB 6000MHz  - WD SN850 2TB NVMe Gen4 - EVGA 1000W G3 - BeQuiet! Dark Base 900 Pro. Project Dark Water MODS RIGS post for build notes.
frankd3
Superclocked Member
  • Total Posts : 248
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/05/20 06:20:30
  • Location: OH
  • Status: offline
  • Ribbons : 4
Re: POST LED Indicator failure 2022/08/14 05:16:28 (permalink)
B0baganoosh
I haven't seen any z690 reports with this problem, just FYI.

Thank you for that info! That's a relief.
That readout pisses me off every time I look at it.
 

EVGA Z590 FTW, 11900K, EVGA RTX 3080 Ti FTW3
Page: << < ..6 Showing page 6 of 6
Jump to:
  • Back to Mobile