EVGA

Hot!OBS Setup

Author
EVGA_JacobF
EVGA Product Manager
  • Total Posts : 16946
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/01/17 12:10:20
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 26
2021/02/02 15:46:49 (permalink)
Here is a quick video to show you how to add EVGA XR1 to OBS and configure:
 



#1

14 Replies Related Threads

    opticalbeard
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/02/08 17:03:18
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/02/08 17:19:03 (permalink)
    none of that works for me. i do all of that, and i get my display showing for about 2 seconds and then it goes black on obs
    #2
    EVGATech_DanielC
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 53
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/12/20 14:07:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/02/14 14:08:15 (permalink)
    Hey sorry to hear you're having trouble with your capture card, if your still having troubles with your XR1 Capture device consider giving out support team a call @ 1 (714) 528-4500 we have phone support open 5 days a week from 9AM to 6PM PST, or you can always shoot our tech team an email for support 7 days a week @ Support@EVGA.COM 

    Like our service? Please provide feedback for us at the link HERE
    #3
    xbigfoot16x
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/05/29 21:54:28
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/05/29 14:47:39 (permalink)
    Thanks for this.  I'm about to buy one of these so I appreciate it.
    #4
    5CentBanana
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/05/05 17:11:00
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/06/01 09:11:16 (permalink)
    Yeah I'm thinking about it, just seeing if anything new similar releases soon
    #5
    Willtherass45
    New Member
    • Total Posts : 53
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/04/05 03:58:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/06/04 04:33:28 (permalink)
    Thanks much appreciated it
    #6
    oligandia
    Superclocked Member
    • Total Posts : 106
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/10/18 21:28:22
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/06/06 06:29:28 (permalink)
    Gracias
    #7
    Jaydelaviathan
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/06/18 14:11:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/06/20 23:47:08 (permalink)
    Seems simple enough
    #8
    WackyDJGleanr
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/07/09 05:15:01
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup - cut to black screen 2021/07/09 05:36:14 (permalink)
    I am seeing the same issue here. Using StreamLabs OBS:
    1. Setup video capture device and go through to find the capture card.
    2. It grabs the card and displays in the setup for about 5 to 10 seconds
    3. Than it goes black screen like it has lost enough signal to the software.
    4. On my MacBook Pro switching the "Screen Mirroring" will bring the Capture Card display back in OBS for again another 5-10 seconds, than is blacks out.
    5. It should be noted...The HDMI output is displaying the image from Capture Card to a monitoring screen. 
     
    I will attempt a call to support later today when they open however this does not seem to be something isolated to one person. Though also may be an issue inside OBS with the capture device. 
    -- Webcams are not behaving in this manager. They stay connected. 
    #9
    goldenfoxxx
    New Member
    • Total Posts : 3
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/07/10 08:56:27
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2021/09/07 21:46:21 (permalink)
    very interesting indeed.
    #10
    PJTGRIZZLY
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/11/09 07:46:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2022/01/20 05:05:11 (permalink)
    Is there anything in particular needed with OBS on MAC OS? Does anything need to be enabled in system preferences > privacy? We have a mac laptop where evga works in wirecast but when we close out of wirecast, move to OBS and pull in evga xr1 lite - it sees it in the video capture devices but when I select it - there is no preview - it's not even black preview but like default gray for OBS theme.
     
    We rebooted laptop etc - but each time OBS just isn't pulling in the active feed - which again is active in wirecast if close and switch apps
     
    I have a screenshot of the issue but can't figure out how to attach here - attaching url results in busted image even though it's a publicly accessible link and attaching a file gives no options. 
     
     
    post edited by PJTGRIZZLY - 2022/01/20 05:18:21
    #11
    rjohnson11
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 94900
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/10/05 12:44:35
    • Location: Netherlands
    • Status: offline
    • Ribbons : 79
    Re: OBS Setup 2022/01/20 05:24:37 (permalink)
    PJTGRIZZLY
    Is there anything in particular needed with OBS on MAC OS? Does anything need to be enabled in system preferences > privacy? We have a mac laptop where evga works in wirecast but when we close out of wirecast, move to OBS and pull in evga xr1 lite - it sees it in the video capture devices but when I select it - there is no preview - it's not even black preview but like default gray for OBS theme.
     
    We rebooted laptop etc - but each time OBS just isn't pulling in the active feed - which again is active in wirecast if close and switch apps
     
    I have a screenshot of the issue but can't figure out how to attach here - attaching url results in busted image even though it's a publicly accessible link and attaching a file gives no options. 
     
     


    My advice would be for you to conduct EVGA tech support directly.

    AMD Ryzen 9 7950X,  Corsair Mp600 Pro M.2, 32GB Corsair DDR5  X670E Steel Legend, MSI RTX 4090 Associate Code: H5U80QBH6BH0AXF. I am NOT an employee of EVGA

    #12
    HookEm26
    New Member
    • Total Posts : 1
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/10/09 19:39:00
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2022/04/09 12:41:48 (permalink)
    Did you ever figure this out? I'm having the same issue. Haven't been able to find a fix for it.
    #13
    PJTGRIZZLY
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2021/11/09 07:46:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2022/04/11 04:12:40 (permalink)
    HookEm26
    Did you ever figure this out? I'm having the same issue. Haven't been able to find a fix for it.


    I can't exactly remember what solution was. It may have been a resolution issue where the capture device needs 1920x1080 resolution in the source as the capture device may not downscale to 720p etc
    #14
    TioSwag
    New Member
    • Total Posts : 17
    • Reward points : 0
    • Joined: 2022/04/23 16:01:58
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: OBS Setup 2022/04/29 19:40:30 (permalink)
    This will be part of my upcoming Summer Build!!

              Summer 2010 Build
    CPU   : i7-950 Bloomfield @ 3.07GHz
    MoBo  : Gigabyte X58-USB3   PSU  : Cooler Master RS-550-PCAR-N1
    Memory: Kingston Triple Channel 16GB
    GPU   : Sapphire Nitro AMD Radeon HD 5700 1GB
              Summer 2022 Build
    CPU   : AMD Ryzen 9 5900X Vermeer @ 4.20GHz
    MoBo  : EVGA X570 DARK   PSU   : EVGA SuperNOVA 1300 G+
    Memory: GSkill Dual Channel 32GB 4000 CL16
    GPU   : ASUS TUF Radeon RX 6700XTOC 12GB @ 2710MHz

     
    Associate Code: S0VOKM0OZVIL9UQ
    #15
    Jump to:
  • Back to Mobile