EVGA

x58 sli motherboard FF

Author
mfxsound
New Member
  • Total Posts : 22
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/03/03 08:19:19
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2017/10/12 15:11:05 (permalink)
Hi all
 
Well it lasted well but I get the feeling the mobo has finally given up.
 
Had a BSOD a few times over the last week, a graphics glitch and freeze. Finally a few days back no power.
Ordered a newrig as welloverdue, however, I now have several components to make up a backup rig which to be honest sstill works well for my needs. (Can only imagine what the new rigs going to do, I digress)
 
Config
EVGA x58SLI
i920 2.66ghz COU with zalman fan
Seasonic 650W PSU
EVGA 660 GPU
6 x 2GB DDR3 OCZ ram
 
Nothinng is/has been overclocked all default.
 
Troubleshooting so far:
Tests new mobo with new PSU, 1 ram in slot, and again 3 rams in 3 alternate slots with nothing connected. NO GPU, NO SATAs connected no other devices. Just raw mobo/cpu/mem = FF!
Reset bios, removed battery for a long duration with no power or peripherals connected to the rig = FF!4
 
Did notice the CPU fans were not working so good, but I'm guessing this is due to the FF not posting and nothing starting up.
 
Removed cooler and CPU all looks good.
 
I do not have a spare mobo to try the processor another rig, but it looks good, no burnt or damaged pins.
Did get a minor whiffy metallic smell on Sunday (Tuesday the rig wouldnt boot).
So I am guessing, whilst it could be anything. The mobo is likely deceased.
Im open too suggestions on what to do in sourcing a replacement mobo (UK) based. Fleabay concerns me, damaged board could = more damaged components if any).
Guessing EVGA have no refurbed stock left (got to ask).
Any suggestions. I was thinking of slingiong the components on ebay, but I dont want to shaft anyone with faulty kit.
 
Bit of a catch 22. Any ideas orhelp welcome.
 
Thanks

M
 
 

I'm a simple node...what do I need to do?
#1

2 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: x58 sli motherboard FF 2017/10/12 18:56:51 (permalink)


    #2
    mfxsound
    New Member
    • Total Posts : 22
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/03/03 08:19:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: x58 sli motherboard FF 2017/10/12 22:53:39 (permalink)
    Thanks, Ie been through the whole sepctrum. Only thing I havent tried is motherboard without the CPU in it.
    Guessing that my not help?
    Got FF without memory straight away no beeps.
    Only thing I will try is outside the case as everything is now disembeled.
     

    I'm a simple node...what do I need to do?
    #3
    Jump to:
  • Back to Mobile