EVGA

Hot!x299 FTW-K acting strange

Page: < 12 Showing page 2 of 2
Author
Wolodymyr
New Member
  • Total Posts : 39
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/10/02 15:37:03
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: x299 FTW-K acting strange 2021/08/25 17:47:14 (permalink)
update
took a while to get the rma processed (website didn't take my first 2 rma form submissions, tech support came through). EVGA got the board today and already have a return label created. Will get it hopefully next week.

Main Rig: X299 FTW-K, i9 10980XE, 32GB G.Skill 3466, 2x 1TB WD750N, RTX 3080Ti XC3 HC, Meshify 2 XL, 1600w T2
Backup Rig: Prime x299 A II, i7 7800X, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970 EVO Plus, 500GB Raptor, RTX 3060 KO, InWin 707, 1050w G
Rig 3: TUF X570 Pro, Ryzen 7 5600x, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970EVO, RTX 2060, Lian Li 205, 1000w G6
 
"This is only temporary, unless it works" RG
 


#31
ZoranC
SSC Member
  • Total Posts : 791
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/05/24 17:22:15
  • Status: offline
  • Ribbons : 11
Re: x299 FTW-K acting strange 2021/08/25 18:05:23 (permalink)
Wolodymyr
took a while to get the rma processed (website didn't take my first 2 rma form submissions, tech support came through). EVGA got the board today and already have a return label created. Will get it hopefully next week.



Yeah, I too have been having difficulties with site (registering my products and getting extended warranty). Hopefully replacement board will solve your issue. I am curious to hear what you find.
#32
Wolodymyr
New Member
  • Total Posts : 39
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/10/02 15:37:03
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: x299 FTW-K acting strange 2021/09/07 16:20:49 (permalink)
Ok, so an update:
Got the board back from RMA land. Bench tested everything, all 8 dimm slots populated in BIOS. Memtest reports spd data correctly, except for manufacturer. Board came with BIOS ver. 1.24 for 1&2 so I updated BIOS 2 to 1.28. Surprise, slot 1 reports spd unavailable in memtest, and does not like all 8 dimms populated at 3466 only at 2133. Removed 4 dimms for 32GB total and all is good. What is the significant difference between ver. 1.24 and 1.28? Also ver. 1.26 didn't like 3466, but ran with no errors at 3600?!? 

Main Rig: X299 FTW-K, i9 10980XE, 32GB G.Skill 3466, 2x 1TB WD750N, RTX 3080Ti XC3 HC, Meshify 2 XL, 1600w T2
Backup Rig: Prime x299 A II, i7 7800X, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970 EVO Plus, 500GB Raptor, RTX 3060 KO, InWin 707, 1050w G
Rig 3: TUF X570 Pro, Ryzen 7 5600x, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970EVO, RTX 2060, Lian Li 205, 1000w G6
 
"This is only temporary, unless it works" RG
 


#33
ZoranC
SSC Member
  • Total Posts : 791
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/05/24 17:22:15
  • Status: offline
  • Ribbons : 11
Re: x299 FTW-K acting strange 2021/09/07 16:28:22 (permalink)
Wolodymyr
Ok, so an update:
Got the board back from RMA land. Bench tested everything, all 8 dimm slots populated in BIOS. Memtest reports spd data correctly, except for manufacturer. Board came with BIOS ver. 1.24 for 1&2 so I updated BIOS 2 to 1.28. Surprise, slot 1 reports spd unavailable in memtest, and does not like all 8 dimms populated at 3466 only at 2133. Removed 4 dimms for 32GB total and all is good. What is the significant difference between ver. 1.24 and 1.28? Also ver. 1.26 didn't like 3466, but ran with no errors at 3600?!? 



I feel at this point everything points to issues with BIOS itself. Do you feel same? If yes I am afraid community won't be able to help you, you would need to either open ticket with EVGA or abandon FTW-K for something else.
#34
Wolodymyr
New Member
  • Total Posts : 39
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/10/02 15:37:03
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: x299 FTW-K acting strange 2021/09/07 16:32:16 (permalink)
It works error free right now. I'm just going to leave it as is and I'll put the extra ram into the other system.

Main Rig: X299 FTW-K, i9 10980XE, 32GB G.Skill 3466, 2x 1TB WD750N, RTX 3080Ti XC3 HC, Meshify 2 XL, 1600w T2
Backup Rig: Prime x299 A II, i7 7800X, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970 EVO Plus, 500GB Raptor, RTX 3060 KO, InWin 707, 1050w G
Rig 3: TUF X570 Pro, Ryzen 7 5600x, 32GB G.Skill 3200, 500GB 970EVO, RTX 2060, Lian Li 205, 1000w G6
 
"This is only temporary, unless it works" RG
 


#35
Page: < 12 Showing page 2 of 2
Jump to:
  • Back to Mobile