2020/01/16 06:57:09
nofx1728
I just bought a new system with below specs:
 
MSI x570-a-pro
AMD Ryzen 7 3700x
Nvidia RTX 2070S
Samsung 970 EVO NVMe
G.Skill Ripjaws V DD4 3200 - 64gb
EVGA 700W Gold PS (and I've tried EVGA 750w PS)
 
When I run the graphics card under load it makes a constant, loud beep. 
I've tested the card using userbenchmark
I've tested the card using prime95 - the computer crashes.
 
UserBenchmarks: Game 108%, Desk 121%, Work 105%
CPU: AMD Ryzen 7 3700X - 89.1%
GPU: Nvidia RTX 2070S (Super) - 114.3%
SSD: Samsung 970 Evo NVMe PCIe M.2 500GB - 235.4%
SSD: Samsung 840 Evo 250GB - 95%
HDD: Hitachi HDS723015BLA642 1.5TB - 12.9%
HDD: Hitachi HDS723015BLA642 1.5TB - 51.3%
RAM: G.SKILL Ripjaws V DDR4 3200 C16 4x16GB - 87.7%
MBD: MSI X570-A PRO (MS-7C37)
 
I can find no information on anyone else experiencing this beep.  Is this a faulty card?
2020/01/16 10:31:20
EVGATech_LeeM
Prime95 isn't really a GPU stress test.  If anything, that suggests the issue may be more of a CPU/RAM issue.
2020/01/16 11:35:26
Sajin
EVGATech_LeeM
Prime95 isn't really a GPU stress test.  If anything, that suggests the issue may be more of a CPU/RAM issue.


+1
2020/01/16 21:37:56
bob16314
Sounds like you may be talking about video card coil whine.
 
See: 
What is coil whine, and how does it affect my video card? in the EVGA FAQs.
 
How to reduce coil whine from your Video Card from JayzTwoCents.
 
2020/01/17 04:37:36
spit051261
Have you checked serial numbers on RAM to make sure they are corresponding?
Just trying to make sure you have a "full" kit .
Different RAM can make anything possible.

Use My Existing Forum Account

Use My Social Media Account