EVGA

Z77 ftw trouble

Author
Mercy
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/02/23 11:12:53
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/03/12 19:04:02 (permalink)
Hello all, I have a z77 ftw mb that i'm trying to put xp on to play older games. The problem is that I get that blue error screen during xp setup when it's tries to start windows. I've never updated the bios so I was trying to do that but the files I downloaded doesn't seem to work. Do I have to flash before xp will install and do I have to flash with a floppy disk? I know the board is fine because it's an extra box that has win7 running on it. Any help is appreciated. 
#1

6 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 40408
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: online
    • Ribbons : 197
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 00:33:31 (permalink)
    Mercy
    Do I have to flash before xp will install

    No. Make sure you're installing in legacy mode instead of uefi mode.

    Want to save 5 to 10% on your next EVGA purchase? Just click on the associates banner to save, or enter the associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
     

     
    #2
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6412
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 513
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 01:12:07 (permalink)
    Yeah, been a looong time..But if memory serves me well, you may need to press F6 during the install where it says to load drivers as an option..Download the f6flpy driver files for WinXP here and put them on a floppy or USB flash drive..Load the F6 drivers from there..Put the floppy or flash drive in first before starting your PC prior to install. 

    There's an F6Readme in the download package from Intel.
     
    What stop code you getting?

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K (Delidded, TG Conductonaut) @ 5.2GHz* 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #3
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6412
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 513
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 10:02:07 (permalink)
    Here is an old tutorial about slipstreaming those drivers into the XP install..Here is another one..There's many more if you search..I don't think what I told you above about "Load Drivers" is available in XP, been a while. 

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K (Delidded, TG Conductonaut) @ 5.2GHz* 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #4
    KenMcC
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 3289
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/07/02 07:02:23
    • Location: Garland, TX
    • Status: offline
    • Ribbons : 20
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 11:42:07 (permalink)
    Bob, you are great at coming up with all sorts of trivia.  +++   

    KenMcC
    Z170 Classy K; i7-6700 CPU,
    Corsair CMK16GX4M2A2400C14
    Seasonic SSR-360GP 360W;
    Samsung 950 Pro M.2 256 GB 
    Samsung 850 Evo 500 GB SATA
    Samsung 850 Evo 256 GB SATA
    Samsung SSD 840 Series 250 GB SATA
     
    Samsung 860 EVO 1 TB SATA
    Windows 10 x64 Prof.  
    #5
    Mercy
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/02/23 11:12:53
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 21:46:28 (permalink)
    Well.... It's confirmed... you guys are the best! I download those drivers and used nlite and everything went fine. I kindly thank you all. 
    #6
    bob16314
    CLASSIFIED ULTRA Member
    • Total Posts : 6412
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/07 22:33:22
    • Location: Planet of the Babes
    • Status: offline
    • Ribbons : 513
    Re: Z77 ftw trouble 2020/03/13 22:28:11 (permalink)
    Mercy
    Well.... It's confirmed... you guys are the best! I download those drivers and used nlite and everything went fine. I kindly thank you all. 


    BOOM!..We got it!..Figured it was those F6 drivers..Glad to help.
     
    KenMcC
    Bob, you are great at coming up with all sorts of trivia.  +++   



    Heheh..Yeah, my first PC had a 450MHz Pentium 3 in it, so I been around a little while.

    * Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K (Delidded, TG Conductonaut) @ 5.2GHz* 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H80i V2 * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
     
    "Whatever it takes, as long as it works" - Me
     
     
     
    #7
    Jump to:
  • Back to Mobile