EVGA

Z490 FTW PS/2 Port Not Working

Author
Rob_R
New Member
  • Total Posts : 15
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/03/20 08:35:00
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/07/05 13:28:20 (permalink)
I put together a Z490 FTW system this week with an i7 10700K.  I immediately updated the motherboard to BIOS 1.04.  I have tried two PS/2 keyboards in the Z490 and neither one is recognized in BIOS or in Windows 10.  Both keyboards work fine on the other PCs that I have with PS/2 ports.  I have not downgraded to BIOS 1.03 to see if that fixes the issue.  Is anyone else having an issue with the PS/2 port on the Z490 FTW?
 
Thanks,
Robert
 
#1

3 Replies Related Threads

    kougar
    FTW Member
    • Total Posts : 1856
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/05/08 10:11:19
    • Location: Texas
    • Status: offline
    • Ribbons : 8
    Re: Z490 FTW PS/2 Port Not Working 2020/07/05 16:05:10 (permalink)
    Just to check you're not hot plugging them are you? PS/2 doesn't support that.


    Have water, will cool. 
     
    Don't forget to use an Associate Code at checkout for extra savings! Associate Code: FWBXGF17CKOMCIV
    #2
    Rob_R
    New Member
    • Total Posts : 15
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/20 08:35:00
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z490 FTW PS/2 Port Not Working 2020/07/05 18:37:07 (permalink)
    Nope, not hot plugging. I have been using Model M keyboards since the early 90s and I haven't popped a PS/2 port yet. Thanks for the reply.
    Robert
    #3
    Rob_R
    New Member
    • Total Posts : 15
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/20 08:35:00
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z490 FTW PS/2 Port Not Working 2020/07/11 14:45:36 (permalink)
    Just a follow up to the PS/2 port not functioning on the Z490FTW.  I returned the motherboard to EVGA for a refund and purchased a new EVGA Z490FTW motherboard.  I installed the new motherboard today and have the same issue, which is the PS/2 port does not work with any of the three IBM Model M keyboards I tried.  The keyboards are not recognized in BIOS so that the arrow keys or tab keys do not work in the BIOS menus.  This behavior is the same with the 2 released BIOS files.  I will try the PS/2 keyboard in Windows shortly, although I'm fairly certain the behavior of the port will be the same and the port will not function in the Windows environment either.   I will report this to EVGA as a bug.
     
    Robert    
    #4
    Jump to:
  • Back to Mobile