EVGA

Z390 Dark - Bad bluetooth?

Author
danteafk
New Member
  • Total Posts : 39
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/04/24 20:05:43
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/07/13 07:52:22 (permalink)
I got myself the Bose QC35 II and Sony WH-1000XM3. Both are either not connecting or very stuttery on output. No issues when connected to the phone.
I googled this issue and found some similar posts/issues. 
 
Any recommendations? People been telling me to replace the the BT card, but as far as I know, it's built into the wifi on board card on the dark board.
 
Drivers are up to date, removed/reinstalled/rebooted, still same.

i9 9900k 5.2ghz - evga z390 dark - corsair ax1200i16GB g.skill tridentZ RGB 4600 CL18 - RTX 2080Ti  2160/8000960 -NVMe's only - LianLi O11 - ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz - 2x Qnix2710 @ 120hz - klipsch promedia 2.1
#1

7 Replies Related Threads

    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 23579
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Folding for the Greater Good
    • Status: offline
    • Ribbons : 117
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/13 11:40:37 (permalink)
    Not part of the Sound circuit 1 Intel® Wireless-AC 9560 Dual-Band WiFi/BT
     
     
    Z390 Dark spec sheet  https://www.evga.com/products/pdf/131-CS-E399-KR.pdfDF
     
    Z390 Dark manual has a lot of detail on sound setup PDF though I only found reference to using a jack for headphones
     
     https://www.evga.com/articles/01296/evga-z390-dark-motherboard/
     
     
     
     Edit - updated post
    post edited by Cool GTX - 2020/07/13 11:50:46

    RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
    AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
    Thank You for Your Support


    #2
    danteafk
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/24 20:05:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/13 11:46:55 (permalink)
    Cool GTX
    I'm not seeing Bluetooth listed for the Z390 Dark spec sheet  https://www.evga.com/products/pdf/131-CS-E399-KR.pdfDF
     
    Z390 Dark manual has a lot of detail on sound setup PDF though I only found reference to using a jack for headphones
     
     https://www.evga.com/articles/01296/evga-z390-dark-motherboard/
     
     
     
    Did you build the PC yourself ?  Was a M.2 Bluetooth device installed ?
     




    Hmmm, I see bluetooth under device manager and as far as I can tell, the Bluetooth is implemented in to the wifi card on the board? Intel Wireless-AC 9560 (1.73Gbps), Bluetooth 5.0

    i9 9900k 5.2ghz - evga z390 dark - corsair ax1200i16GB g.skill tridentZ RGB 4600 CL18 - RTX 2080Ti  2160/8000960 -NVMe's only - LianLi O11 - ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz - 2x Qnix2710 @ 120hz - klipsch promedia 2.1
    #3
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 23579
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Folding for the Greater Good
    • Status: offline
    • Ribbons : 117
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/13 11:51:05 (permalink)
    Yes, I Found it ---> Not part of the Sound circuit "1 Intel® Wireless-AC 9560 Dual-Band WiFi/BT"
     
    so seems to be part of the wireless
     
    Never found it mentioned in the Sound section of the manual though

    RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
    AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
    Thank You for Your Support


    #4
    danteafk
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/24 20:05:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/14 06:31:42 (permalink)
    so this means the BT Device is not capable of transmitting sound?

    i9 9900k 5.2ghz - evga z390 dark - corsair ax1200i16GB g.skill tridentZ RGB 4600 CL18 - RTX 2080Ti  2160/8000960 -NVMe's only - LianLi O11 - ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz - 2x Qnix2710 @ 120hz - klipsch promedia 2.1
    #5
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 23579
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Folding for the Greater Good
    • Status: offline
    • Ribbons : 117
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/14 08:54:47 (permalink)
    danteafk
    so this means the BT Device is not capable of transmitting sound?




    I have no personal experience doing BT -2- headphones - with that with this MB
     
    I could have missed it in the manual ... there was a lot of details for sound setups & I just skimmed the many pages

    RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K@4.8GHz 2xEVGA2080Ti EVGA-1200P2  Nibbler EVGA X99 Classified-5960X@4.5GHz 3-GPU Water Loop 1600P2 
    AIO Folding  X99 2x1080Ti FTW3 Hybrid, 1200P
    Thank You for Your Support


    #6
    HeavyHemi
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 14317
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/11/28 20:31:42
    • Location: Western Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 102
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/14 15:47:28 (permalink)
    Cool GTX
    danteafk
    so this means the BT Device is not capable of transmitting sound?




    I have no personal experience doing BT -2- headphones - with that with this MB
     
    I could have missed it in the manual ... there was a lot of details for sound setups & I just skimmed the many pages


    It would probably help if you'd quit going off topic to SOUND and focus on his issues with the BT CONNECTION. He has sound, the sound is bad and stutters. This is not a SOUND BOARD OR DRIVER issue it a BT connection issue.
     
    danteafk
    I got myself the Bose QC35 II and Sony WH-1000XM3. Both are either not connecting or very stuttery on output. No issues when connected to the phone.
    I googled this issue and found some similar posts/issues. 
     
    Any recommendations? People been telling me to replace the the BT card, but as far as I know, it's built into the wifi on board card on the dark board.
     
    Drivers are up to date, removed/reinstalled/rebooted, still same.



    As both BT and Wi-Fi use the same 2.4ghz frequency, turn down the transmit power on the 2.4ghz radio on the integrated intel WiFi chip. That might help. You can do this from device manager.

    EVGA X99 FTWK / i7 6850K 4.5ghz / GTX1080 Ti FE Hybrid / 32GB Corsair LPX 3200mhz / Samsung 850Pro 256GB / Corsair AX1200 / Window 10 Pro
    Fire Strike                        24,163
    Fire  Strike Extreme        14,452 
    Fire Strike Ultra                7,711 
    Time Spy                        10,357

    #7
    danteafk
    New Member
    • Total Posts : 39
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/24 20:05:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Z390 Dark - Bad bluetooth? 2020/07/16 06:14:30 (permalink)
    I got myself the realtek 5.0 bluetooth receiver for PC and they work fine now :)
     
    thanks guys.

    i9 9900k 5.2ghz - evga z390 dark - corsair ax1200i16GB g.skill tridentZ RGB 4600 CL18 - RTX 2080Ti  2160/8000960 -NVMe's only - LianLi O11 - ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz - 2x Qnix2710 @ 120hz - klipsch promedia 2.1
    #8
    Jump to:
  • Back to Mobile