EVGA

Helpful ReplyHot!X15 random disconnects?

Page: < 12345 Showing page 5 of 5
Author
GriggsCk
New Member
  • Total Posts : 4
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/05/02 13:08:30
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2023/09/25 03:28:30 (permalink)
A year and a half later they still haven't fix the issue, for a SINGLE mouse. Makes me wonder their overall products quality in general, maybe Nvidia is just a scapegoat for EVGA quitting the gpu market because EVGA can't make good stuff anymore. 
ty_ger07
Insert Custom Title Here
  • Total Posts : 16533
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/10 23:48:15
  • Location: traveler
  • Status: offline
  • Ribbons : 271
Re: X15 random disconnects? 2023/09/25 04:53:47 (permalink)
Not for a single mouse?
I have an X10 and it has never done this.

ASRock Z77 • Intel Core i7 3770K • EVGA GTX 1080 • Samsung 850 Pro • Seasonic PRIME 600W Titanium
My EVGA Score: 1546 • Zero Associates Points • I don't shill

GriggsCk
New Member
  • Total Posts : 4
  • Reward points : 0
  • Joined: 2022/05/02 13:08:30
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2023/09/25 04:58:15 (permalink)
ty_ger07
Not for a single mouse?
I have an X10 and it has never done this.


This "single" mouse is referring to the X15 fyi. Besides, even if your X10 is fine it doesn't take long to notice X15 is not the only product with problems that interfere with normal daily or gaming use. 
ty_ger07
Insert Custom Title Here
  • Total Posts : 16533
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/04/10 23:48:15
  • Location: traveler
  • Status: offline
  • Ribbons : 271
Re: X15 random disconnects? 2023/09/25 05:56:03 (permalink)
Agreed in all respects.  Just disagree with the idea that there isn't a single (unspecified) mouse that EVGA made which doesn't do it.

ASRock Z77 • Intel Core i7 3770K • EVGA GTX 1080 • Samsung 850 Pro • Seasonic PRIME 600W Titanium
My EVGA Score: 1546 • Zero Associates Points • I don't shill

Aquatorch
New Member
  • Total Posts : 17
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/09/18 04:35:55
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2023/09/30 08:41:46 (permalink)
Since sometime in either July or August, my mouse started disconnecting again.  It was solved back in early 2022, but now it's back with a vengeance.  At this time, the mouse will disconnect a dozen or so times within an hour's time-frame and is basically unusable.  It usually doesn't connect back up on its own, so I have to unplug it and plug it back in again, but sometimes that won't work either so instead I have to reboot my whole computer.
EVGATech_ChrisB
EVGA Tech Support
  • Total Posts : 1853
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/05/14 16:19:27
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re: X15 random disconnects? 2023/10/03 16:45:55 (permalink)
Dear Aquatorch and yourdriverskeepcrashing,
 
I am very sorry to hear that you are having some trouble with your mouse and if it is related to disconnects then we would recommend considering processing a warranty claim on the product at: https://www.evga.com/support/evgarma1.asp as this is abnormal behavior.
 
Please do not hesitate to contact us if you should need any support with this process.  Support@EVGA.com 
post edited by EVGATech_ChrisB - 2023/10/03 16:58:23



Aquatorch
New Member
  • Total Posts : 17
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/09/18 04:35:55
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2023/10/06 05:07:50 (permalink)
EVGATech_ChrisB
Dear Aquatorch and yourdriverskeepcrashing,
 
I am very sorry to hear that you are having some trouble with your mouse and if it is related to disconnects then we would recommend considering processing a warranty claim on the product at: https://www.evga.com/support/evgarma1.asp as this is abnormal behavior.
 
Please do not hesitate to contact us if you should need any support with this process.  Support@EVGA.com 




I have three of the same X15 mice and it's happening to all of them.  The issue isn't physical, it's driver related.
krunchbox
New Member
  • Total Posts : 23
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/12/17 05:48:31
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2023/10/31 18:16:52 (permalink)
I mentioned this before... get a monitor with Nvidia reflex and plug it into that reflex port. Turn on then off reflex and everything is golden, no need to reboot.  
Your pc runs the mouse at 2-3ms. The monitor latency will be 8ms at 1k poll rate, hardly notice a difference.  The mouse is better than Razer by far, but i have a backup just in case.
 
Mine started acting up as well once I connected a Razer mouse to my PC to charge.  I still run the 1.0.13 software version with old firmware.


Kerii7
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/27 02:05:54
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/03/26 08:35:19 (permalink)
On my 3rd X15 now.
Bought one, started disconnecting, replaced.
Replacement started disconnecting, replaced again.
Third one now also starting to disconnect.
It's clearly a design defect that will not be fixed with a replacement. EVGA needs to knock off with the insulting cookie cutter "please contact support if you have blahblah" posts. Just allow us to keep our warranty if we open it up and fix the solder joint ourselves.
post edited by Kerii7 - 2024/03/26 08:37:38
btarb24
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2023/08/23 06:19:46
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/04/25 10:21:00 (permalink)
Has it been confirmed that this is a solder issue and that reflowing resolves it permanently?  

I've got two x15 mice and both have this problem.
peckadelic
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2024/04/29 14:10:41
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/04/29 14:15:21 (permalink)
I'd like to revive this thread/issue. 
 
Seems to be a common issue. I even downgraded the firmware as suggested in the previous posts. Is there *any* update on this from EVGA staff? 
 
Seems like neither EVGA peripherals i have want to work correctly upon turning on my PC. The mouse disconnects when I lift for the first 30 seconds of usage, then says "USB device unrecognizable" on windows banner, until i replug the device back in. Then it's a diceroll if it happens again. I noticed i can reproduce the issue by lifting the mouse up and turning it upside down. If there is a physical component to this, that's just a shame,. but to me if it was an actual physical problem it would happen more than just a few times when booting and then be good the rest of the day. 
 
My Z15 keyboard 50/50 turns on with the PC. That's less annoying but still shouldn't be expected to have to unplug and plug your peripherals daily.  
 
btarb24
Has it been confirmed that this is a solder issue and that reflowing resolves it permanently?  

I've got two x15 mice and both have this problem.




Where did you see this? Do you have more details?
Aquatorch
New Member
  • Total Posts : 17
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/09/18 04:35:55
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/05/09 07:31:06 (permalink)
I am now on my 4th X15 mouse and they're all having the same issues.  Not only do they all have the same issue, they all seem to get worse over time.  The last one I got arrived in December 2023, so it's about six months old.
 
I could RMA it, but since I'm at an overseas military base, it's just less of a hassle to eat the cost and buy another mouse.  Unfortunately the EVGA store on Amazon is no longer selling X15 (I'm assuming because they're super borked up and EVGA can't figure out how to fix them)
Kerii7
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/27 02:05:54
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/05/31 22:58:09 (permalink)
So instead of fixing their mice, eVGA has decided to just end production and stop restocking Amazon and other stores, stop replying to users for 1.5 years, bury the issue, and hope people forget about this entire product line and just pretend it never existed. If eVGA wants to burn their bridges, that's their choice. And it's my choice where my money goes for future purchases of any computer products.
post edited by Kerii7 - 2024/05/31 23:01:02
rjohnson11
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 83820
  • Reward points : 0
  • Joined: 2004/10/05 12:44:35
  • Location: Netherlands
  • Status: offline
  • Ribbons : 85
Re: X15 random disconnects? 2024/06/01 01:54:55 (permalink)
Kerii7
So instead of fixing their mice, eVGA has decided to just end production and stop restocking Amazon and other stores, stop replying to users for 1.5 years, bury the issue, and hope people forget about this entire product line and just pretend it never existed. If eVGA wants to burn their bridges, that's their choice. And it's my choice where my money goes for future purchases of any computer products.


I understand. I'm sorry this has happened to you. 

AMD Ryzen 9 7950X,  Corsair Mp700 Pro M.2, 64GB Corsair Dominator Titanium DDR5  X670E Steel Legend, MSI RTX 4090 Associate Code: H5U80QBH6BH0AXF. I am NOT an employee of EVGA

Kerii7
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/27 02:05:54
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2024/07/03 16:13:55 (permalink)
rjohnson11I understand. I'm sorry this has happened to you.

There's no need for you to apologize, it's not your responsibility, it's eVGA's.
 
Since eVGA has ended this product line, I've decided to go ahead with the possible fix from this forum post:
forums.evga.com/X15Possible-Solution-Scroll-WheelDisconnectsFreezes-m3599628.aspx
 
 

 
As stated before I've already opened my mouse and inspected the solder joints, which look fine and were not disconnected, wires were not loose when prodding with a toothpick to inspect them.
However, as I have no other alternatives, I just went ahead and reflowed all three wires by the scroll wheel quickly with a fine tipped soldering iron. My X15 has not suffered any disconnects for almost a week now, whereas before it would disconnect daily, usually repeatedly every few minutes over the course of an hour. Is it poor quality solder? Is it going to disconnect again down the line? Who knows. Maybe finding some old leaded solder to replace the solder on those wires would make for a permanent solution, but for now the problem is "fixed" for me.
Page: < 12345 Showing page 5 of 5
Jump to:
  • Back to Mobile