EVGA

Hot!X15 random disconnects?

Page: < 12 Showing page 2 of 2
Author
EVGA_James
EVGA Product Manager
  • Total Posts : 981
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/12/14 14:54:29
  • Status: offline
  • Ribbons : 3
Re: X15 random disconnects? 2022/05/13 10:52:14 (permalink)
Unfortunately I have not yet been able to recreate this with a several of my X15. Our team is looking into these issues and should come out with a update soon. If you are still having issues please contact our support team for a warranty replacement.  


#31
ZexenFendragon
New Member
  • Total Posts : 5
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/07/30 05:45:59
  • Status: offline
  • Ribbons : 1
Re: X15 random disconnects? 2022/05/13 11:06:55 (permalink)
EVGA_James
Unfortunately I have not yet been able to recreate this with a several of my X15. Our team is looking into these issues and should come out with a update soon. If you are still having issues please contact our support team for a warranty replacement.  

Hey James, thanks for your reply. If it can help your team to replicate the issues, here's my specs:
 

 
Re-BAR is enabled in BIOS (I add this as I remember that USB had issues with PCIe 4 and AMD's chipset).
 
Since I downgraded the firmware to 1.28 I have to say that I haven't encountered any disconnections. I can provide you more information about the mouse if needed (S/N, date purchased if the product has been revised).
 
Hope this helps.
#32
iamSneaky
iCX Member
  • Total Posts : 488
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/04/11 01:05:16
  • Location: Australia
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/14 07:59:44 (permalink)
EVGA_James
Unfortunately I have not yet been able to recreate this with a several of my X15. Our team is looking into these issues and should come out with a update soon. If you are still having issues please contact our support team for a warranty replacement.  


sesquivel
Experiencing same issue. Mouse was under warranty so I was able to RMA it. Received a replacement (a refurbished mouse, instead of a new one ), same issue still happening. Mouse disconnects at random times. I don't have this issue with any other devices connected to my pc, so I don't think the issue is with my computer/usb ports. 


GREAT! Lets pay postage to send it in for RMA only to be sent another faulty mouse,
not only that but a refurbished one.
Been there, done that, lost money .... no thanks.

SS07:
Lian Li O11 Dynamic XL|i9 10900K [SP 98][Bykski FR-CU-RA-V2 CPU Block]|ASUS ROG Maximus XIII Extreme
EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra [Bykski Block]|Galax HoF OC Lab Edition 4600mhz|Alienware AW2721D
EVGA Supernova P2 1600

 
Elite ID: BJBC3RMQSBKAR2ALRHN
 
#33
Saberous
Superclocked Member
  • Total Posts : 163
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/10/08 14:04:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/14 11:59:56 (permalink)
elvinmagical
I was able to downgrade my mouse firmware with the following steps:
  1. Download EVGA Unleash RGB software version 1.0.13.0:
  2. Extract the EXE file to a new folder using 7-Zip
  3. Open Library\X15RGBLibrary.dll with a binary-safe text editor (Notepad++)
  4. Search for the string "X15_v1.28.bin", which is the last good firmware file as of now (the file itself can be found in Firmware folder)
  5. Look for the number after file name ("284"), it's the firmware's internal version and compared with the one from connected mouse
  6. Modify it to become 291 (the latest/buggy firmware v1.34 has internal version of 290, according to Library\X15RGBLibrary.dll found in driver version 1.0.15.0)
  7. Quit any running EVGA driver, run extracted UnleashRGB.exe, it will attempt a firmware "update" (downgrade to v1.28) because mouse-reported firmware version is 290, lower than 291
  8. After finishing the update, the driver will attempt to update again (this time it's 284 < 291), cancel it
  9. Voila! Your X15 mouse firmware is now downgraded to v1.28.
The 1.0.13.0 driver can then be installed normally. Don't forget to disable auto-update this time.
(EVGA, please don't patch it in a future release. We need this trick to prevent other undesired firmware updates done accidentally.)


Let me give this a try and see how it goes.
I was able to roll back to v1.28. Took me a few tries but I got it. Now time to test.

PC Specs:
ASUS Z390 Maximus XI Hero (Wi-Fi) MOBO
 i9 9900K @5GHZ
Custom loop, Corsair pump and rads/ EKW Blocks
32GB Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz
ASUS RTX 2080 OC
1 M.2 Samsung Evo 970 EVO 1T
1 M.2 Sabrent Rocket Q 2TB
1 Samsung Evo 860 2TB
1 Samsung Evo 860 1TB
1 Samsung Evo 850 1TB
1 WD GOLD 4TB 5400RPM 256MB
1 Seagate Barracuda 12TB 5400RPM 256MB
ASUS THOR 1200
Phanteks Enthoo 719
1, 27" VG27AQL1A 170HZ 1440p.  1, 27" ROG PG278QR 165HZ 1440p. 2, 24” ASUS VH238H 60HZ 1080p
Win 10 64 Pro
Corsair K95 Keyboard
EVGA X15 MMO Mouse
 
#34
Saberous
Superclocked Member
  • Total Posts : 163
  • Reward points : 0
  • Joined: 2007/10/08 14:04:09
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/14 17:42:36 (permalink)
So far, no issues after role back of firmware driver(Knock on wood) to v1.28. Prior before the firmware role back this morning I tested the X15 with the current v1.34. The X15 mouse had dc'ed on me several times. About 15 times.  Since firmware role back to v1.28. The X15 mouse has been solid. 
 
Note: They attached image. Is what EVGA RGB looks like after the application crashes.

PC Specs:
ASUS Z390 Maximus XI Hero (Wi-Fi) MOBO
 i9 9900K @5GHZ
Custom loop, Corsair pump and rads/ EKW Blocks
32GB Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz
ASUS RTX 2080 OC
1 M.2 Samsung Evo 970 EVO 1T
1 M.2 Sabrent Rocket Q 2TB
1 Samsung Evo 860 2TB
1 Samsung Evo 860 1TB
1 Samsung Evo 850 1TB
1 WD GOLD 4TB 5400RPM 256MB
1 Seagate Barracuda 12TB 5400RPM 256MB
ASUS THOR 1200
Phanteks Enthoo 719
1, 27" VG27AQL1A 170HZ 1440p.  1, 27" ROG PG278QR 165HZ 1440p. 2, 24” ASUS VH238H 60HZ 1080p
Win 10 64 Pro
Corsair K95 Keyboard
EVGA X15 MMO Mouse
 
#35
dr. husam
New Member
  • Total Posts : 17
  • Reward points : 0
  • Joined: 2011/02/12 09:35:25
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/17 22:26:04 (permalink)
After downgrading the firmware to 1.28 the problem is still there
 
#36
Aquatorch
New Member
  • Total Posts : 12
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/09/18 04:35:55
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/21 09:29:34 (permalink)
I too am having random disconnects with my X15 mouse.  I've tried multiple different USB ports, and also a separate USB hub to no avail.  The firmware is 1.35.
I have an ASUS Z690E Gaming Wifi mother board and have updated all the drivers as well as the BIOS in order to fix it, but nada....
 
I've tried looking in the event logs, but see nothing in there whenever the mouse disconnects.  I have just received a second X15 mouse that I can test to see if there's something wrong with my original mouse or not.
#37
zapoqx
New Member
  • Total Posts : 18
  • Reward points : 0
  • Joined: 2021/05/10 17:43:56
  • Location: AZ, USA
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: X15 random disconnects? 2022/05/21 14:25:20 (permalink)
I just looked up the UnleashRGB 1.0.16 and the firmware is indeed updated from 1.34 to 1.35 for the firmware.  Is anyone else able to confirm issues as Aquatorch has mentioned (as well as iDrizzt in a separate topic)?
#38
Page: < 12 Showing page 2 of 2
Jump to:
  • Back to Mobile