EVGA

Q-code issues

Author
AntsInMyEyesJohnson
New Member
  • Total Posts : 6
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/10/11 07:32:11
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2017/10/11 07:50:54 (permalink)
I recently received my RAM replacement from Corsair Dominator Platinium 16GB 2x8GB 2666MHz. I put them in with the the two others. All is fine im playing videogames. But this morning i turn on my pc and nothig happen. I go check on forum and tried to check my RAM one by one. They all running well except one that show the Q-code 32. I wait, try some things, put it in pair, enable XMP profile 1, etc. It start to run so i decid to put the three others. All seems to go further but now it show the Q-code A2 that im stuck with since like 20 mins. When i turn on it goes directly into the bios. At this point i realy dont know what do do and i find no answers. Im realy not the type who is good in that.

-Hardware-
intel i7 6700K
EVGA Z170 FTW
Zotac AMP 1070
Corsair dominator platinium DDR4
32GB (4x8GB) 2666MHz
Corsair RM 750
#1

13 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: Q-code issues 2017/10/11 09:15:28 (permalink)
    Have you tried to set your memory manually?


    #2
    AntsInMyEyesJohnson
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 07:32:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Q-code issues 2017/10/11 10:06:18 (permalink)
    I dont think so. Im now stuck on Q-code 34 and 35
    #3
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: Q-code issues 2017/10/11 10:16:46 (permalink)
    Try to set your memory manually to see if it helps resolve your issue.


    #4
    AntsInMyEyesJohnson
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 07:32:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Q-code issues 2017/10/11 10:21:17 (permalink)
    Can explain me how to do it so i make sure i dont do mistakes?
    #5
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: Q-code issues 2017/10/11 10:25:00 (permalink)
    The frequency, timings & voltage set inside the BIOS should match the JEDEC stickers on the sides of your RAM modules...
     



    #6
    EVGATech_BrandonS
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 585
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/01/28 13:52:01
    • Status: online
    • Ribbons : 4
    Re: Q-code issues 2017/10/11 10:25:52 (permalink)
    If it alternates between 34 and 35 you're likely seeing your CPU temperature, which means the motherboard posted successfully. If you're unable to see any video, I would recommend removing your video card and connect to the iGPU. This will help determine if the problem may be related to your graphics card or some other component. 
    #7
    AntsInMyEyesJohnson
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 07:32:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Q-code issues 2017/10/11 12:38:56 (permalink)
    Just to upgrade. My motherboard detect all my components. I just cant boot to my windows. It automatically boot to the bios when i turn it on after 4 beeps.
    #8
    EVGATech_BrandonS
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 585
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/01/28 13:52:01
    • Status: online
    • Ribbons : 4
    Re: Q-code issues 2017/10/11 12:47:57 (permalink)
    Unfortunately I have seen this happen, and means that Windows will likely need to be re-installed. You may, however, be able to adjust some settings in Boot and still be able to save your Windows installation. The most common cause is that the drive was originally installed as a legacy OS, and the motherboard is set to boot into UEFI. 
    #9
    AntsInMyEyesJohnson
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 07:32:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Q-code issues 2017/10/11 13:12:42 (permalink)
    I realy dont get why i'd lost my windows? It was installed in my SSD and i just add two more RAM yesterday. Amyway im actually reinstalling my window. Ill give give new in couple of minutes.
    #10
    AntsInMyEyesJohnson
    New Member
    • Total Posts : 6
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 07:32:11
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Q-code issues 2017/10/11 13:50:28 (permalink)
    Ok windows 10 pro is installed. Im just sad to have lost all my stuff but anyway my pc run great so thank you guys for your help
    #11
    XrayMan
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 54856
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/12/14 22:10:06
    • Location: Santa Clarita, Ca.
    • Status: offline
    • Ribbons : 97
    Re: Q-code issues 2017/10/11 21:57:32 (permalink)
     
    Glad everything worked out.    

       My Affiliate Code: 8WEQVXMCJL
     
         
     
       
     
               
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     



     
     
     
     
     
           
     
     
     
     
     
     
     
     
     
       
     
     
       
     
     
       
     
    #12
    Hoggle
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 1794
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/10/13 22:10:45
    • Location: Eugene, OR
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Q-code issues 2017/10/12 00:39:50 (permalink)
    Glad it worked out but sorry you lost stuff. Windows has me backing up pretty often as I had to reinstall Windows 10 after one of the major patches a while ago. Luckily it saved all my important files and pictures but losing my programs was an unexpected pain.
    #13
    mike406
    SSC Member
    • Total Posts : 594
    • Reward points : 0
    • Joined: 2015/02/21 18:17:33
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re: Q-code issues 2017/10/15 21:28:32 (permalink)
    Ever since I had Windows 10 literally commit suicide after an automatic update (BSOD loop) I made sure it would never happen again. I take nightly snapshots of my PC using EaseUS Todo Backup Free and store them on my NAS. It's never failed me in restoring an image and I trust it over the Windows built in backup and restore system.

    Motherboard: EVGA Z170 Classified K
    CPU: Intel Core i7-6700K
    RAM: Corsair Dominator Platinum (2 x 8GB) 3000 MHz CL-15
    Video Card: EVGA GTX 980 Ti FTW
    Boot Drive: Samsung 840 EVO 120GB
    Data Drive 1: Samsung 850 EVO 1TB
    Data Drive 2: Western Digital Black 1TB
    Power Supply: Corsair HX1000i
    OS: Windows 10
     
    If I helped you select an EVGA product for your build, please consider using my Affiliate Code FIX-0GZ-W4CY with product registration.
    #14
    Jump to:
  • Back to Mobile