EVGA

[PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were installed

Author
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 9291
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Mid-Atlantic
  • Status: offline
  • Ribbons : 77
2018/02/05 20:53:06 (permalink)
Public Service Announcement [PSA]
 
Win 10 system has Folding issue after monthly "maintenance reboot" - no updates were installed - [I reboot every 30 days]

 
So, Rig #2 in Signature has been chugging along acting a little strange as once in a while 1 of the two GPU would stop OC of GPU while Folding
 
Decided it was time for a simple reboot, set the Folding to "Finish" as they were going to finish within 20 min of each other.
 
I do my reboot and neither GPU will come off of base clocks & No Error messages in the Folding control panel - (MSI Afterburner 4.2.0)
 
Windows 10  Pro 64bit, Version 1511, OS Build 10586.753
 
Nvidia Driver 373.06 --- GPU driver & PhysX only
 
No Windows notice of loading anything ---> I use Metered Connection setting also
 
Nvidia control & Windows set to Max performance -- Check
 
Three separate security product all say the system is clean
 
Figured might as well reload my drivers
 
So, offline, kill all background software (security stuff and all), DDU in safe mode, remove old driver & run the Kill Nvidia Experience all with DDU
 
Then after reboot, kill all background software again and do a fresh install of Nvidia 373.06 driver  -- Custom, GPU driver & PhysX only
 
Set Nvidia control to Max performance & confirm Windows set to Max performance
 
Reboot again, then after Windows loads ---> then I connect the network cable
 
Start Folding Advanced window & MSI Afterburner ---> Back to Full Power
 
Not sure why Nvidia driver was "corrupted" on reboot
 
I do know:
 - Win 10 Did NOT change the Nvidia driver & gave no indication of loading any software or drivers
 
 - Rig is on a UPS - not a power issue, HD is a SSD no issue with it .....
 
 
 
Bottom line:  DDU  then reinstall Nvidia drivers, Set Nvidia Control panel to Performance ---> back at Full Power
 
For anyone who wonders - Nibbler [my Big Dog Folding Monster] is Win 10 and uses Precision X OC 6.0.6 and has not shown any issues
 
 
 
FYI - Ive learned to restart XOC every week or it will eventually crash on a 24x7 Rig,
 
- I also close the Folding Control panel once a week and restart it without stopping Folding or closing the Folding Clients - seems to help
 
 
Fold Strong my fellow Folders and Brothers & Sisters of Team EVGA Folding

 
 

Nibbler - EVGA X99 Classified, 5960X, 2-TitanX Pascl & EVGA 1080FE, Custom loop, modded Phanteks Enthoo Primo, 32GB GSkill DR4, Intel NVMe PCIe 750 SSD, Win10 Pro, EVGA 1600 P2, Folding 3.5M PPD, 4K Acer XB280HK monitor
Bling AIO Folding Rampage5e10, 5930K, EVGA CLC 240 2-EVGA 1080Ti FTW3 Hybrid, 32GB GSkill DDR4, Samsumg 850 Pro SSD, Win 7 Pro 64bit, EVGA 1200 P2 PSU, Folding 2M PPD, Thermaltake View 71 Affiliate code 5MLLDCG6B

#1

5 Replies Related Threads

    notfordman
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8136
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/08/09 23:52:23
    • Location: no service
    • Status: online
    • Ribbons : 20
    Re: [PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were install 2018/02/06 09:27:12 (permalink)
    That is quite strange CoolGTX. At least you got it handled....  Stopping the client, then restarting it, will it usually pick up the same WU?? Thanks for the info dude!
    #2
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 25385
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: offline
    • Ribbons : 126
    Re: [PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were install 2018/02/06 10:14:32 (permalink)
    My big killer from the updates are Black Screen of Death after a forced graphics driver install while Folding.
    I have to dump the WU and reset the computer to get my screen back. Part of why I removed my SLI Bridges.
    #3
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 9291
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Mid-Atlantic
    • Status: offline
    • Ribbons : 77
    Re: [PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were install 2018/02/14 19:52:20 (permalink)
    OK... strange as it seems,
     
    One of my Windows 7 Pro machines now seems to be running better after DDU, clean reinstall of Nvidia drivers
     
    X99 MB, 3 - 1080 Ti class GPU ---> saw improved PPD and stability of Precision XOC after reinstall
     
    The only thing that I can think of is the MS security or .NET patches must have caused issues last month ?
     
     
     

    Nibbler - EVGA X99 Classified, 5960X, 2-TitanX Pascl & EVGA 1080FE, Custom loop, modded Phanteks Enthoo Primo, 32GB GSkill DR4, Intel NVMe PCIe 750 SSD, Win10 Pro, EVGA 1600 P2, Folding 3.5M PPD, 4K Acer XB280HK monitor
    Bling AIO Folding Rampage5e10, 5930K, EVGA CLC 240 2-EVGA 1080Ti FTW3 Hybrid, 32GB GSkill DDR4, Samsumg 850 Pro SSD, Win 7 Pro 64bit, EVGA 1200 P2 PSU, Folding 2M PPD, Thermaltake View 71 Affiliate code 5MLLDCG6B

    #4
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 25385
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: offline
    • Ribbons : 126
    Re: [PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were install 2018/02/14 21:01:45 (permalink)
    I did go back to 2.04 from 2.05 because my X99 Classified started to reboot for no reason.
    post edited by bcavnaugh - 2018/02/14 21:03:43
    #5
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 9291
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Mid-Atlantic
    • Status: offline
    • Ribbons : 77
    Re: [PSA] Win 10 Folding issue after monthly maintenance reboot - no updates were install 2018/02/15 11:23:14 (permalink)
    bcavnaugh
    I did go back to 2.04 from 2.05 because my X99 Classified started to reboot for no reason.


    Guess I could have given some details above
     
    Rampage V Edition 10 -- BIOS 1502
    i7-5930K
    EVGA 1080 Ti FTW3 Hybrids
    PSU EVGA 1200 P2
    Precision XOC 6.1.14
    Nvidia 378.92 -- GPU & PhysX Only
    Win 7 Pro 64b
     
    These parts are headed over here  RGB BLING with AIO New FOLDING Project --->very soon
     
    and that "third GPU" ---> T Xp card is headed to the Nibbler upgrade

    Nibbler - EVGA X99 Classified, 5960X, 2-TitanX Pascl & EVGA 1080FE, Custom loop, modded Phanteks Enthoo Primo, 32GB GSkill DR4, Intel NVMe PCIe 750 SSD, Win10 Pro, EVGA 1600 P2, Folding 3.5M PPD, 4K Acer XB280HK monitor
    Bling AIO Folding Rampage5e10, 5930K, EVGA CLC 240 2-EVGA 1080Ti FTW3 Hybrid, 32GB GSkill DDR4, Samsumg 850 Pro SSD, Win 7 Pro 64bit, EVGA 1200 P2 PSU, Folding 2M PPD, Thermaltake View 71 Affiliate code 5MLLDCG6B

    #6
    Jump to:
  • Back to Mobile