EVGA

Hot!Nu audio

Author
Whyte2020
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/06/22 08:23:19
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/08/10 09:41:06 (permalink)
I'm about ready to smash this card up and throw it in the bin that's how much this sound is frustrating the life out me, line in from my denon prime 4 through obs, one minute it's crystal clear next time come to use it all I can hear is buzzzzzzzzzzzzzzz then I have to reinstall and reinstall and reinstall every driver you've ever made in an attempt to get it sounding clear again when the right magic combination of messing around is done it starts working fine, then it will randomly start all over again, evga I'm seriously fed up with this audio card
#1

11 Replies Related Threads

    EVGATech_LeeM
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 2136
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/11/04 14:43:35
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: Nu audio 2020/08/10 10:34:35 (permalink)
    Well, let's start by listing out the things you've tried so far, and also list your system specs.  That includes which motherboard you're using and which PCIe slot you've installed the card.
    #2
    Whyte2020
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/22 08:23:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/10 11:33:34 (permalink)
    Aours gaming 7 rev 1.0 z370
    8700k
    32gb gskill trident
    Evga 2080ti ftw3 ultra

    Installed in the pciex1_3
    #3
    Whyte2020
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/22 08:23:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/10 11:41:13 (permalink)
    Literally tried everything pal, reinstalling drivers, disabling renenabling, this has happened since purchasing 3 4 months ago, like I say there is a magic combination of installing drivers ontop of drivers on top of Pro audio drivers and a bit more messing that gets rid of the noise on the line in but today it's just not happening and I'm fed up with it mate, cheers
    #4
    LCaldas
    New Member
    • Total Posts : 48
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/01/13 16:43:44
    • Location: Rio de janeiro - Brasil
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Nu audio 2020/08/10 13:32:54 (permalink)
    Did you use a headset or speakers?
    #5
    Whyte2020
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/22 08:23:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/10 13:48:46 (permalink)
    I have both but its capturing audio to stream that's the issue from line in
    #6
    LCaldas
    New Member
    • Total Posts : 48
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/01/13 16:43:44
    • Location: Rio de janeiro - Brasil
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Nu audio 2020/08/10 13:56:46 (permalink)

    A noise of your electrical network ? Or cable of Line in?
    #7
    Whyte2020
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/22 08:23:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/10 15:27:18 (permalink)
    The card is generating noise on the line in port even when nothing is plugged into it it, I can see it on the audio mixer on obs its showing a volume even nothing plugged in, I've just wiped everything off to go with nu audio and put it in the bottom pcie slot do shall reinstall drivers and see if it's still doing it
    #8
    Whyte2020
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/22 08:23:19
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/11 09:19:39 (permalink)
    Card is still making noise on line in plugging into motherboard is absolutely fine, card is goosed
    #9
    LCaldas
    New Member
    • Total Posts : 48
    • Reward points : 0
    • Joined: 2004/01/13 16:43:44
    • Location: Rio de janeiro - Brasil
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Nu audio 2020/08/11 12:58:51 (permalink)
    It came for nothing? yesterday was ok and now is this way?
    #10
    silentknyght
    New Member
    • Total Posts : 23
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/07/17 06:41:15
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Nu audio 2020/08/11 16:36:41 (permalink)
    Whyte2020
    Card is still making noise on line in plugging into motherboard is absolutely fine, card is goosed



    I'd submit for RMA and get a replacement. 
    #11
    xPLACEBOx
    New Member
    • Total Posts : 8
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/06/07 15:51:34
    • Location: In the desert, California
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: Nu audio 2020/09/05 16:27:25 (permalink)
    I have an Aorus Z390x Ultra, and I've had my fair share of issues, especially with the install. The biggest problem I've found with the Aorus is using the x1 slot that makes the card sit over one of the NVMe covers (if yours has them), you just don't get a solid fit. The x1 connection on the card could be a bit longer, because there are other things on a mobo that could create this issue. As such, I also have to be careful moving my rig to work on it. The wrong jostle could unseat the card, then I have to go thru the driver install process again. If you can, use the x1 slot at the top, it has no obstruction unless you are using a tower cooler like me, that blocks too much of the Nu Audio headspace. 
    A bad fit on your card could cause random issues as vibration from your rig could unseat the card just enough to make it mess up, especially if it's installed over an NVMe cover.
    #12
    Jump to:
  • Back to Mobile