EVGA

HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!!

Author
bilabonic
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/10/11 09:46:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2017/10/11 09:52:41 (permalink)
Hi All
 
I have ALWAYS purchased since owning a PC EVGA PSU's as they are THE BEST !!!!
 
BUT i have just turned on my gaming PC and it made a HUGE bang and a slight smell came from it !!!!!
 
I have owned over ten EVGA supplies over the years and wondered if i am covered with warranty ?
 
I 'may' still have the box ? But i am not certain, i'm also pretty sure it is under 2 or 3 years old.......
 
Can anyone advise please as i was informed by a friend that EVGA have excellent customer Services and will replace if under 10 years old.....I am also unsure as to where i purchased item (Scan, Ebuyer....or other)
 
Thanks in advance !
 
 
#1

15 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/11 10:13:53 (permalink)
    The 1300w comes with a 10 year warranty. Here are your rma options... https://www.evga.com/howtorma/


    #2
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/11 11:17:44 (permalink)
    Thanks Sajin !!!!
     
    That has made me HAPPY !!!!! Best PSU's on the market by far...I hope it all goes smoothly !!!!
     

     
    #3
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/11 11:26:07 (permalink)
    No problem. 


    #4
    Cool GTX
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 7694
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/12/12 14:22:25
    • Location: Mid-Atlantic, USA
    • Status: offline
    • Ribbons : 70
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/11 12:12:54 (permalink)
    This may help others as your issue seems to have been addressed by Sajin
     
    If you registered the PSU the warranty info is on your  "My EVGA" ---> "My Products"
     
    If you have not registered; you can check warranty status Here: https://www.evga.com/support/guestregister.asp
     
     Also FYI  ---->    EVGA Power Supply Update Notice
    evga.com/articles/00803
    NOTE: This symptom should not occur on ANY Power Supply that was purchased on October 1st, 2013 or later.
     
     
    Products affected
    • EVGA SuperNOVA 1000 G2 Power Supply (120-G2-1000-XR)
    • EVGA SuperNOVA 1000 P2 Power Supply (220-P2-1000-XR)
    • EVGA SuperNOVA 1300 G2 Power Supply (120-G2-1300-XR)
    •  
      EVGA has discovered that a small batch of our 1300W & 1000W Power Supplies (P/N: 120-G2-1300-XR, 220-P2-1000-XR, 120-G2-1000-XR) did not meet the quality levels that EVGA stands behind. There is insufficient insulation on the thermal pad by a heatsink which may cause the Power Supply to shut down or be unable to power on. If you have one of these part numbers, please fill in your serial number below on this page to see if your power supply is affected. NOTE: This symptom should not occur on ANY Power Supply that was purchased on October 1st, 2013 or later. If your part is affected you will have the option to register your product for the RMA or continue with an RMA if your product is already registered. Where possible, RMA’s for these serial numbers will be setup with free expedited shipping and a return label. Upon receipt of the new Power Supply, please use the included return label to send back your old power supply, cables and accessories to EVGA.
       

    Nibbler - EVGA X99 Classified, I7-5960X, 2-Titan X Pascal & 1 EVGA 1080FE, EK WB, Custom loop, modded Phanteks Enthoo Primo Case, 32GB GSkill Ripjaws DDR4-3000, Intel NVMe PCIe 750 SSD, Win10 Pro, PSU EVGA 1600 P2 Folding ~3.5M PPD @2100MHz, 4K Acer XB280HK monitor
    #2 ASUS Z97-WS, i7-4790K@4.5GHz,  2Way-SLI - EVGA Titan X SC - EK WB/BP, Custom loop, 32GB GSkill Ripjaws DDR3-2400, Samsumg Pro 850 SSD, 2-2TB WD Black, Win 10 Pro 64bit, EVGA 1200 P2 Supernova PSU, Folding  1.6M PPD, modded Corsair 760T case   Affiliate code 05MLLDCG6B

     
     
     
     
     
    [image]http://folding.extre
    #5
    XrayMan
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 54856
    • Reward points : 0
    • Joined: 2006/12/14 22:10:06
    • Location: Santa Clarita, Ca.
    • Status: offline
    • Ribbons : 97
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/11 22:01:13 (permalink)
     
    Nice to know your covered.     

       My Affiliate Code: 8WEQVXMCJL
     
         
     
       
     
               
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     



     
     
     
     
     
           
     
     
     
     
     
     
     
     
     
       
     
     
       
     
     
       
     
    #6
    Hoggle
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 1794
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/10/13 22:10:45
    • Location: Eugene, OR
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 00:14:36 (permalink)
    Never a good thing to have that happen and sorry to hear the system went down but EVGA is good about taking care of the customers.
    #7
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 10:50:51 (permalink)
    Cheers Guy's...
     
    Only now having a look at the RMA, i was not aware you had to Register them....Nice to know for future.
     
    Will get back with reply on how it went.
     
    Thanks again.
    #8
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 10:55:35 (permalink)
    Sajin
    The 1300w comes with a 10 year warranty. Here are your rma options... 


    Sajin
    The 1300w comes with a 10 year warranty. Here are your rma options... 


    When i select RMA process i get sent BACK to this page ? I am based in the UK.....


    Any ideas, thanks......Not a Great Start !!!
    #9
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 10:57:47 (permalink)
    bilabonic
    When i select RMA process i get sent BACK to this page ? I am based in the UK.....


    Any ideas, thanks......Not a Great Start !!!

    Try a different web browser.


    #10
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:03:25 (permalink)
    Sajin
    bilabonic
    When i select RMA process i get sent BACK to this page ? I am based in the UK.....


    Any ideas, thanks......Not a Great Start !!!

    Try a different web browser.


    Tried.....

    EVGA RMA PROCESS - UNITED STATES / CANADA.....

    #11
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:07:39 (permalink)
    STRANGE....I have just gone BACK to the MAIN page and found the link for RMA in EU...BUT when i post the URL of the link it does NOT show on the post ??
     
    The serial No. is tiny....lol
    post edited by bilabonic - 2017/10/12 11:10:23
    #12
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:08:57 (permalink)


    #13
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:10:46 (permalink)


    #14
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 24076
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 145
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:14:47 (permalink)
    bilabonic
    STRANGE....I have just gone BACK to the MAIN page and found the link for RMA in EU...BUT when i post the URL of the link it does NOT show on the post ??
     
    The serial No. is tiny....lol



     
    The reason it doesn't show on the post is because you don't have enough posts yet to link properly.
    post edited by Sajin - 2017/10/12 11:19:49


    #15
    bilabonic
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2017/10/11 09:46:35
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: HELP - EVGA 1300w just made a VERY LOUD bang noise and has stopped working !!!! 2017/10/12 11:32:52 (permalink)
    Oh OK, all sorted now...Thanks
    #16
    Jump to:
  • Back to Mobile