EVGA

GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16

Author
mickleby
New Member
  • Total Posts : 12
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/09/16 13:02:23
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/10/11 14:19:46 (permalink)
I built this Windows 7 Home Premium 64bit i7-3770K box like 5 years ago. I think I used HyperSLI 0.95. It was working in SLI. Then something broke, and I left the box sit.
 
Now... With the current and recent nVidia drivers I see both 460's in the Windows Device Mgr; I can select either or even the iGPU for PhysX. No SLI, though. I've tried a few versions of HyperSLI but I get BSOD after POST. I rolled back the UEFI BIOS a couple times; no change.
 
So, please tell me what combo of drivers (and BIOS) will work. Or is there a registry hack? Or a driver hack?
 
My plan is to locate the drivers known good back in 2013 or so. Then I'll try to update one at a time. Sounds like hours of tedium with very little gain.
 
EVGA GTX460 2Win
Intel i7-3770K
Asus P8Z77-I Deluxe
Intel Panther Point Z77, Intel Ivy Bridge
AMI 2014-06-20 1201
Kernel/HAL 6.1.7601.2436 Win7sp1_ldr_escrow.180815-1700
nVidia drivers 9.18.13.697
 
#1

26 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/11 14:29:27 (permalink)
    Install driver 388.71 & then use DSLIA


    #2
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/11 15:21:24 (permalink)
    If driver 388.71 fails to work for you try using 387.92.


    #3
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/11 19:50:55 (permalink)
    388.71 doesn't enable SLI but it claims patch succeeds. I will try 387.92 but first the README says
    version 1.7 25/05/17 Supporting WHQL up to 382.33  
    so I'll d/l that one first.
    #4
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/11 20:06:41 (permalink)
    That is for version 1.7. You're using 1.7.1 which should work just fine with 387.92.


    #5
    MhzManiac
    SSC Member
    • Total Posts : 572
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/22 06:01:42
    • Location: U.P., Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/11 21:48:11 (permalink)
    Maybe a silly question, but the jumper connector is still in place on the video cards, right?

     
    That is me in the picture, anyone else ever pet a live Lion?
    EVGA X79 Dark Bios 2.13 4820 Ivy Bridge-E 4.6G (46X) (1 gig + O/C)24/7, 16G Kingston 1600 Quad Channel 9-8-8-27, 1T,  
    Samsung 840 PRO 1000G / 512G SSD,   EVGA GTX 970SC in 2 way SLI  all water cooled, Win 10 Pro 64 BIT
    EVGA Supernova 1300 watts, NZXT Full Tower, Corsair H100 Liquid , Dell S2417DG  3D G-Sync monitor


     
     
    #6
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 07:58:30 (permalink)
    @MhzManiac The SLI jumper is internal I believe, the 2Win (twin) has 2 GPUs on one board. I haven't touched the hardware since my "known good" working condition in 2013.
     
    @Saijin Yes 1.7.1 "should" work, but I haven't succeeded yet. Could be user error. I also tried 1.6, same no-love. (And I notice 1.6 README only includes info up to 1.4--that is, 1.7.1 includes support more recent than 1.7)
     
    The patch works, or seems to. I get a driver that is signed, deployed, loaded on reboot. I do not get SLI. I've tried drivers 382.33, 388.71, 314.22
    #7
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 10:57:11 (permalink)
    Looks like you're out of luck.


    #8
    MhzManiac
    SSC Member
    • Total Posts : 572
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/22 06:01:42
    • Location: U.P., Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 11:43:21 (permalink)
    Try an external jumper board and see it it helps. I know win 10 looks for that connection.

     
    That is me in the picture, anyone else ever pet a live Lion?
    EVGA X79 Dark Bios 2.13 4820 Ivy Bridge-E 4.6G (46X) (1 gig + O/C)24/7, 16G Kingston 1600 Quad Channel 9-8-8-27, 1T,  
    Samsung 840 PRO 1000G / 512G SSD,   EVGA GTX 970SC in 2 way SLI  all water cooled, Win 10 Pro 64 BIT
    EVGA Supernova 1300 watts, NZXT Full Tower, Corsair H100 Liquid , Dell S2417DG  3D G-Sync monitor


     
     
    #9
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 27095
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 153
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 11:57:51 (permalink)
    https://www.evga.com/articles/00613/
    https://www.evga.com/Products/Specs/GPU.aspx?pn=8A32A680-39FA-4EED-8FCF-EE6B0B1E0A5C
    This card has single SLI Fork like the GTX 690 and runs Quad SLI unlike 4-Way SLI.
    GeForce 326.80 Driver BETA Win 7
    GeForce 385.12 Driver BETA Win 10, I Could not run my GTX 690 in Quad SLI under Windows 10
    post edited by bcavnaugh - 2018/10/12 12:08:05

     

    #10
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 12:15:43 (permalink)
    If I remember correctly this is 2 chips on one PCB, so there'll be no connectors for a jumper.

    I had it running in SLI 5 years ago. All the software is still out there. The question is ROI for time to find and fiddle.

    Did I read somewhere the secret is to expose the switch/setting on the Nvidia Experience panel? The MOBO maker pays a SLI licence--which mine wouldn't on mITX with 1x16 and 2x4 PCIe.

    Maybe I can have a chat with the fellow maintaining DSLIA. I'll keep ya posted!
    #11
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 12:27:00 (permalink)
    bcavnaugh
    This card has single SLI Fork like the GTX 690 and runs Quad SLI unlike 4-Way SLI.
     BETA Win 7

    Can you point me to more info re "single SLI fork"? I'll search on "Quad SLI unlike 4-Way SLI" also. Thanks.

    The timing on that beta driver looks right. Perhaps I used that together with HyperSLI 0.96 (that I just found hiding under the /Windows folder). BTW HyperSLI references "/Windows/Sysnative", a folder I don't see in Win 7--is that causing the BSOD? Can I point those refs to "/Windows/system32"?
    #12
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/12 12:43:32 (permalink)
    mickleby
    bcavnaugh
    This card has single SLI Fork like the GTX 690 and runs Quad SLI unlike 4-Way SLI.
     BETA Win 7

    Can you point me to more info re "single SLI fork"? I'll search on "Quad SLI unlike 4-Way SLI" also. Thanks.

    The timing on that beta driver looks right. Perhaps I used that together with HyperSLI 0.96 (that I just found hiding under the /Windows folder). BTW HyperSLI references "/Windows/Sysnative", a folder I don't see in Win 7--is that causing the BSOD? Can I point those refs to "/Windows/system32"?

    Sysnative = System32. So yes.


    #13
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 12:55:07 (permalink)
    Update:
    I've tried GeForce driver 326.80 beta, ditto DSLIA, ditto HyperSLI1.0, and ditto HperSLI0.96.
     
    With the vanilla driver and DSLIA'd just no difference -> PhysX all 3 GPU but no SLI settings. Both HyperSLI yield BSOD. The NTOSKrnl and HAL are both 2018-09, so maybe that's the issue with HyperSLI.
     
    I could roll back the BIOS. Also, I disabled Lucid but I know Lucid was running back when things worked.
    #14
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 12:56:53 (permalink)
    Sounds like you're out of luck.


    #15
    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 31266
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 181
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 12:59:26 (permalink)
    Did you even end up testing driver 387.92 like I suggested?


    #16
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 27095
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 153
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 12:59:55 (permalink)
    On my old Z77 MB If I enabled Lucid in the Bios and the Drivers if I tried to enable SLI on my GTX 680 Cards it would give me a BSOD. I could only run SLI with the Lucid Drivers uninstalled and then Disabled in the Bios.

     

    #17
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 15:07:04 (permalink)
    @bcavnaugh I couldn't get Lucid to install, anyway. That led to a rabbit hole. I tried to use the iGPU. Couldn't get HDMI to provide signal. When I'm running thru the GTX I see the iGPU is available for PhysX. I completely removed the GPU, reset CMOS, bang bang, but no Intel i7 iGPU HDMI signal.
     
    @Sajin I thought I had tried 387.92 but I don't see its installer. I'm d/l now, will update you
    #18
    MhzManiac
    SSC Member
    • Total Posts : 572
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/22 06:01:42
    • Location: U.P., Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/13 22:57:16 (permalink)
    If I remember correctly this is 2 chips on one PCB, so there'll be no connectors for a jumper. 
     
    Not a MB jumper but GPU connector. 
     
     
    post edited by MhzManiac - 2018/10/13 23:04:06

    Attached Image(s)


     
    That is me in the picture, anyone else ever pet a live Lion?
    EVGA X79 Dark Bios 2.13 4820 Ivy Bridge-E 4.6G (46X) (1 gig + O/C)24/7, 16G Kingston 1600 Quad Channel 9-8-8-27, 1T,  
    Samsung 840 PRO 1000G / 512G SSD,   EVGA GTX 970SC in 2 way SLI  all water cooled, Win 10 Pro 64 BIT
    EVGA Supernova 1300 watts, NZXT Full Tower, Corsair H100 Liquid , Dell S2417DG  3D G-Sync monitor


     
     
    #19
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 07:23:06 (permalink)
    @MhzManiac I don't understand. This is one card, one dual-gpu card.
     
    @Sajin no love with the driver you suggest.
     
    So the old drivers (285.62, 296.10) also BSOD with HyperSLI (0.96, 1.0). I think the kernel/hal have changed too much for HyperSLI, or maybe I could still try with old BIOS. Plus they won't support my 2560x1080 monitor.
     
    I want to track down the issue of integrated GPU before I try to contact DSLIA peeps. I naively thought, just plug into HDMI on MOBO. Then I pulled GFX. Then I cleared CMOS. I THINK I remember a setting in the BIOS that is no longer there, to disable iGPU. Where did it go? Intel diagnostic tool skips gfx check when connected to gfx card. Hmm.
     
    I have an i3. I could swap CPUs to see if I get mobo video signal. So much work and risk of error. AND this mITX box is so inconvenient!
     
    Aside from one wasted GTX460 it is a fine machine. Maybe I will sleep on it for a week before I risk bending cpu pins on the mobo.
    post edited by mickleby - 2018/10/14 07:25:44
    #20
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 27095
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 153
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 07:46:53 (permalink)
    Cannot Enable SLI with GTX 460 2WIN
    GTX 460 2WIN SLI PROBLEMS: Answers would be appreciated
    May help https://www.evga.com/support/download/ You will find even Older NVIDIA Drivers here for your card.
    Driver 275.33 Windows 7 64bit Download  View
    NVIDIA Update
    • In Release 275, NVIDIA Update adds automatic SLI, multi-GPU, and antialiasing (AA) profile updates. These profile updates are automatically downloaded from NVIDIA and silently installed on your PC, keeping it up-to-the-minute with the latest game profiles. When you install a Release 270 or later GeForce driver from www.nvidia.com, you will be presented with the option
    Need SLI patch 1.5 but cannot find it.
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=244817
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=231383
    https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/EVGA-GeForce-GTX-460-2WIN-2GB-dual-GPU-Graphics-Card-Review/Power-Consumption
    Show you need at lest a 700 Watt Power Supply with at least 46 amps of power on the +12v rail.
     
    nVidia stated on their forum you can't run this in SLI with any other card, and the SLI prong on the card was a design error which wasn't fixable before the card went to mass production.
    Yup, I just got this information from EVGA as well.  Updating the article now, thanks for the heads up!
     
    Maybe it is just time to upgrade your computer now.
    post edited by bcavnaugh - 2018/10/14 08:22:30

     

    #21
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 10:43:45 (permalink)
    @bcavnaugh "Maybe it is just time to upgrade your computer now." But I HAD it working! :D
     
    I'll track down SLI Patch 1.5. HyperSLI is the continuation, the replacement and extension of SLIPatch1.5. Same dev, anatolymik.
     
    It's funny you link PCPer because I'm in that forum reporting I got the SLI to work with HyperSLI on this SAME BOX. I do not mention the HyperSLI version or the drivers and obviously Windows (though still 7 SP1)  has moved on regardless. Sure I have the install DVD and there are ISOs of intermediate versions.. But again, ROI.
     
    I have a thought about the HDMI mobo port. Maybe "way back then" the Intel drivers wouldn't stretch to 2560x1080 like the "ancient" nVidia 275.33 already did. I have another display to try.
     
    Way too many moving parts after 5 years. And THINK MORE THAN TWICE about using super small mItx cases!
    #22
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 10:49:30 (permalink)
    Aside: There's something screwy with this Quick Reply editor. That last post, #22, is missing a hyperlink I added -- and the text under the link as well. Worse still, I made a post that would have been #19. Where is it? Was there a race condition with another poster? I'm using the latest Chrome Version 69.0.3497.100 (Official Build) (64-bit), fully updated Win 7 Home Premium SP1.
     
    #23
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 27095
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 153
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 11:14:36 (permalink)
    With some of the Windows 7 Patches lately it is hard to keep even our Older OS Computers running well anymore.
    post edited by bcavnaugh - 2018/10/14 11:16:40

     

    #24
    mickleby
    New Member
    • Total Posts : 12
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/16 13:02:23
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 11:34:08 (permalink)
    The link for SLIPatch is interesting. "If" Quick Reply will share it, I found it on Wayback Machine https://web.archive.org/w...content.php?content.30
    #25
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 27095
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA, Affiliate Code: E5L3CTGE12
    • Status: online
    • Ribbons : 153
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 11:54:56 (permalink)
    Let us know if it work!

     

    #26
    MhzManiac
    SSC Member
    • Total Posts : 572
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/22 06:01:42
    • Location: U.P., Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: GTX 460 2Win SLI non-SLI board PCIe 2.0 x16 2018/10/14 20:59:13 (permalink)
    @MhzManiac I don't understand. This is one card, one dual-gpu card.
     
    Okay, now I understand. Never had a card like that so I will bow out. Hope you have success!

     
    That is me in the picture, anyone else ever pet a live Lion?
    EVGA X79 Dark Bios 2.13 4820 Ivy Bridge-E 4.6G (46X) (1 gig + O/C)24/7, 16G Kingston 1600 Quad Channel 9-8-8-27, 1T,  
    Samsung 840 PRO 1000G / 512G SSD,   EVGA GTX 970SC in 2 way SLI  all water cooled, Win 10 Pro 64 BIT
    EVGA Supernova 1300 watts, NZXT Full Tower, Corsair H100 Liquid , Dell S2417DG  3D G-Sync monitor


     
     
    #27
    Jump to:
  • Back to Mobile