EVGA

Helpful ReplyEvga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100%

Author
JSB85
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/05/15 15:43:58
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/11/08 18:00:42 (permalink)
hello there 
 
i was hoping someone could help me out
i just installed 2080 ftw3 ultra and was about to play around with latest version of X1
when i installed the software, it prompt me to update LED firmware so i pressed start which failed
then i accidentally closed flash tool and now no Led is working and middle fan is spinning at 100% all the time
 
Could anyone tell me how i could go around and flash led firmware again?
 
any tip is appreciated 
#1
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 32094
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 184
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/08 18:22:28 (permalink) ☄ Helpfulby JSB85 2018/11/08 18:34:41


#2
JSB85
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/05/15 15:43:58
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/08 18:34:35 (permalink)
thank you so much Sajin 
that fixed my problem!
 
i did look at the thread you linked but i didn't think solution applied to my situation
thanks again you saved my day!
#3
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 32094
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 184
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/08 19:36:55 (permalink)
No problem. 


#4
IronRinn
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/12/08 11:24:55
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/09 07:02:09 (permalink)
Is there any other way to download the MCU updater? I have tried multiple computers, browsers, and connections and none of them will download from the links provided. I keep getting a network timeout error.
#5
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 32094
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 184
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/09 11:07:06 (permalink)
IronRinn
Is there any other way to download the MCU updater? I have tried multiple computers, browsers, and connections and none of them will download from the links provided. I keep getting a network timeout error.


Try your phone.


#6
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 12032
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Mid-Atlantic
  • Status: offline
  • Ribbons : 88
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/09 11:18:26 (permalink)
IronRinn
Is there any other way to download the MCU updater? I have tried multiple computers, browsers, and connections and none of them will download from the links provided. I keep getting a network timeout error.




Which one are you trying to download ?  using Firefox with no issues
 
I just downloaded these:
2080 Ti XC = http://storage.cdn.evga.com/driver/MCU/2080Ti_XC_E199.zip 
2080 Ti XC ULTRA = http://storage.cdn.evga.com/driver/MCU/2080Ti_XC_Ultra_E199.zip

RTX Project EVGA X99 FTW-K-5930K, 2-EVGA2080Ti, EVGA 1200P2
Rig-2 AIO Folding  X99-5930K 2-1080Ti FTW3 Hybrid, EVGA-1200P2
Rig-3 Nibbler EVGA X99 Classy-5960X 3GPU H2O 4K Acer-XB280HK  Folding@EVGA



#7
trwortley
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/09/21 19:13:20
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/17 13:33:35 (permalink)
I am super bummed. My 2080 TI FTW3 is also having this issue. I just built this rig and I'm really hoping to get it setup and game ready.
 
I installed precision x1 and it immediately tried to install a firmware update. The update failed and now there are 3 red LED's lighting up over the power connection. The middle fan is also spinning at 100% and the logo is not longer lighting up. I did try this fix ( but its not working. It wont launch. It just says "This device is not supported!". I did try running it was administrator. I also updated my BIOS and ran all driver and windows updates that I am ware of. I also tried flipping the switch to overclock mode and still no luck.
 
I am running a GIGABYTE Aorus Ultra z390 Mother board and an Intel 8086k. Nothing is over clocked and not settings have been messed with. I just set this rig up and was installing the basics before messing with anything.
 
Is there another link that may work for me or something else I need to be doing?! Help! :(
post edited by trwortley - 2018/11/17 15:57:43

Attached Image(s)

#8
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 32094
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: offline
  • Ribbons : 184
Re: Evga 2080 Ftw3 Ultra failed to update led firmware now middle fan is spinning at 100% 2018/11/17 15:57:39 (permalink)
trwortley
I am super bummed. My 2080 TI FTW3 is also having this issue. I just built this rig and I'm really hoping to get it setup and game ready.
 
I installed precision x1 and it immediately tried to install a firmware update. The update failed and now there are 3 red LED's lighting up over the power connection. The middle fan is also spinning at 100% and the logo is not longer lighting up. I did try this fix () but its not working. It wont launch. It just says "This device is not supported!". I did try running it was administrator. I also updated my BIOS and ran all driver and windows updates that I am ware of. I also tried flipping the switch to overclock mode and still no luck.
 
I am running a GIGABYTE Aorus Ultra z390 Mother board and an Intel 8086k. Nothing is over clocked and not settings have been messed with. I just set this rig up and was installing the basics before messing with anything.
 
Is there another link that may work for me or something else I need to be doing?! Help! :(


Time to contact evga support.




#9
Jump to:
  • Back to Mobile