EVGA

AnsweredHot!EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti

Author
alle_lanaro
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/08 12:57:59
  • Location: USA - Venezuela
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2018/02/15 13:16:14 (permalink)
I am going crazy over here with this issue, my spec are:

-Intel Core i7 965 (not overclocked)
-EVGA X58 SLI LE (83 bios)
-EVGA G2 1000W PSU
-6GB DDR3 1333mhz
-Kingstone SSD
-2x GTX 1080 Ti FTW3

My problem is that when windows is going to start, the motherboard reset and keeps in that loop. I already checked each ram, each PCIexpress socket, each video card in each PCIexpress socket. If I only put one video card windows will load normally, as soon as I put the second video card the problem start, bios does detect 2 GPU, and there is no error code in the motherboard, it just keeps reseting. Also tried with the SLI bridge and nothing happens.
#1
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 35283
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 191
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/15 13:48:01 (permalink) ☼ Best Answerby Cool GTX 2018/11/09 11:54:04
Setting the memory low gap setting inside the bios to 3G should resolve the issue.

Want to save 5 to 10% on your next evga purchase? No problem. Just click on my evga associates banner to save, or enter my associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
#2
alle_lanaro
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/08 12:57:59
  • Location: USA - Venezuela
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/16 11:58:24 (permalink)
THAAAAANKS!!! It worked perfectly!!
#3
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 35283
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 191
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/16 12:20:05 (permalink)


Want to save 5 to 10% on your next evga purchase? No problem. Just click on my evga associates banner to save, or enter my associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
#4
jmike00
Superclocked Member
  • Total Posts : 161
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/09/25 13:59:35
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/16 18:38:50 (permalink)
Having a flashback of my post from last year for the exact same thing and I knew about the darned setting. Sajin was the savior for me as well

**Build on hold til after Tax season

Asus Maximus X Formula|8700K|32gb Corsair Vengeance 3200|Samsung 960 EVO 1TB|WD Black 6tb|EVGA SuperNova P2 1200|EVGA DG-87 - Custom Loop Incoming

Desktop
Evga Z97 Classified|4790k@4.6|16GB Dominator Platinum@2133|EVGA 1080ti FTW3 x2|Soundblaster Z|Samsung 850 EVO 250gb x2| WD Black 4tb x2|EVGA 1000G3|Corsair H115|Corsair Air 540

#5
alle_lanaro
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2009/06/08 12:57:59
  • Location: USA - Venezuela
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/17 15:20:06 (permalink)
Just to know, why it wouldn't work in AUTO?
#6
quadlatte
CLASSIFIED ULTRA Member
  • Total Posts : 7132
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/09/14 16:52:58
  • Location: Greensboro, NC
  • Status: offline
  • Ribbons : 55
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/02/18 09:15:18 (permalink)
alle_lanaro
Just to know, why it wouldn't work in AUTO?

tech has changed alot in the 8 yrs since these boards were released, back then 1gB of ram on a gpu was king, now its north of 11gb. im sure it has something to do with older bios memory mapping.

                               
                                             Heatware: http://heatware.com/eval.php?id=72498
#7
brogall
New Member
  • Total Posts : 1
  • Reward points : 0
  • Joined: 2018/11/09 11:42:49
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/11/09 11:47:13 (permalink)
Sajin
Setting the memory low gap setting inside the bios to 3G should resolve the issue.




Recovered my EVGA password just to say:
Thank You!!!!!!!!!!!!!
I probably never would have found that setting.
#8
Sajin
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 35283
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/06/07 21:11:51
  • Location: Texas, USA.
  • Status: online
  • Ribbons : 191
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/11/09 11:47:44 (permalink)


Want to save 5 to 10% on your next evga purchase? No problem. Just click on my evga associates banner to save, or enter my associates code at checkout on your next purchase. If you choose to use my code I want to personally say "Thank You" for using it.
 

 
#9
Cool GTX
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 14022
  • Reward points : 0
  • Joined: 2010/12/12 14:22:25
  • Location: Mid-Atlantic
  • Status: offline
  • Ribbons : 98
Re: EVGA X58 SLI LE windows won’t post with two GTX 1080 Ti 2018/11/09 11:53:58 (permalink)
that is just one of the quirks of the EVGA X58 chipset

RTX Project EVGA X99 FTWK-5930K, 2-EVGA2080Ti EVGA-1200P2     Rig2 AIO Folding  X99-5930K 2-1080Ti FTW3 Hybrid, EVGA-1200P2
Rig3 Nibbler EVGA X99 EVGA Classy-5960X 3GPU Custom H2O Loop
The ultimate starter-thread for new members
Use My Associates Code & SAVE 5% - 10% on your purchase

#10
Jump to:
  • Back to Mobile