EVGA

AnsweredHot!EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working

Author
arestavo
CLASSIFIED ULTRA Member
  • Total Posts : 5239
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/02/06 06:58:57
  • Location: Through the Scary Door
  • Status: online
  • Ribbons : 30
2020/09/28 14:44:07 (permalink)
As the title says, I cannot get the OSD to turn on. I do have a whole bunch of readings set to display on the OSD. Any thoughts on how to get it working?
 


EVGA affiliate code: 9ZWDWFNW6A
(Don't forget to upload your invoice or no credit is given!)
 
 FOLD ON
#1
EVGATech_LeeM
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 2207
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/04 14:43:35
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 14
Re: EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working 2020/09/28 15:03:31 (permalink) ☼ Best Answerby arestavo 2020/09/28 16:52:29
First, which applications are you trying to get it to work in?  You still need to go into the HWM page and mark each monitoring chart as as OSD, and then enable the OSD button on the right side of PX1.
#2
arestavo
CLASSIFIED ULTRA Member
  • Total Posts : 5239
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/02/06 06:58:57
  • Location: Through the Scary Door
  • Status: online
  • Ribbons : 30
Re: EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working 2020/09/28 15:12:22 (permalink)
EVGATech_LeeM
First, which applications are you trying to get it to work in?  You still need to go into the HWM page and mark each monitoring chart as as OSD, and then enable the OSD button on the right side of PX1.


Any, but I use the Valley benchmark as my baseline. I do have a bunch of things selected for the OSD on the HWM page.
 
And there's the clincher - I didn't have OSD enabled on the right side of PX1. New software for me, and at 4K it doesn't scale very well. Thanks for that!

EVGA affiliate code: 9ZWDWFNW6A
(Don't forget to upload your invoice or no credit is given!)
 
 FOLD ON
#3
DaveLessnau
New Member
  • Total Posts : 75
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/11/05 20:22:08
  • Status: offline
  • Ribbons : 2
Re: EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working 2020/10/01 06:08:24 (permalink)
The previous version of Precision X1 prompted me to update to 1.1.0.2 this morning.  Not knowing it was just for 30 series cards (I have a 1080), I allowed it to update.  Of course, the whole thing is screwed up now.  I'm done with EVGA.
 
EDIT:  I manually downloaded the latest version for my card (1.0.7) and it works. But, it immediately prompted me to "update" to 1.1.0.2.
post edited by DaveLessnau - 2020/10/01 06:12:10


#4
EVGATech_LeeM
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 2207
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/11/04 14:43:35
  • Location: Brea, CA
  • Status: offline
  • Ribbons : 14
Re: EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working 2020/10/01 09:21:12 (permalink)
DaveLessnau
The previous version of Precision X1 prompted me to update to 1.1.0.2 this morning.  Not knowing it was just for 30 series cards (I have a 1080), I allowed it to update.  Of course, the whole thing is screwed up now.  I'm done with EVGA.
 
EDIT:  I manually downloaded the latest version for my card (1.0.7) and it works. But, it immediately prompted me to "update" to 1.1.0.2.


I think the update request was overlooked by our team, and I can see why that happened.  I do know a newer version of PX1 will be coming out soon.  Thanks for letting us know, however.  I've had the update notification set back to 1.0.7.
 
With regards to the new PX1, it's possible that it might still work with your card.  However, the software team did not spend time testing with 20 Series and older cards, so there might be a few bugs that way.  One problem that might have been caused is a mismatch in your old profile and a new profile created by the newer version.  If you test with the newer version again, try also cleaning out this folder:  Go to %LocalAppData%\EVGA_Co.,_Ltd\ then delete all setting files that start with "PrecisionX_x64".
#5
DaveLessnau
New Member
  • Total Posts : 75
  • Reward points : 0
  • Joined: 2012/11/05 20:22:08
  • Status: offline
  • Ribbons : 2
Re: EVGA Precision X1 1.1.0.2 for 30 Series ONLY - can't get OSD working 2020/10/01 15:59:02 (permalink)
I don't know if my posts should be split off into it's own thread, but here are some screenshots of 1.1.0.2 on my GTX 1080:
 



 
Those don't look like profile issues.  The actual data is just not being displayed correctly.  I also think the fans weren't following any kind of profile, but I don't know for sure.


#6
Jump to:
  • Back to Mobile