EVGA

AnsweredEVGA Flow Control not working properly with newly installed Win 10

Author
Alexoferith
New Member
  • Total Posts : 32
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/02/19 05:41:56
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2020/09/01 07:32:20 (permalink)
I wonder if anyone can help me regarding an issue with EVGA Flow Control software. I have just finished installing Win 10, updated it fully. I have an EVGA CLC 240 which was working fine before I upgraded my motherboard and CPU. It fitted well with the new 10900 CPU. Everything seems to be fine until I clicked on the K button on Flow Control. I didn't use it before the upgrade but I wanted to make sure everything is working. When I click it, first it asked me to close a number of software, including Chrome, which I duly did. Then when I clicked it, it kept on showing error messages saying that files are missing, advising me to reinstall Flow Control. I uninstalled Flow Control, even deleted the EVGA folder in program files (x86) and then installed Flow Control again (downloaded 3 times, just to be sure). Nope, the same problem when clicking on the K button. The three files missing are MSVCP120.dll, mfc120u.dll, MSVCR120.dll. Any idea? Anyone?
 
Edit: Forgot to mention that I have already disabled Windows Security plus any other similar software. 
post edited by Alexoferith - 2020/09/01 07:52:26
#1
bob16314
CLASSIFIED ULTRA Member
  • Total Posts : 7306
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/07 22:33:22
  • Location: Planet of the Babes
  • Status: offline
  • Ribbons : 607
Re: EVGA Flow Control not working properly with newly installed Win 10 2020/09/01 08:06:59 (permalink) ☼ Best Answerby Alexoferith 2020/09/02 07:25:14
My Fixes for Missing .dll File Errors along with the ReadMe in the download package about how to install them if needed.
 
Find joy

* Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K (Delidded, TG Conductonaut) @ 5.4GHz* 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Pro * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
 
"Whatever it takes, as long as it works" - Me
 
 
 
#2
XrayMan
EVGA Forum Moderator
  • Total Posts : 66167
  • Reward points : 0
  • Joined: 2006/12/14 22:10:06
  • Location: Santa Clarita, Ca.
  • Status: offline
  • Ribbons : 109
Re: EVGA Flow Control not working properly with newly installed Win 10 2020/09/01 19:02:45 (permalink)
 
To OP,
 
Let us know if Bob's post helped to solve the problem.

            My Affiliate Code: 8WEQVXMCJL
 
        Associate Code: VHKH33QN4W77V6A
 
             
 
 
                  
 
 
 
          
 
   
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 &nbsp
#3
Alexoferith
New Member
  • Total Posts : 32
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/02/19 05:41:56
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
Re: EVGA Flow Control not working properly with newly installed Win 10 2020/09/02 07:32:08 (permalink)
Thank you, Bob. It works! But is it normal that when I click on K, there was a Window shown up as if some functions were carried out in the DOS environment? Then it quickly disappeared like a flash. There was no way I could see what happened. In any case, it is working now. Oh, I found out something interesting. There are files there that seem to have been renamed, actually, extra bits have been added to the filename. For instance, msvcp120.dll became msvcp120_clr0400.dll. No wonder the software couldn't find the file. Not sure what has changed the filename. Anyway, thanks again for the help.
#4
bob16314
CLASSIFIED ULTRA Member
  • Total Posts : 7306
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/11/07 22:33:22
  • Location: Planet of the Babes
  • Status: offline
  • Ribbons : 607
Re: EVGA Flow Control not working properly with newly installed Win 10 2020/09/02 09:27:10 (permalink)
Cool 

Can't tell you about the momentary DOS-like window, I've seen that with some software before on my PC too, might be normal..Maybe doing an uninstall-restart-reinstall of Flow Control?

Don't know about the _clr0400.dll files, I have them too..They are Common Language Runtime (CLR) files..Supposed to be there, far as I know.

* Corsair Obsidian 450D Mid-Tower - Airflow Edition * ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) * Intel i7-8700K (Delidded, TG Conductonaut) @ 5.4GHz* 16GB G.SKILL Trident Z 4133MHz * Crucial MX500 M.2 1TB * WD Black 500GB (x2) * Seasonic M12 II 750W * Corsair H115i Pro * EVGA GTX 760 SC * Dual-Boot Win7 Home 64-bit/Win10 Home 64-bit (Winver 1909) * 
 
"Whatever it takes, as long as it works" - Me
 
 
 
#5
Jump to:
  • Back to Mobile