EVGA

EVGA Error Code 64

Author
RyanInnes
New Member
  • Total Posts : 7
  • Reward points : 0
  • Joined: 2013/03/30 10:23:43
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2013/03/31 15:14:13 (permalink)
Trying to see if anyone has had this problem with the EVGA Z77 FTW. Initially I received an Error Code 55 (RAM not installed) and I called tech support and they suggested that I put the computer together outside of the case because something might be grounded/shorted. So I did and when I put it back together I now get an Error Code 64 (CPU DXE initialization is started). I phoned Tech Support again and they said to check the pins. There is nothing visibly damaged. 
 
I have tested my CPU with another board and it works fine.
I intend to buy a EVGA GeForce 670 if I can get this board working. If not I am returning back to Asus MoBo and Asus Video Cards.
 
Other Information:
EVGA Z77 FTW Motherboard
Corsair Dominator Platinum 2 X 8GB
700W OCZ
3770K I7
 
post edited by RyanInnes - 2013/03/31 15:33:13
#1

9 Replies Related Threads

    Sajin
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 26922
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/06/07 21:11:51
    • Location: Texas, USA.
    • Status: offline
    • Ribbons : 158
    Re:EVGA Error Code 64 2013/03/31 16:17:40 (permalink)
    Press F1 when you see error code 64.


    #2
    Vlada011
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 8653
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/03/25 00:14:05
    • Location: Belgrade-Serbia
    • Status: online
    • Ribbons : 9
    Re:EVGA Error Code 64 2013/03/31 17:37:10 (permalink)
    Do you fix problem???
    Guy do everything to work and he choose 2x8GB to help this board to work.


     
    I WILL NOT UPDATE SECURITY PATCH, FIXING SILICON ERROR WITH PATCH IS NOT POSSIBLE.
     
    #3
    RyanInnes
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/30 10:23:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVGA Error Code 64 2013/03/31 18:05:58 (permalink)
    I pressed F1, and now I am getting a 62 Error Code (installation of runtime services) and an A2 Error Code (IDE Detect).
     
    "https://www.youtube.com/watch?v=lyFmeKGq9Cc"
     
    I videoed what it is doing now. If it helps, I have no detection on the monitor as well.
     
    Thanks for the help.
    #4
    EVGATech_JamesL
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 608
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/12/14 14:54:29
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/02 12:49:19 (permalink)
    Hello, 
     
    I do apologize for the issues you are having. I may suggest clearing your CMOS then testing the system with only 1 stick of memory installed, reseating the 24pin 8pin power, usb keyboard, video card, but no hdd or optical drives. If don't receive a successful boot, you can try switch to the other 2 bios settings on the motherboard. Please keep us updated with the results of your testing so we can further assist you.
     
    Regards,
     
    #5
    RyanInnes
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/30 10:23:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/02 13:37:06 (permalink)
    I have gotten past the A2 issue now and have the 62 remaining. However I now have visual on the monitor and can get to the BIOS. I believe I need to take my disc drive and SSD and install some drivers through my laptop then put them back into the computer. I am going to install my OS onto the SSD through my laptop as well. I am hoping this will bypass the 62 error. As I am able to start up but when I try and install Windows it says that I am missing Drivers.
     
    However I do not know what "Error 62 - Installation of the South Bridge Runtime Services" means.
    #6
    EVGATech_JamesL
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 608
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/12/14 14:54:29
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/02 19:30:33 (permalink)
    RyanInnes
    I am going to install my OS onto the SSD through my laptop as well. I am hoping this will bypass the 62 error. As I am able to start up but when I try and install Windows it says that I am missing Drivers.

     
    Hello, 
    This is something I would not recommend as when installing your OS, the motherboard's chip set drivers will be embedded into the OS. Which may cause stability issues when trying to boot into the OS when the drive is plugged into your motherboard.
     
    If you get a post code of 62 but are able to boot into Bios then the 62 is not an error and may indicate a successful post. 
    But if you are having issues with a windows installation I would suggest installing with only 1 stick of memory installed (if one doesn't work switch it with the other stick) using an optical drive plugged into the black sata ports. Also other options would be using a USB flash drive to install windows or a USB dvd drive.
     
    Regards
    #7
    RyanInnes
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/30 10:23:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/02 19:33:22 (permalink)
    okay thanks, I had to work late today so I never did getting around to trying it anyway. Good thing :) I'll have to try these suggestions tomorrow.
     
    Thanks for the help.
    #8
    jboudwin
    iCX Member
    • Total Posts : 478
    • Reward points : 0
    • Joined: 2010/01/02 11:39:16
    • Location: Central Jersey...and yes it IS the Garden State
    • Status: offline
    • Ribbons : 2
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/24 18:15:24 (permalink)
    So what is the outcome. Is it working?

    Mobo...X58 4-Way Classified    CPU...I7 960GPU...EVGA GTX 780Ti X2 EK Watercooled
    RAM...Corsair Dominator GT DDR3 2000MHz 6Gig    SSD...Intel 160 Gb   HDD...WD Caviar Green 1TB 
    PSU...Silverstone Strider 1500W   Case...Mountain Mods Extended Ascension   CPU waterblock...EK Supreme HF Full Copper"Gold"    Radiators...Black Ice GTX360 X2
    Water Pump...Swiftech MCP655 X2   OS...Windows 7 Home Premium 64bit   Sound Card...ASUS Xonar HDAV1.3 Headphones...Beyerdynamic DT770 Pro   Monitor...BenQ 24" 120Hz X3   NVidia 3D
    http://www.heatware.com/eval.php?id=72035
    [url=http://www.evga.com/re[/
    #9
    RyanInnes
    New Member
    • Total Posts : 7
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/03/30 10:23:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re:EVGA Error Code 64 2013/04/25 12:48:58 (permalink)
    Yes, the end result ended up being a few different but simple issues I was having.
    #10
    Jump to:
  • Back to Mobile