EVGA

CPUWB not found (annoying)

Author
geswek
FTW Member
  • Total Posts : 1233
  • Reward points : 0
  • Joined: 2008/12/29 06:38:22
  • Location: Florida
  • Status: offline
  • Ribbons : 8
2019/10/01 04:19:33 (permalink)
Wife and I both have CLC's in our PC's and they both do the same thing. Randomly, at some point, when waking the PC up from sleep we get alert on desktop. Obviously we reboot so there is control to the CLC pump but not sure why this keeps happening, and on two separate PC's with EVGA motherboards.
 


Fractals [build thread] [heatware]
Case & PSU: Fractal Meshify C Mini Dark · EVGA SuperNOVA 850 G3 
System Core: I7-8700K 5GHz @ 1.330v · EVGA Z370 Micro · 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4-3200 16-18-18-35
Storage & OS: Samsung 960 EVO 500GB NVMe · Western Digital Caviar 1TB · Windows 10-64bit Pro 
Multimedia: EVGA RTX 2080ti XC Hybrid · Dell Ultrasharp 27in Gaming · SteelSeries Arctis 7 
Watercooling: EVGA CLC 240 AIO CPU
 
#1

5 Replies Related Threads

    transdogmifier
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 3930
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/09/05 14:26:21
    • Location: Boston, MA
    • Status: online
    • Ribbons : 9
    Re: CPUWB not found (annoying) 2019/10/01 04:54:52 (permalink)
    (Not a solution, so don't think I'm suggesting it.....)
     
    Yeah, this is one of the reasons I stopped sleeping my PC's....weird stuff happens on waking it up...
     
    Hope they can fix this one...
     

    Intel 9900k
    Alphacool Eisbaer 420 CPU cooler
    Gigabyte Aorus Z390 Ultra
    eVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming (Hybrid kit on it)
    eVGA 1600W Supernova G2 PSU
    32GB G.skill Ripjaws 3200MHz
    Samsung Pro 970 512GB
    Thermaltake Core X9 Case
     
    My Affiliate Code: 8ST3SZQYI7
    My Associate Code: J4T7H4SOBIGFO8F
    #2
    EVGATech_JoseR
    EVGA Tech Support
    • Total Posts : 803
    • Reward points : 0
    • Joined: 2014/04/11 09:39:05
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: CPUWB not found (annoying) 2019/10/02 06:23:49 (permalink)
    When you go to device manager under USB connections, do you see CCV1 listed after this issue pops up?
     
    Are both motherboards on the latest BIOS?

    Rate and comment my level of service 
     
    https://www.evga.com/myevga/rateus/
     
     
    #3
    geswek
    FTW Member
    • Total Posts : 1233
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/12/29 06:38:22
    • Location: Florida
    • Status: offline
    • Ribbons : 8
    Re: CPUWB not found (annoying) 2019/10/06 15:36:21 (permalink)
    EVGATech_JoseR
    When you go to device manager under USB connections, do you see CCV1 listed after this issue pops up?
     
    Are both motherboards on the latest BIOS?




    Yes, both our motherboards are on latest bios release. I have Z370 and she has Z170.
    It took few days for this to pop back up; in between that time I've had some shutdowns and restarts. It's very random this occurs.
     


    Fractals [build thread] [heatware]
    Case & PSU: Fractal Meshify C Mini Dark · EVGA SuperNOVA 850 G3 
    System Core: I7-8700K 5GHz @ 1.330v · EVGA Z370 Micro · 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4-3200 16-18-18-35
    Storage & OS: Samsung 960 EVO 500GB NVMe · Western Digital Caviar 1TB · Windows 10-64bit Pro 
    Multimedia: EVGA RTX 2080ti XC Hybrid · Dell Ultrasharp 27in Gaming · SteelSeries Arctis 7 
    Watercooling: EVGA CLC 240 AIO CPU
     
    #4
    EVGATech_LeeM
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 1533
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/11/04 14:43:35
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 14
    Re: CPUWB not found (annoying) 2019/10/07 11:57:11 (permalink)
    geswek
    EVGATech_JoseR
    When you go to device manager under USB connections, do you see CCV1 listed after this issue pops up?
     
    Are both motherboards on the latest BIOS?




    Yes, both our motherboards are on latest bios release. I have Z370 and she has Z170.
    It took few days for this to pop back up; in between that time I've had some shutdowns and restarts. It's very random this occurs.
     


    Make sure the fan header the CLC is connected to is set to "Max" in the motherboard BIOS and not auto or SMART. 
    #5
    geswek
    FTW Member
    • Total Posts : 1233
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/12/29 06:38:22
    • Location: Florida
    • Status: offline
    • Ribbons : 8
    Re: CPUWB not found (annoying) 2019/10/07 13:04:42 (permalink)
    They’re both set to max.

    Fractals [build thread] [heatware]
    Case & PSU: Fractal Meshify C Mini Dark · EVGA SuperNOVA 850 G3 
    System Core: I7-8700K 5GHz @ 1.330v · EVGA Z370 Micro · 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4-3200 16-18-18-35
    Storage & OS: Samsung 960 EVO 500GB NVMe · Western Digital Caviar 1TB · Windows 10-64bit Pro 
    Multimedia: EVGA RTX 2080ti XC Hybrid · Dell Ultrasharp 27in Gaming · SteelSeries Arctis 7 
    Watercooling: EVGA CLC 240 AIO CPU
     
    #6
    Jump to:
  • Back to Mobile