EVGA

Anyone else have issues with BIOS 1.07?

Author
kelkel1
iCX Member
  • Total Posts : 267
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/05/18 09:52:47
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2019/11/08 15:47:58 (permalink)
I try different setting with the three different BIOS I have; 1.03, 1.04, 1.07.
 
1.03 seems to have no issues, and neither does 1.04, but I have not really done extensive testing with it.
 
I was using 1.07 this afternoon, doing some LinX testing, and three times when rebooting, I got BSOD; two 0x3B, and one 0X1E. Both are related to low VCore. Funny thing is, I did not change anything VCore related. This has happened before with 1.07, so I recently reflashed the 1.07 BIOS, and it was good for a week or so, but now is starting to act up again.
 
Another thing I noticed; using HWiNFO, with 1.07 I get Limit Reasons IA: Max Turbo Limit and Ring: Max VR Voltage, ICCMax, PL4.
 
Also, couple of times it has hung during POST on Code 97 and 98.
 
1.03 and 1.04 do not give those limits.
 
Anyone else have any similar experience?
post edited by kelkel1 - 2019/11/08 15:58:49

Z390 DARK, 9900K, 2080 FTW3 ULTRA, GSKILL 4500, 960EVO M.2
#1

5 Replies Related Threads

    d.burnette
    CLASSIFIED Member
    • Total Posts : 4931
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/03/08 13:19:32
    • Status: offline
    • Ribbons : 17
    Re: Anyone else have issues with BIOS 1.07? 2019/11/08 17:02:33 (permalink)
    My Z390 Dark will very occasionally hang on post code 97, and a power off and back on gets through it.
     
    It has always done that since getting it in Jan, with each bios.
    Seems to be pretty rare now for me, but still on occasion it will do it. 

    Don 
     
     
    EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.2 GHz all cores | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w Power Supply | Samsung 970 Pro 1TB m.2 Nvme | Samsung 970 Evo 1TB m.2 Nvme | Samsung 860 Evo 1TB SATA SSD | EVGA DG 87 Case |
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    #2
    bp7178
    iCX Member
    • Total Posts : 328
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/04/15 15:24:51
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re: Anyone else have issues with BIOS 1.07? 2019/11/08 17:15:44 (permalink)
    kelkel1
    Another thing I noticed; using HWiNFO, with 1.07 I get Limit Reasons IA: Max Turbo Limit and Ring: Max VR Voltage, ICCMax, PL4.

     
    What are you doing when this happens? 
     
    #3
    MhzManiac
    SSC Member
    • Total Posts : 677
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/22 06:01:42
    • Location: U.P., Washington
    • Status: offline
    • Ribbons : 6
    Re: Anyone else have issues with BIOS 1.07? 2019/11/08 17:36:49 (permalink)
    Must be a Dark issue. My FTW has never hung on any bios version.

    That is me in the picture, anyone else ever pet a live Lion?
    EVGA Z390 FTW (Bios 1.08)  i7-8700 6 core, 32G Corsair Vengeance LPX Dual Chl 2966 ,  
    Intel SSD6 M.2 2000G, Samsung 840 PRO 1000G / 512G SSD,   Gigabyte RTX 2080 Super , Win 10 Pro 64, 
    EVGA Supernova 1300 watts, NZXT Full Tower, Corsair H100 Liquid , Dell S2417DG  3D G-Sync monitor

    &nbs
    #4
    kelkel1
    iCX Member
    • Total Posts : 267
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/05/18 09:52:47
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Anyone else have issues with BIOS 1.07? 2019/11/09 03:42:13 (permalink)
    d.burnette
    My Z390 Dark will very occasionally hang on post code 97, and a power off and back on gets through it.
     
    It has always done that since getting it in Jan, with each bios.
    Seems to be pretty rare now for me, but still on occasion it will do it. 




    Thanks.
     
    Only happens with 1.07 for me.

    Z390 DARK, 9900K, 2080 FTW3 ULTRA, GSKILL 4500, 960EVO M.2
    #5
    kelkel1
    iCX Member
    • Total Posts : 267
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/05/18 09:52:47
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Anyone else have issues with BIOS 1.07? 2019/11/09 03:49:56 (permalink)
    bp7178
    kelkel1
    Another thing I noticed; using HWiNFO, with 1.07 I get Limit Reasons IA: Max Turbo Limit and Ring: Max VR Voltage, ICCMax, PL4.

     
    What are you doing when this happens? 
     




    I see it when opening HWiNFO, not really doing anything. Only happens with BIOS 1.07.
     
    https://ibb.co/Kmy9bgC

    Z390 DARK, 9900K, 2080 FTW3 ULTRA, GSKILL 4500, 960EVO M.2
    #6
    Jump to:
  • Back to Mobile