EVGA

Absolute fail.

Author
FROSTYBE3R
Superclocked Member
  • Total Posts : 126
  • Reward points : 0
  • Joined: 2018/08/10 01:02:26
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2019/05/20 02:38:04 (permalink)
1 hour before trying to boot again, the top left hand side started burning with smoke coming out of it.

Let me quote "built to perfection".

https://youtu.be/HkVNYde72LA
post edited by FROSTYBE3R - 2019/05/20 02:57:37
#1

16 Replies Related Threads

    the_Scarlet_one
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 19400
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/11/13 02:48:57
    • Location: East Coast
    • Status: online
    • Ribbons : 75
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 03:31:13 (permalink)
    What power supply are you using?

    Also:
    [.tube]https://youtu.be/HkVNYde72LA[./tube]

    Remove the periods, embed the video:

    post edited by the_Scarlet_one - 2019/05/20 03:48:01

      <- Clickable link to my Main PC Specs
    #2
    FROSTYBE3R
    Superclocked Member
    • Total Posts : 126
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/08/10 01:02:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 03:55:13 (permalink)
    the_Scarlet_one
    What power supply are you using?

    Also:
    [.tube]https://youtu.be/HkVNYde72LA[./tube]

    Remove the periods, embed the video:




    Corsair AX1600i.
    #3
    the_Scarlet_one
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 19400
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/11/13 02:48:57
    • Location: East Coast
    • Status: online
    • Ribbons : 75
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 03:57:07 (permalink)
    Ok. I asked because I had a seasonic power supply that refused to work with EVGA motherboards in the past. The motherboard would either not respond or it would click once and not boot after.

      <- Clickable link to my Main PC Specs
    #4
    FROSTYBE3R
    Superclocked Member
    • Total Posts : 126
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/08/10 01:02:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 04:04:44 (permalink)
    Using exact same power supply on another system with no issues, the motherboard also shorted out my fans.
    #5
    Vlada011
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 9676
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/03/25 00:14:05
    • Location: Belgrade-Serbia
    • Status: offline
    • Ribbons : 10
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 04:37:12 (permalink)
    Jesus.
    Did you contacted EVGA?
     

    i7-5820K 4.5GHz/RVE10-EK Monoblock/Dominator Platinum 2666/ASUS GTX1080Ti Poseidon/SBZxR /Samsung 970 EVO PLus 1TB/850 EVO 1TB /EVGA 1200P2/Lian Li PC-O11WXC/EK XRES D5 Revo 100 Glass/Coolstream PE360-Noctua NF-A12x25 PWM x3
    #6
    FROSTYBE3R
    Superclocked Member
    • Total Posts : 126
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/08/10 01:02:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 04:45:27 (permalink)
    Vlada011
    Jesus.
    Did you contacted EVGA?
     

    Yeah last time I checked green on a 'DARK' motherboard isn't a good sign lol.
    #7
    Vlada011
    Omnipotent Enthusiast
    • Total Posts : 9676
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/03/25 00:14:05
    • Location: Belgrade-Serbia
    • Status: offline
    • Ribbons : 10
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 05:18:00 (permalink)
    Good luck, I hope they will resolve problem. 
    You have amazing hardware there.

    i7-5820K 4.5GHz/RVE10-EK Monoblock/Dominator Platinum 2666/ASUS GTX1080Ti Poseidon/SBZxR /Samsung 970 EVO PLus 1TB/850 EVO 1TB /EVGA 1200P2/Lian Li PC-O11WXC/EK XRES D5 Revo 100 Glass/Coolstream PE360-Noctua NF-A12x25 PWM x3
    #8
    JacobB
    EVGA Alumni
    • Total Posts : 524
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/01/15 17:45:23
    • Location: Brea, CA
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 08:51:08 (permalink)
    Hello,
     
    In the video I didn't see an indication of smoke. I am unable to find any contact with us regarding this as well. Would you be able to give us any information about what may have happened prior to this happening?
     
    -Jacob B.
    #9
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 35729
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: online
    • Ribbons : 231
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 09:59:07 (permalink)
    Sound like an unsupported Power Supply, Mostly Corsair AX Models.
    I would test with a Non-Corsair Power Supply.
     
    FROSTYBE3R
    Using exact same power supply on another system with no issues, the motherboard also shorted out my fans.

    I have 1 Corsair AX 1200i and 4 now EVGA 1300 G2 Power Supplies that work fine on the X79 X99 Motherboards without any problems.
    But none of them would power on my X299 Dark Motherboard and I have tested this On 3 of them and One X299 FTW K Motherboard and Nothing.
    Put them back in the X79 and X99 Rigs and all are running Great.
    So because it works on one does not mean it will work on another, at least when it comes the EVGA X299 Dark Motherboard.
     
     
    "the motherboard also shorted out my fans." Their is one Header that looks like a Fan Header but is NOT on the EVGA X299 Dark Motherboard
     
    Re-Check your Motherboard Stand Offs, maybe one shorting out the Motherboard.
    post edited by bcavnaugh - 2019/05/20 10:08:19


    #10
    FROSTYBE3R
    Superclocked Member
    • Total Posts : 126
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/08/10 01:02:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 13:35:53 (permalink)
    bcavnaugh
    Sound like an unsupported Power Supply, Mostly Corsair AX Models.
    I would test with a Non-Corsair Power Supply.
     
    FROSTYBE3R
    Using exact same power supply on another system with no issues, the motherboard also shorted out my fans.

    I have 1 Corsair AX 1200i and 4 now EVGA 1300 G2 Power Supplies that work fine on the X79 X99 Motherboards without any problems.
    But none of them would power on my X299 Dark Motherboard and I have tested this On 3 of them and One X299 FTW K Motherboard and Nothing.
    Put them back in the X79 and X99 Rigs and all are running Great.
    So because it works on one does not mean it will work on another, at least when it comes the EVGA X299 Dark Motherboard.
     
     
    "the motherboard also shorted out my fans." Their is one Header that looks like a Fan Header but is NOT on the EVGA X299 Dark Motherboard
     
    Re-Check your Motherboard Stand Offs, maybe one shorting out the Motherboard.


    Hopefully my power supply is supported by my Z390 Dark when it arrives. Lol.
    #11
    bcavnaugh
    The Crunchinator
    • Total Posts : 35729
    • Reward points : 0
    • Joined: 2012/09/18 17:31:18
    • Location: USA Affiliate E5L3CTGE12 Associate 9E88QK5L7811G3H
    • Status: online
    • Ribbons : 231
    Re: Absolute fail. 2019/05/20 13:46:47 (permalink)
    I do not own one of the Z390 Motherboards so I cannot say one way or the other.
    Best of luck with your Motherboards.


    #12
    PINKTULIP
    FTW Member
    • Total Posts : 1031
    • Reward points : 0
    • Joined: 2007/06/03 16:01:19
    • Location: EARTH
    • Status: offline
    • Ribbons : 7
    Re: Absolute fail. 2019/05/22 10:16:05 (permalink)
    NP here with AX1200i with X299 Dark

    MOBO :EVGA X299 DARK 151-SX-E299-KR LGA 2066 CPU : Intel Core i9-7900X Skylake-X 10-Core 3.3 GHz LGA 2066 LCR :Corsair Hydro Series H80i V2 GPU :SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 DirectX 12 100410NT+SR MEMORY: CORSAIR Dominator Platinum SE 32GB (4 x 8GB) CMD32GX4M4C3200C14T SSD 01: SAMSUNG 970 PRO M.2 512GB NVMe PCI-Express 3.0 x4 MZ-V7P512BW SSD 02: SAMSUNG 850 PRO 256GBX2 Raid 0 PSU : Corsair AX1200I 1200 Watts CASE :Thermaltake (Armor+) VH6000SWA SC :Creative Sound BlasterX AE-5 7.1 Channels Monitor  Acer XR382CQK  IPS 3840x1600 @ 75HZ BD Sansung
    #13
    FROSTYBE3R
    Superclocked Member
    • Total Posts : 126
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/08/10 01:02:26
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/22 11:36:38 (permalink)
    Yeah my Z390 Dark is working great on AX
    #14
    s.redkin
    New Member
    • Total Posts : 24
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/05/21 05:30:43
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: Absolute fail. 2019/05/27 04:32:14 (permalink)
    the_Scarlet_one
    Ok. I asked because I had a seasonic power supply that refused to work with EVGA motherboards in the past. The motherboard would either not respond or it would click once and not boot after.

    My Seasonic 650 Platinum works fine without any problems.

    7820x-Evga x299 Dark, Corsair Venegance 3446 16 Gb, Intel Optane 900P 289 Gb, Nvidia 1060-3 Gb Gigabyte, SB Creative AE-5, Seasonic Prime Platinum 650W.
    #15
    the_Scarlet_one
    EVGA Forum Moderator
    • Total Posts : 19400
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/11/13 02:48:57
    • Location: East Coast
    • Status: online
    • Ribbons : 75
    Re: Absolute fail. 2019/05/27 05:11:01 (permalink)
    s.redkin
    the_Scarlet_one
    Ok. I asked because I had a seasonic power supply that refused to work with EVGA motherboards in the past. The motherboard would either not respond or it would click once and not boot after.

    My Seasonic 650 Platinum works fine without any problems.


    Very cool for you. Doesn’t address the issues in the past.

      <- Clickable link to my Main PC Specs
    #16
    startekselva
    Superclocked Member
    • Total Posts : 174
    • Reward points : 0
    • Joined: 2018/10/23 00:47:45
    • Status: offline
    • Ribbons : 3
    Re: Absolute fail. 2019/06/01 00:24:11 (permalink)
    hi did you RMED the board and from my perspective did you connected any usb cable to board since wrong connection to cable will Frey the board and since corsair aio comes with internal usb header watch out and have you checked your cpu since 99% cpu wont damage even vrm completely burn

     
     
     

    #17
    Jump to:
  • Back to Mobile