EVGA

3080 ftw3 ultra: fan 1/2 won't go below 33% even with custom curve

Author
superPleb
New Member
  • Total Posts : 4
  • Reward points : 0
  • Joined: 2020/10/14 12:09:08
  • Status: offline
  • Ribbons : 0
2021/09/15 13:30:40 (permalink)
As described by title.  My card was running fine and then I decided to try the OC switch setting. 
 
After getting the ReBAR vbios through PX1, fans 1/2 won't go below 33%, I am trying to make them run at 20% for their minimum like I usually had it.  Fan 3 works normally.
 
Anyone else dealt with this?  
 
I have tried switching back to normal setting.  The 2 fans still stay stuck at 33%.  I have tried reinstalling drivers.  I have tried reinstalling PX1.  I may trying flashing vbios back to stock and then to ReBAR again...
#1

2 Replies Related Threads

    superPleb
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Reward points : 0
    • Joined: 2020/10/14 12:09:08
    • Status: offline
    • Ribbons : 0
    Re: 3080 ftw3 ultra: fan 1/2 won't go below 33% even with custom curve 2021/09/15 17:24:27 (permalink)
    Fixed it by reinstalling drivers AFTER closing PX1... for anyone that encounters this problem in the future.
    #2
    joseph305
    Superclocked Member
    • Total Posts : 175
    • Reward points : 0
    • Joined: 2013/01/23 08:27:13
    • Status: offline
    • Ribbons : 1
    Re: 3080 ftw3 ultra: fan 1/2 won't go below 33% even with custom curve 2021/09/17 09:47:34 (permalink)
    yeah, installing and running x1 screwed up my nvidia drivers too, had to do another clean install.

    10700, msi z590 mb ,16gig ram, 3070ti ftw3 ultra, win 10  , crucial m.2's
    #3
    Jump to:
  • Back to Mobile